KOTIMAAN MEDIAMONITORI
Tänään on maanantai, 21. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 8:21

Valtamedian kädenjälki Arkadianmäen vakuuskeskustelussa: 'kahden kerroksen väkeä'

Kotimaan mediamonitorin on tarkoitus herättää keskustelua kotimaisesta mediasta ja sen tarjoamista uutisista. Alla ensimmäisenä mahdollinen uutistoimittajan henkilökohtainen kommentti artikkelista.

Toimittajan kommentti:

Kylläpä kolahtaa uutisessa lause tajuntaan: "tärkeimpien kansanedustajien ja poliitikoiden", joiden lentoja Porista Helsinkiin kustantaa MTV3...

Kukas määrittää sitten "tärkeän" ja "ei-tärkeän" kansanedustajan toisistaan? Käsittääkseni vaaleissa valitaan kansanedustajia, jotka ovat vertaisia keskenään, mutta ehkä valtamedialle federalisti-edustajat ovat Suomea puolustavaa oppositiota tärkeämpiä?

Mahdollisesti lauseella tietenkin tarkoitetaan valiokuntien jäseniä - mene ja tiedä.

- Onko kyseessä kesätoimittajan lipsahdus vai kovan tason paljastus?

18.7.2012 19:15


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Eero Heinäluoma komensi kansanedustajat töihin

Eduskunta käsittelee Espanjan tukipakettia ja sitä varten vaadittavia vakuuksia torstaina ja perjantaina. Hetki sitten eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma kutsui kansanedustajat takaisin töihin kesälomaltaan.

Hallitus antaa torstaina iltapäivällä täysistunnolle tiedonannon vakuuspaketista. Paketista äänestetään perjantaina aamupäivällä.

Eduskunnan valiokunnat käsittelevät vakuuspakettia myöskin torstaina. Paketti käydään läpi valtiovarainvaliokunnassa ja suuressa valiokunnassa.

Suomen ja Espanjan vakuusneuvottelut jatkuivat vielä tänään. Suomi on linjannut, ettei se voi osallistua Espanjan pankeille myönnettävään noin 100 miljardin euron tukeen ilman vakuuksia.

Pankkituki annetaan Euroopan väliaikaisen vakausrahaston ERVV:n kautta. Eduskunnan on vielä hyväksyttävä sekä vakuuspaketti Espanjan kanssa että itse apupaketti.

Hallituspuolueet kannattavat Espanjan tukemista, joten oppositio ei todennäköisesti kykene kaatamaan esitystä.

Eduskunnan ylimääräinen täysistunto osuu kansanedustajien loman ajalle. sekä päällekäin suomalaisen päättäjäeliitin kesätapahtuman SuomiAreenan kanssa.

SuomiAreenan järjestäjä MTV3 on jo ilmoittanut, että se aikoo tarjota tilauslentoja tärkeimmille kansanedustajille ja poliitikoille Helsingin ja Porin välillä.