TAPAHTUU
Tänään on sunnuntai, 20. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 3:43

'Occupy Säätytalo' - mielenosoituksen ohjelma ke 29.8.

Hallitus kokoontuu 29.-30. elokuuta 2012 Säätytalolle tekemään valtion ensi vuoden budjettiesitystä. Budjettiriihi koskettaa meitä kaikkia, olimme sitten vanhoja tai nuoria, työssäkäyviä tai työttömiä. Peruspalveluiden kuten terveydenhuollon ja koulutuksen lisäksi budjettiriihessä päätetään mm. ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyvistä määrärahoista.

Viime vuosina budjettiin on tehty vuosittain miljardiluokan leikkauksia. Päätökset on tehty pienessä piirissä ja kansalaiskeskustelu ohittaen. Budjettiriihen yhteydessä on myös nähty vastalauseena monenlaisia mielenosoituksia, mutta yksittäisinä tempauksina ne ovat jääneet vaille median huomiota. Meidän mielestämme tähän on tultava muutos.

Helsingin torikokouksen Occupy Säätytalo -työryhmä kutsuu nyt kaikkia kansanliikkeitä, nuoriso- ja eläkeläisjärjestöjä, työttömien ja palkansaajien yhdistyksiä sekä yksityishenkilöitä avoimeen torikokoukseen arvioimaan yhdessä budjetin todellisia vaikutuksia. Järjestöjen ja yksityishenkilöiden omat tunnukset, banderollit ja aloitteet ovat erittäin tervetulleita, samoin ehdotukset ohjelmaksi.

 

***

 

Occupy Säätytalon ohjelma: 

9-11 Avoin mikrofoni. Tule sanomaan sanottavasi! Lukuisat järjestöt tulevat käyttämään puheenvuoron.

11.00 Paneelikeskustelu: Millaista taloutta ja kenen ehdoilla? Keskustelua vauhdittavat mm. Heikki Patomäki, Petri Flander, Olli Savela ja Yrjö Hakanen.

13.00 Keskustelu: Mitä budjetti tulee tarkoittamaan arjessani? Keskustelemassa mm. Anita Kelles-Viitanen Pro Kuntapalvelut -verkostosta ja Vasenryhmän kansanedustaja Jyrki Yrttiaho.

15.00 Hernekeittotarjoilu. Helsingin työttömät HeTY ry jakaa ilmaiseksi kasvishernekeittoa.

17.00 Avoin mikrofoni. Tule sanomaan sanottavasi!

 

***

 

"Erikseen meidät on helppo ohittaa – yhdessä saamme äänemme kuuluviin!"

 

Lisätietoa:

 

Email: torikokous [at] gmail.com

Janus Putkonen @ 27.8.2012 12:37