TALOUSMONITORI
Tänään on keskiviikko, 3. kesäkuuta 2015. Sivu on ladattu klo 8:38

Wall Street suojautuu euroalueesta eroavien maiden varalta

Wall Streetin isojen pankkien ´eurokriisiyksiköt´ valmistautuvat yhden tai useamman maan euroeroon. Pankkeja kiinnostavia epävarmuustekijöitä ovat eronneen maan kyky jatkaa velanmaksuaan sekä se, maksetaanko velka euroissa.

Lähde: Business Insider
Toimittaja: Riikka Söyring
7.8.2012, Verkkomedia.org

 

Wall Street suojautuu euroalueesta eroavien maiden varalta

Pankkeja pohdittaa myös se, että jos euroalueesta irtautuva maa/maat kuten Espanja vaihtaa valuuttaa, ja velkasopimukset sekä niistä tehtaillut erilaiset johdannaiset on laadittu euron perusteella, voidaanko sopia ennakkoon, että sopimukset ovat yhä euromääräisiä.

Pankit varautuvat muun muassa käyttämällä panttiketjuja (collateral chain), joita ei voi yht´äkkiä muuttaa euroista toiseen valuuttaan, sekä huolehtimalla siitä, että niillä on mahdollisimman vähän kiinni riskialttiissa euromaissa, kertoo Business Insider.

Business Insiderin artikkeli perustuu Wall Street Journalin pitempään artikkeliin.

Riikka Söyring @ 7.8.2012 11:39


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Wall Street's 'Eurozone Crisis Units' Are Getting Ready For A Euro Exit Read more: http://www.businessinsider.com/eurozone-crisis-units-wall-street-banks-prepare-for-euro-exit-2012-8#ixzz22qdbjDid

There is ton of uncertainty surrounding a scenario where Greece or another country leaves the euro. One uncertainty is whether or not a country would continue to pay down its debt, and whether it would repay it in euros.

Read more: http://www.businessinsider.com/eurozone-crisis-units-wall-street-banks-prepare-for-euro-exit-2012-8#ixzz22qdePJY4