TAPAHTUU
Tänään on sunnuntai, 26. lokakuuta 2014. Sivu on ladattu klo 7:07

TOIVON VALLANKUMOUS 12.5. - Osallistu maailmanlaajuiseen toimintaan Tampereella!

MAAILMANLAAJUISENA TOIMINTAPÄIVÄNÄ 12.5.2012 TAMPEREEN TORIKOKOUS VALTAA VANHAN KIRJASTOTALON PUISTON KLO 12!

Tule mukaan toimimaan yhdessä sellaisen muutoksen puolesta, jota maailma mielestäsi kaipaa!

Tapahtuma Facebookissa:

 

TAUSTA

Vuosi 2011 jäi historiaan Pohjois-Afrikan kansannousuista, Espanjan ja Kreikan demokratia-mielenosoituksista ja torivaltauksista (15M) sekä Yhdysvalloista maailmalle levinneestä Occupy-liikehdinnästä. Keväällä 2012 yhtäkään maailmanlaajuisen liikehdinnän taustalla vaikuttaneista ongelmista ei vielä ole ratkaistu.

Valta ja varallisuus jatkavat kasautumistaan ihmiskunnan 1 %:n käsiin, rahoitusmarkkinat ja ylikansalliset talousinstituutiot tuhoavat toimeentulomme eikä maapallomme elintärkeiden resurssien haaskaamista ole pysäytetty.

Taistelu todellisen demokratian, tasa-arvon, ihmisoikeuksien, vapauden ja elämän puolesta jatkuu!

 

12.5. ON MAAILMANLAAJUINEN TOIMINTAPÄIVÄ

Tuona päivänä ihmiset tuhansilla paikkakunnilla ympäri maailman kerääntyvät jälleen kaduille, toreille ja puistoihin vastustamaan yhteisen tulevaisuutemme tuhoamista ja rakentamaan yhdessä parempaa maailmaa.

Päivä on jatkoa 15. lokakuuta 2011 järjestetylle globaalille toimintapäivälle, jonka Espanjan demokratialiike ja Yhdysvaltain Occupy-liikkeet kutsuivat koolle.

Tuosta päivästä syntyi myös liikehdinnän suomalainen versio, torikokous.

 

TORIKOKOUS VALTAA VANHAN KIRJASTOTALON PUISTON

Valtauksella pyritään avaamaan tila todelliselle, tasa-arvoiselle, osallistavalle ja radikaalejakin vaihtoehtoja esiintuovalle keskustelulle. Vasta sitten, kun tällainen tila on luotu, voidaan puhua siitä, mitä on tehtävä ja miten.

Lokakuussa aloitettiin jo keskustelu siitä, mikä maailmassa ja Suomessa on tällä hetkellä vialla? Nyt ryhdytään toimimaan yhdessä asioiden muuttamiseksi. Muutos alkaa meistä itsestämme: meidän on opittava kyseenalaistamaan paitsi toisten, myös omat ajattelutapamme, ja toimimaan jälleen yhdessä yhteisen hyvän eteen.'

Torikokouksessa jokainen on tervetullut, jokaisen apu arvokasta, jokaisen mielipide yhtä tärkeä ja jokaisen ääntä kuullaan.

 

Lisätietoja:

Toimitus @ 6.5.2012 12:37