TAPAHTUU
Tänään on lauantai, 29. elokuuta 2015. Sivu on ladattu klo 17:37

Loviisan kesän päätapahtuma lähestyy: Wanhat Talot

MISTÄ ON LOVIISAN WANHAT TALOT TEHTY?

Historiallisista taloista, viihtyisistä kodeista, hurmaavista puutarhoista, antiikista ja keräilyesineistöstä, lukuisista kirpputoreista, taiteesta, musiikista ja herkullisesta luomu- ja lähiruuasta – niistä on Loviisan Wanhat Talot tehty.

 

Loviisan kesän päätapahtuma: Wanhat Talot

Loviisan Wanhat Talot (27.–28. elokuuta 2011) on noussut Itä-Uusimaan suurimmaksi yleisötapahtumaksi ja avaa historiallisten loviisalaiskotien ovet ja puutarhat jo seitsemännen kerran.

Loviisan Wanhat Talot tarjoaa ainutkertaisten kotivierailujen ohella myös työnäytöksiä sekä lauantai-iltapäivällä Mia Heijnsbroek-Wirénin emännöimän perinne- ja korjausrakentamisen seminaarin Hotelli Degerbyn Commodore-salissa. Lauantai-aamupäivällä arkkitehti ja talotohtori Panu Kaila ruotii Loviisan kulttuuri- ja ympäristöliikkeen perinne- ja korjausrakentamisen klinikalla talonkorjaajien ongelmia ja tarjoaa niihin mahdollisia ratkaisuja.

Itä-uudenmaan kylien järjestämä suosittu lähi- ja luomuruuan ITU-tori laajenee entisestään ja esittelee alan tunnettuja kokkeja omine ”työnäytöksineen” ja herkkuineen. ITU-tori ja Hotelli Degerby tuovat kuvaan myös nyt niin muodikkaan pop up ‑katuravintolan, joka keskittyy ruuassa ja juomissa luomuun ja lähiruokaan.

Loviisan Wanhat talot saa pikkukaupungin eloon ja heräämään.
Kuva: Kymen SanomatLoviisanseudun keräilijöillä on Gymnasiumissa keräilymessut kahdessa kerroksessa, tänä vuonna laajennettuna myös alakerran siipirakennukseen. Paikalle saapuu keräilyalan ja antiikin myyjiä ympäri Suomea. Aleksanterinpihalta löytyy totuttuun tapaan antiikkimarkkinoiden ohellai myös taidetta ja taiteilijoita työhuoneissaan.

Loviisanseudun taideyhdistyksen vuosinäyttely on ripustettuna Galleria Theodorissa ja taiteilijat jatkavat Loviisan sähkö- ja puhelinkaapelikoppien maalaamista.

Laivasillan Klassisten veneiden aitassa voidaan ihailla Repin-akatemian oppilaiden töitä. Laivasillalla on myös perinteiset syysmarkkinansa ja lauantai-iltana Muinaistulien yö.

Tänä vuonna Loviisan Sibelius-päivät ajoittuvat poikkeuksellisesti samaan ajankohtaan ja Loviisan Wanhat Talot soi sen kunniaksi itsekin. Lukuisat muusikot soittavat niin taloissa ja – säävarauksella! – myös pihoilla, puutarhoissa ja kadulla.

Sibelius-päivien konsertti Sillisalaattia a la Bonga valtaa Bongan linnan lauantain alkuillasta ja professori Riitta Nelimarkan taiteilijakoti on avoinna yleisölle muutaman vuoden hengähdystauon jälkeen. Sibelius-päivien ohjelmaan kuuluu myös lauantai-iltainen Jean S:n konsertti Ungernin historiallisessa linnakkeessa.

Kohdetaloja tulee olemaan kolmisenkymmentä. Muutama aiemmin mukana ollut talo pitää välivuoden, mutta uusia on tulossa niin kaupungin keskustaan kuin etäkohteisiin. Erityisen kiinnostava on Labbyn kartano, joka elää kirjaimellisesti yhteydessä luontoon ja luomuun.

 

Lisätietoja tapahtumasta:

http://loviisanwanhattalot.fi/

Toimitus @ 21.8.2011 20:05