KOTIMAAN MEDIAMONITORI
Tänään on torstai, 3. syyskuuta 2015. Sivu on ladattu klo 18:10

Italia varoittaa tulevasta avunpyynnöstä jo ennen vuodenvaihdetta

Kotimaan mediamonitorin on tarkoitus herättää keskustelua kotimaisesta mediasta ja sen tarjoamista uutisista. Alla ensimmäisenä mahdollinen uutistoimittajan henkilökohtainen kommentti artikkelista.
6.9.2012 13:59


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Eihän tässä näin pitänyt käydä: Italia varoittaa tulevasta avunpyynnöstä | Talouselämä
Kaikkien valtavien pelastuspakettien ja palomuurien rakentamisen perimmäinen tarkoitus viime vuosina on ollut, että euron kriisi ei leviäisi Espanjaan ja Italiaan, jotka ovat todennäköisesti liian suuria pelastettaviksi.

Espanjan avunpyyntöä moni pitää jo selviönä, mutta Italian selviytymiseen ilman apua sentään jotkut ovat uskoneet.

Nyt usko on koetuksella. Torstain Financial Times kertoo, että Italian johtajat ovat alkaneet vihjailla maan joutuvan hakemaan laina-apua muulta Euroopalta vuoden loppuun mennessä.

Italian virallinen kanta on ollut, että sen ei tarvitse pyytää Euroopan hätärahastoa ostamaan sen julkisia velkakirjoja - ja jos tarvitseekin, vain "kevyin" ehdoin.
Nyt pääministeri Mario Monti saattaa joutua jo muutaman kuukauden sisällä muuttamaan kantaansa, ketovat FT:n lähteet. Maa saattaa joutua hakemaan laina-apua ja tekemään vastineeksi uusia, kovempia talousuudistuksia.

Jos Italia kepsahtaa edes osittain EU:n autettavaksi, hätärahaston rahkeet voivat joutua koetukselle. Italian velkataso  on euromääräisesti euroalueen suurin, noin 2 000 miljardia euroa, ja talouden kokoonkin suhteutettuna Italia on euroalueen velkaantunein maa Kreikan jälkeen.

Talouselämä