KOTIMAAN MEDIAMONITORI
Tänään on torstai, 3. syyskuuta 2015. Sivu on ladattu klo 13:50

Eduskunta hyväksyi Espanjan lainaohjelman

Kotimaan mediamonitorin on tarkoitus herättää keskustelua kotimaisesta mediasta ja sen tarjoamista uutisista. Alla ensimmäisenä mahdollinen uutistoimittajan henkilökohtainen kommentti artikkelista.
20.7.2012 11:14


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Eduskunta hyväksyi Espanjan lainaohjelman | HS

Eduskunta antoi hallitukselle luottamuksensa äänin 109-73. Espanjan lainaohjelma ja siihen liittyvä valtiontakaus hyväksyttiin odotetusti Espanjan kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Äänestyksestä poissa oli 17, tyhjää ei äänestänyt kukaan.

Espanja ja Suomi sopivat tiistaina päättyneissä vakuusneuvotteluissa, että Suomi saa vakuuden 40 prosentin osuudelle antamansa lainan kokonaissummasta, joka on runsas 1,9 miljardia euroa. Vakuussumma on noin 770 miljoonaa euroa.

Laina-aika on 12,5 vuotta.

Eduskunta kokoontui täysistuntoon kello 10 äänestämään hallituksen Espanjan lainaohjelmaa koskevasta tiedonannosta. Espanjan pankkitukea vastustavat oppositiopuolueet perussuomalaiset ja keskusta esittivät hallitukselle epäluottamuslausetta eilen myöhäiseen yöhön venyneessä istunnossa. Epäluottamusta esitti myös vasenryhmän Markus Mustajärvi.

Euromaiden valtiovarainministerit päättävät lopullisesti Espanjan lainaohjelmasta puhelinkokouksessa heti tänään kello 13. Euromaat ovat valmistautuneet antamaan Espanjan valtiolle Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) kautta 30 miljardin euron ensimmäisen lainaerän jo heinäkuun lopussa.

Vakuussopimus on samankaltainen kuin mikä Kreikan apupaketin yhteydessä tehtiin.

HS