TALOUSMONITORI
Tänään on tiistai, 28. heinäkuuta 2015. Sivu on ladattu klo 16:18

Eurogame is over? Espanja turvautumassa pelastuspakettiin

Verkkomedia 17.4.2012:

"Jos Espanja epäonnistuu hoitamaan talouttaan nousevien velkakirjakorkojen takia, euroalue varmasti kaatuu. Espanja on yksinkertaisesti liian suuri taattavaksi (bail out). Se on yli kaksi kertaa suurempi kuin Kreikka, Irlanti ja Portugali yhteenlaskettuna."

Raha saattaa pyörittää maailmaa, mutta se ei estä euroaluetta hajoamasta. Se on läksy, jonka sijoittajat oppivat viime tiistaina, kun globaalit osakemarkkinat sukelsivat kuultuaan uutisen, että Espanjan ja Italian velka oli jälleen päätynyt punaiselle alueelle.

- George Soros antoi varoituksensa: 

Janus Putkonen @ 30.4.2012 11:50


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Espanja turvautuu pelastuspakettiin

Roubini Global Economics LLC :n ekonomisti Megan Greenen mukaan Espanja ei pysty vakuuttamaan markkinoita velanhoitotoimillaan, vaan joutuu turvautumaan pelastuspakettiin ensi vuoden alussa, uutisoi Bloomberg.

- Mikäli Espanja ottaa käyttöön lisää säästötoimia, markkinat pelästyvät, koska pelkäävät säästötoimien haittaavaan talouskasvua. Jos Espanja taas ei lisää säästötoimia, markkinoiden luottamus maan kykyyn talouden tasapainottamisessa jää vähäiseksi, sanoo Greene.

Espanjan lainanhoitokulut nousivat viime viikolla, kun Standard & Poor''s pudotti maan luottoluokitusta jo toistamiseen tänä vuonna yhdellä pykälällä alemmas. Espanja kuuluu nyt BBB+-luokkaan.

Espanjan 10-vuotisen lainan korko kasvoi hälyttävästi 6 prosenttiin viime viikon perjantaina.

- Espanja näyttää olevan täysin samanlaisessa tilanteessa kuin Irlanti 2010 lokakuussa juuri ennen kuin se pajotettiin turvautumaan pelastuspakettiin. Espanjan hallitus ei pysty muuttamaan tilannetta, teki se mitä hyvänsä, Greene arvioi.

Espanjan tilannetta vaikeuttaa korkea työttömyys. 25 prosenttia työikäisestä väestöstä ja melkein 50 prosenttia nuorista ovat työttöminä.

Verkkouutiset