KOTIMAAN MEDIAMONITORI
Tänään on lauantai, 25. huhtikuuta 2015. Sivu on ladattu klo 18:58

Kokoomusjohto: 'Pohjoisessa opiskelleet kelpaavat vain lumilapion varteen'

Kotimaan mediamonitorin on tarkoitus herättää keskustelua kotimaisesta mediasta ja sen tarjoamista uutisista. Alla ensimmäisenä mahdollinen uutistoimittajan henkilökohtainen kommentti artikkelista.

Toimituksen kommentti:

Ote kirjasesta "Tie Onneen"
Sääntö numero 10:

 

Tue hallitusta, joka on olemassa koko kansaa varten ja toimii sen puolesta

"Pahat ja häikäilemättömät ihmiset ja ryhmät voivat riistää itselleen hallituksen vallan ja käyttää sitä omiin tarkoituksiinsa.

Hallitus, joka on järjestetty ja johdettu palvelemaan vain tiettyjen ihmisten ja ryhmien etuja, tekee yhteiskunnan eliniän lyhyeksi. Se vaarantaa jokaisen kansalaisen elossapysymistä, jopa niidenkin, jotka sitä yrittävät.

Historia on täynnä esimerkkejä tällaisten hallitusten tuhoutumisesta.

Tällaisten hallitusten vastustamisesta seuraa tavallisesti vielä enemmän väkivaltaa. Kun tällaista väärinkäytöstä nähdään, voidaan kuitenkin korottaa varoittava ääni. Eikä sellaista hallitusta tarvitse aktiivisesti tukea; on mahdollista lopulta saada aikaan uudistus tekemättä mitään laitonta pelkästään kieltäytymällä yhteistyöstä. 

Tätäkin kirjoitettaessa maailmassa on monta sellaista hallitusta, jotka ovat luhistumassa vain siksi, että niiden kansalaiset ilmaisevat äänettömän mielipide-eroavuutensa pidättäytymällä yhteistyöstä.

Tällaiset hallitukset ovat vaarassa: mikä tahansa sopimattomaan aikaan tuleva epäonnen tuuli voi kaataa ne."

 

18.7.2012 12:42


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Kokoomuspoliitikkojen paljastavia puheita

Hallituksen päätös myöntää Itä-Suomen yliopistolle oikeus kouluttaa juristeja on herättänyt pääkaupunkiseudun kokoomuslaisten keskuudessa paljastavaa keskustelua.

Julkisena moottorina on ollut jälleen kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori. Hän kirjoitti heti päätöksen jälkeen Facebook-sivullaan häpeävänsä hallituksen ratkaisua.

”Kaikista istuvan hallituksen päätöksistä ei aina voi olla ylpeä. Osa on väkisinkin jopa vähän hölmöjä. Tämä kuuluu kuitenkin niihin, jotka oikein hävettää. Tässä on aluepolitiikka mennyt korkeakoulupolitiikan edelle suorastaan puistattavalla tavalla”, Vapaavuori kirjoitti.

Keskusteluun osallistui kohta vielä puistattavammalla tavalla kokoomuksen keskeisiin helsinkiläisiin kunnallispoliitikkoihin kuuluva Harry Bogomoloff. Hän kirjoitti näin:

”Kyllähän taso laskee pahasti. Nythän joku proffa joensuusta antaa kommentteja milloin mistäkin, ne nähtyäni: vestigia terrent.”

”Vestigia terrent” on latinaa ja merkitsee ”jäljet pelottavat”.

Hieman myöhemmin Bogomoloff laajensi keskustelua Joensuusta Rovaniemelle ja jatkoi loukkaamistaan huippusuorituksella:

”Lapin yliopistosta valmistuneita en ottaisi kuin lumitöihin.”

Tällaisessa halveksivassa ajattelussa muu maa on vain rasite, elätettävien reservaatti. Tässä syrjä-Suomessa sopii ehkä joskus vierailla lomailemassa, ja saattaa se tuottaa raaka-aineitakin, mutta muuta arvoa se ei pysty tarjoamaan. Korkeakoulutkin kouluttavat vain lumilapion varteen.

Tosin tuskin kaikki kokoomuslaisetkaan jakavat Vapaavuoren ja Bogomoloffin korkeakoulupoliittista ajattelua. Pääkaupunkiseudun kokoomuslaisia sydänääniä nämä herrat tuovat kyllä julki. Tämän ajattelun valossa kaikki maakuntien kokoomuslaiset ovat aivan väärässä puolueessa. Heitä siedetään, koska he kalastavat hyväuskoisten ääniä, mutta muuta arvoa heillä ei ole.
 

"Mutta eivätköhän hyväuskoisten höynäytettyjenkin silmät avaudu, kun Vapaavuoren ilosanoma leviää tarpeeksi."


Mahtaa kokoomuksen joensuulaisella kansanedustajalla Pekka Ravillakin nyt selittelemistä. Tai mitä mieltä kokoomuspolitiikasta ollaan lumilapioyliopiston kaupungissa?

Vapaavuoren kirjoittamisia voidaan tietysti vähätellä ja yrittää sysätä niitä yksityisajatteluksi. Selitys ei kuitenkaan kelpaa. Vapaavuori on kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja ryhmänsä keskeinen äänitorvi. Kansalaisten on voitava luottaa siihen, että kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja puhuu kokoomuksen äänellä.

Vai kuultiinko nyt kokoomuksen todellinen ääni?

Kaikissa tutkimuksissa ja selvityksissä on todettu, että Suomen menestyksen tärkein tekijä on ollut koulutuksen tasa-arvo. Kaikki ovat voineet opiskella ja kouluttautua sukupuolesta, varallisuudesta tai asuinpaikasta riippumatta niin pitkälle kuin halu ja kyky ovat vieneet. Näin koko Suomen voimavarat on saatu yhteiseen käyttöön.

Keskusta on ollut tämän politiikan vahvin tuki. Työtä näyttää riittävän.