TALOUSMONITORI
Tänään on keskiviikko, 29. heinäkuuta 2015. Sivu on ladattu klo 7:49

Société Générale: Kreikka pidettävä kyykyssä

CNBC:n haastattelussa ranskalaisen jättipankin valuuttakauppapäällikkö vahvistaa sen, mitä useat ovat jo kauan epäilleet EU:sta: että EU on velkaraha­pankkiirien ja eurokraattien lypsylaidun­projekti, jolla on tarkoitus keskittää valta pankeille ja pitää Euroopan maat ja kansalaiset velan avulla vapaina omasta vauraudestaan ja työnsä tuloksista.

Toimittaja: Olli Kingelin
30.5.2012 Verkkomedia.org


Société Générale: Kreikka pidettävä kyykyssä

CNBC:n juttu on otsikoitu ”Kreikka eroamassa euroalueesta 18. kesäkuuta”, ja siinä povaillaan, että 17.6. pidettävien uusien vaalien jälkeen Kreikka eroaa euroalueesta, jos aiemmin tässä kuussa pidettyjen vaalien tulos saa vahvistuksen.

Juttu alkaa normaalilla kreikkalaisten lyttäämisellä ja lintsaripropagandalla sen sijaan, että pankkien toimintaperiaatteisiin tai mihinkään muuhunkaan kiinnitettäisiin mitään huomiota. Mukaan on otettu, oletettavasti näkökannan alleviivaamiseksi, velkaraha­pankkiirien perintätoimisto IMF:n pomon Christine Lagarden mielipide, jonka mukaan ”kreikkalaisten olisi syytä alkaa maksaa veronsa”.

Sen jälkeen, kun on riittävästi tähdennetty, ettei ole ollenkaan kreikkalaisten oma asia, miten he maassaan elävät tai miten asiansa järjestävät, Société Générale -pankin edustaja Kit Juckes paljastaa:

– Parasta olisi, että Kreikan tilanne pysyisi ennallaan; toisin sanoen, että Kreikan talous jatkaisi lamassa ja että maan kuristustoimia jatkettaisiin, jotta maa pysyisi jatkossakin lamassa ja muun Euroopan tekohengityksessä.

Tuskin maltamme odottaa, että Suomesta saadaan jatkoa PIIGS-maille. Ainakin Bilderberg-vetoisella hallinnollamme tuntuu olevan kova hinku saada Suomi syvälle velkaorjuuteen. Ehkä Kit Juckes pitäisi nimittää jo etukäteen Suomen kunniavaltiovarainministeriksi, ennen kuin päästään kokonaan eurokraattien keskinäiseen virkanimityskäytäntöön?

1950-luvulla Bilderberg-kokouksissa hahmoteltu Eurooppa-projekti saanee kovan kolauksen, jos Kreikka lähtee unionista ja nousee takaisin jaloilleen. Tällöin muut ahdinkoon joutuneet maat voivat saada vaarallisia ajatuksia: meilläkin voisi mennä paljon paremmin, jos meillä olisi oma valuutta, jonka laskisimme liikkeelle itsenäisesti ja velattomana. Kreikan euron jälkeinen nousu ahdingosta lienee se todellinen uhka, jota eurokraatit ja pankkiirit pelkäävät.

Bilderberg-kokous järjestetään jälleen ensi torstaista alkaen, ja Verkkomedian toimituksessa jännätään, nähdäänkö tämän vuoden varjohallitus­kokouksessa suomalaisia, joko jo vanhoja konkareita tai uusia kokelaita.

***

Lue myös: Odottaako Kreikkaa luonnonvarojen velkakaappaus?

Lähteet:

Kreikka eroamassa euroalueesta 18. kesäkuuta

Pankkiirit haluavat lama-Kreikan (video, jolla Kit Juckesia haastatellaan)

Olli Kingelin @ 30.5.2012 1:02


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Greece to Leave Euro Zone on June 18: Wealth Manager

Kit Juckes, global head of foreign exchange at Societe Generale, told CNBC’s “Worldwide Exchange” that the best outcome was “the status quo.” “A Greek economy in depression, austerity that guarantees they’ll stay in depression and living on life support from the rest of Europe is the best,” he said.