KOTIMAAN MEDIAMONITORI
Tänään on perjantai, 31. heinäkuuta 2015. Sivu on ladattu klo 14:18

Valtamedia ylistää kampanjaansa: 'Venäläiskenraali vahvisti myönteisiä Nato-kantoja'

Kotimaan mediamonitorin on tarkoitus herättää keskustelua kotimaisesta mediasta ja sen tarjoamista uutisista. Alla ensimmäisenä mahdollinen uutistoimittajan henkilökohtainen kommentti artikkelista.

Toimittajan kommentti:

Täysin odotettavissa ollut jälkirummutus on alkanut siitä, kuinka valtamedian ja haliituspiirien "Venäjä-uhka" -kampanjointi olisi lisännyt suomalaisten NATO-myönteisyyttä. Toivottavasti tämä harhaanjohtaminen ei kuitenkaan väitetyllä tavalla ole onnistunut.

Jos et ole lukenut Makarovin puhetta, josta tämä "Venäjä-uhka" perusteettomasti luotiin, tee se viimeistään nyt - ja totea itse miten valtamedian avulla tarkoituksenmukaisesti harhaanjohtamalla Suomen jatkuva NATO-hivutus tapahtuu: Kohteliaan ja perustellun toivomuksen esittämistä ei voi kutsua uhkaamiseksi!

 

YLE: Makarovin puhe kokonaisuudessaan

vs

UUSI SUOMI: Venäläiskenraalin uhkaus

 

ja lopuksi:

VERKKOUUTISET: Makarovilta estettiin keskustelu toimittajien kanssa

16.6.2012 10:52


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
IS-kysely: Venäläiskenraali vahvisti myönteisiä Nato-kantoja

Venäläiskenraali Nikolai Makarovin kommentit Suomen ja Naton suhteesta näyttävät vahvistaneen jäsenyyteen myönteisesti suhtautuvien kantoja.

Ilta-Sanomien teettämässä kyselyssä vajaa viidennes vastaajista sanoi, että heidän näkemyksensä Natoon liittymisestä muuttui kenraalin lausuntojen takia myönteisemmäksi.

Enemmistön mielipiteisiin Makarovin puheet eivät vaikuttaneet.

Makarov sanoi viime viikolla Helsingissä, että Suomen osallistuminen Naton sotaharjoituksiin voisi aiheuttaa sotilaallisen vaaran Venäjän turvallisuudelle.

HS