KOTIMAAN MEDIAMONITORI
Tänään on keskiviikko, 3. kesäkuuta 2015. Sivu on ladattu klo 8:31

Reservin yliluutnantti palautti sotilaspassinsa: 'Tuntuu pahalta'

Kotimaan mediamonitorin on tarkoitus herättää keskustelua kotimaisesta mediasta ja sen tarjoamista uutisista. Alla ensimmäisenä mahdollinen uutistoimittajan henkilökohtainen kommentti artikkelista.

Toimittajan kommentti:

Nyt alkoi vastuuttomien armeijaleikkausten psykologinen vaikutus näkymään. Reservin jyrkästä leikkaamisesta koituukin kansallinen lamaannus maanpuolustuksen saralla. Perinteisesti korkea maanpuolustustahto on uskoa tulevaisuuteen, isänmaahan ja yhteisöllisyyteen. Nyt on koittamassa ankara talvi.

Janus Putkonen

17.2.2012 14:22


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Reservin yliluutnantti palautti sotilaspassinsa: ”Tuntuu pahalta”

”Tämän kolumnin kirjoitettuani suljin sotilaspassini kirjekuoreen, kirjoitin oheen lyhyen saatteen ja osoitin sen puolustusministeri Stefan Wallinille (r.) puolustusministeriöön”. Näin kertoo sanomalehti Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa, reservin yliluutnantti kolumnissaan.

 

Koivumaan temppu on mielenilmaus Pohjois-Karjalan prikaatin lakkauttamista vastaan. Hän syytti viime viikolla pääministeri Jyrki Kataista (kok.) armeijan "lahtaamisesta".

–Protestoin samalla sitä, että valtiovalta näyttää muutenkin kääntäneen selkänsä maakunnallemme, Koivumaa kirjoittaa nyt.

Reservin kieltäytyjäksi Koivumaa ei ryhdy, sillä sotilaspassien palauttaminen ei vapauta reserviläistä velvollisuuksistaan. Eikä Koivumaa tätä haluaisikaan.

–Olen käynyt armeijan, kerrannut sekä palvellut YK-sotilaana ja -sotilastarkkailijana, ja passin palauttaminen tuntuu minusta pahalta ja äärimmäiseltä teolta, hän kirjoittaa.

Koivumaa palauttaa passinsa puolustusministerille, koska puolustusvoimien säästöt ovat taloustilanteen aiheuttama poliittinen päätös.

–Puolustusvoimat on pakkoraossa, hän katsoo.

Varuskunnan lakkauttamisen synnyttämä kapinahenki on myös ihmetyttänyt Pohjois-Karjalassa. Joensuulainen Jukka Tuunanen moitti aiemmin Kontionlahden kuntaa siitä, ettei se ole tehnyt mitään oman varuskuntansa eteen.

- Pyydettiin vain rahaa, veroja ja varuskuntaa pidettiin lypsylehmänä. Yli 10 vuotta sitten lakkautuksesta puhuttiin eka kertaa. Syynä oli homeiset ja huonoon kuntoon päässeet kasarmit. Kunnasta vaadittiin niitten korjaamista pikaisesti, Tuunanen kirjoittaa.

Uusi Suomi