KOTIMAAN MEDIAMONITORI
Tänään on torstai, 31. heinäkuuta 2014. Sivu on ladattu klo 12:24

S&P leikkasi jopa 15 italialaispankin luokitusta

Kotimaan mediamonitorin on tarkoitus herättää keskustelua kotimaisesta mediasta ja sen tarjoamista uutisista. Alla ensimmäisenä mahdollinen uutistoimittajan henkilökohtainen kommentti artikkelista.
7.8.2012 8:59


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
S&P leikkasi jopa 15 italialaispankin luokitusta | Taloussanomat

Luottoluokitusyhtiö Standard & Poor''s laski myöhään perjantai-iltana 15 italialaisen pankin luottoluokitusta. S&P perusteli päätöstään Italian talouden kutistumisella.

– Kun Italialla on mahdollisesti edessään syvempi ja pidempään kestävä taantuma kuin otaksuimme alun perin, uskomme italialaisten pankkien haavoittuvaisuuden talouden luottoriskeille olevan myös kasvussa, S&P sanoi lausunnossaan.

Luottoluokittajan päätös lisäsi huolia siitä, että euroalueen kolmanneksi suurimman talouden taantuma voisi johtaa suuriin tappioihin maan suurimmille lainoittajille.

Luokituslaskun saaneiden pankkien joukossa oli muun muassa jättipankki Monte dei Paschi di Siena, jonka luokitus laski tasolle BBB-. Pankkia pidetään heikoimpana Italian suurimmista pankeista, ja se joutui pyytämään valtiolta pääomitusta kesäkuussa pysyäkseen pystyssä.

Muihin luokituslaskun saaneisiin pankkeihin kuuluvat muun muassa maan viidenneksi suurin pankki Unione di Banche Italiane (UBI), Banca Carige ja belgialaisen Dexian italialainen tytäryhtiö Dexia Crediop.

Maan suurimpien pankkien eli UniCreditin, Intesa Sanpaolon tai Mediobancan luokitukset pysyivät toistaiseksi ennallaan.