TAPAHTUU
Tänään on sunnuntai, 26. lokakuuta 2014. Sivu on ladattu klo 6:22

Loviisan Rauhanfoorumi - Gandhi ja väkivallattomuus 3.-6.8.2012

Loviisan Rauhanfoorumin teemana on tänä vuonna Mahatma Gandhi ja väkivallattomuus. Gandhi käytti väkivallattomuudesta termiä satyagraha. Gandhin mukaan “Satyagraha on totuuden voima, rakkauden voima ja sielun voima. Satyagrahan harjoittaja koettaa voittaa pahan hyvällä, vihan rakkaudella, valheen totuudella, väkivallan väkivallattomuudella.”

Videon välityksellä Loviisan Rauhanfoorumin Gandhi -seminaarissa puhuu yksi maailman johtavista väkivallattomuusasiantuntijoista, emeritusprofessori Michael N. Nagler Berkeleyn yliopistosta. Toinen puhuja on ruotsalaisessa gandhiyhteisössä asuva Martin Smedjeback, hän kertoo millaista on elää gandhilaisten ihanteen mukaan nykyaikana. Seminaarin jälkeen on luvassa Loviisa Open Dance Company -ryhmän esittämää nykytanssia, jonka jälkeen paneelikeskustelu otsikolla “Irti aseiden mahdista – miksi kasvatamme lapsemme uskomaan väkivaltaan?” Paneelikeskustelussa mukana Maanpuolustuskorkeakoulun professori Juha Mäkinen, rauhankasvatusinstituutin pääsihteeri Johanna Laaja ja SaferGlobe Finlandin verkostokoordinaattori Jarmo Pykälä.

Loviisan Rauhanfoorumi on erilaisten ihmisten, ideoiden, kulttuurien ja uskontojen kohtauspaikka. Tavoitteena on kanssakäymisen, keskustelun ja taiteen keinoin lieventää ihmiskunnan pelkoja, kehitellä ratkaisuja ristiriitoihin ja tuoda iloa ihmisten elämään. Järestäjäorganisaationa toimii Suomen Kristillinen Rauhanliike ja suojelijana presidentti Tarja Halonen. Loviisan Rauhanfoorumi täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

Neljän päivän aikana tarjolla on myös etnomusiikkia, kirjamyyntiä, rauhanjärjestöjen esittelyä, kansainväliset laulujuhlat, Viron laulavasta vallankumouksesta kertova The Singing Revolution -elokuva, kolmea eri aikakautta ja eri uskontoa edustavasta rauhanrakentajasta, Mohandas “Mahatma” Gandhista, Martin Luther King Jr:sta ja Daisaku Ikedasta kertova suomenkielinen näyttely, Riitta Nelimarkan taideteoksia, afrorumpukurssi lapsille, Selim Palmgrenin musiikkia, keskustelua teosofi, pasifisti, mystikko ja puolustusministeri Yrjö Kallisesta (1886-1976), sellomusiikkia Jussi Makkosen soittamana, runoutta Aino-Kaarina Mäkisalon esittämänä, Piirpauke -yhtyeestä tutun Sakari Kukon esityksiä Sheila Surbanin kanssa ja paljon muuta.

 

Tarkempi ohjelma löytyy täältä: www.rauhanfoorumi.fi/ohjelma-2012

Loviisan Rauhanfoorumi Facebook -sivut: www.facebook.com/LoviisanRauhanfoorumi

Loviisan Rauhanfoorumin 2012 -tapahtumasivut: www.facebook.com/events/447217005306721/?ref=ts

Toimitus @ 3.8.2012 0:30