KOTIMAAN MEDIAMONITORI
Tänään on lauantai, 23. elokuuta 2014. Sivu on ladattu klo 6:33

Saksan viranomaiset käyttävät troijalaista haitta-/vakoiluohjelmaa lakien vastaisesti

Kotimaan mediamonitorin on tarkoitus herättää keskustelua kotimaisesta mediasta ja sen tarjoamista uutisista. Alla ensimmäisenä mahdollinen uutistoimittajan henkilökohtainen kommentti artikkelista.
17.10.2011 13:28


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Saksan viranomaiset käyttävät Trojan -haitta/vakoiluohjelmaa lakien vastaisesti

Jos vaikka vain puolet siitä, mistä mediat kertovat, on totta, kyseessä on skandaali, kommentoi Mitteldeutsche Zeitung -lehti eri medioiden julkistamaa tietoa erikoispalvelujen laittomasta tunkeutumisesta kansalaisten tietokoneisiin.

Saksassa on seurattu jo monta vuotta rikollisiksi epäiltyjen henkilöiden toimintaa tietokoneiden kautta.  Mahdollisen rikollisen tietokoneeseen syötetään erityinen ohjelma, jonka avulla voidaan seurata hänen kirjeenvaihtoaan, puheluja Skypen kautta ja käymistään eri sivustoissa. Sellaisiin toimenpiteisiin ryhdytään vain oikeuden päätöksellä ja vain silloin, kun kyseessä on terroritekojen ehkäiseminen tai erittäin törkeä rikos.

Mutta laki on vain laki. On käynyt ilmi, että erikoispalvelut ovat ylittäneet lain rajat.  Saksalaisen Chaos Computer Club -hakkeriseuran jäsenet ovat julkaisseet sivustossaan viestin, jossa kerrottiin, että Saksan erikoispalvelut ovat rikkoneet lakia ajaessaan käyttäjien tietokoneisiin Trojan-viruksen tarkoituksenaan suorittaa salaista tarkkailua. Tutkittuaan nimettömien käyttäjien lähettämät kiintolevyt seuran jäsenet havaitsivat, että niistä löydettyn Trojaniin voi kerätä tietoa tietokoneen omistajasta ja hänen Skype-puheluistaan. Lisäksi se mahdollistaa ei-lähetettyjen kirjeiden seuraamisen, screenshotien tekemisen ja epäillyn ottamisen seurantaan kannettavaan upotetun web-cameran avulla. Lisäksi se pystyy jopa lataamaan tietokoneeseen käyttäjän mainetta pilaavia ohjelmia. Ei laki tällaista hyväksy.

Hakkereita yllätti kuitenkin eniten se, että poliisin virusohjelmaa ei ole suojattu siltä, että sitä voivat hyödyntää myös kolmannet henkilöt, jotka saattavat käyttää henkilökohtaista tietoa mihin haluamiina tarkoituksiin. Mutta järkyttävintä on, että kaikki Trojan-tiedottajan saamat tiedot lähetetään erääseen nimettömään palvelimeen USA:ssa.

Kansalaiset ovat järkyttyneitä lainvartijoiden toimista. Ei ole mitään takeita siitä, ettei rikollisten ohella seurata myös lainkuuliaisia ihmisiä.

Asiantuntijoiden mukaan myös Itävallan, Britannian, Ranskan ja joidenkin muiden EU-maiden laki sallii tietokone-etsintöjä terrorismin torjunnan nimikkeellä. Mutta tämä tapaus on nostanut pintaan kysymyksen: toistuuko Trojan-tapaus muuallakin ja joutuvatko kansalaiset etsimään suojaa tietokonepiraateilta?

Venäjän Ääni

KOMINFORM
http://www.kominform.eu