TAPAHTUU
Tänään on sunnuntai, 20. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 6:57

Avoin kutsu 'Occupy Säätytalo' -mielenosoitukseen 29.-30.8. 2012

Hallitus kokoontuu 29.-30. elokuuta Säätytalolle tekemään valtion ensi vuoden budjettiesitystä. Budjettiriihi koskettaa meitä kaikkia, olimme sitten vanhoja tai nuoria, työssäkäyviä tai työttömiä. Peruspalveluiden kuten terveydenhuollon ja koulutuksen lisäksi budjettiriihessä päätetään mm. ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyvistä määrärahoista.

 

Erikseen meidät on helppo ohittaa - yhdessä saamme äänemme kuuluviin!

Viime vuosina budjettiin on tehty vuosittain miljardiluokan leikkauksia. Päätökset on tehty pienessä piirissä ja kansalaiskeskustelu ohittaen. Budjettiriihen yhteydessä on myös nähty vastalauseena monenlaisia mielenosoituksia, mutta yksittäisinä tempauksina ne ovat jääneet vaille median huomiota.

Meidän mielestämme tähän on tultava muutos.

Helsingin torikokouksen Occupy Säätytalo -työryhmä kutsuu nyt kaikkia kansanliikkeitä, nuoriso- ja eläkeläisjärjestöjä, työttömien ja palkansaajien yhdistyksiä sekä yksityishenkilöitä avoimeen torikokoukseen arvioimaan yhdessä budjetin todellisia vaikutuksia.

Aamusta lähtien avoin mikki tarjoaa mahdollisuuden käyttää puheenvuoroja ja kertoa terveisensä päättäjille. Päivän aikana nähdään myös performansseja ja kuullaan musiikkiesityksiä artisteilta. Järjestöjen ja yksityishenkilöiden omat tunnukset, banderollit ja aloitteet ovat erittäin tervetulleita, samoin ehdotukset ohjelmaksi.

Erikseen meidät on helppo ohittaa - yhdessä saamme äänemme kuuluviin!

Kokoonnumme seuraavan kerran 16.7. klo 18:00 suunnittelemaan käytännön järjestelyjä Kiasman kahvilassa. Kutsua saa levittää.

Tervetuloa!

***

Torikokous - Occupy Finland on eurooppalaisesta kansalaistoiminnasta mallia ottava moniääninen liike, joka kokoontuu toreille ympäri Suomen etsimään tapoja, joilla tavalliset ihmiset saisivat äänensä kuuluviin. Torikokouksessa jokainen on tervetullut ja jokaisen mielipide on yhtä arvokas.

Lisätietoja:

Torikokous: http://torillatavataan.wordpress.com
Facebook: http://www.facebook.com/torikokous
Twitter: http://twitter.com/torikokous
15M-liikkeen uutisseurantaa: http://www.scoop.it/t/15m-suomi
Sähköposti: torikokous@gmail.com

Toimitus @ 29.6.2012 19:45