VIIHDEUUTISET
Tänään on tiistai, 25. marraskuuta 2014. Sivu on ladattu klo 3:18

Tässäkö kohuttu Life of Muhammad -'elokuva', joka aiheutti lähetystöjen tuhon ja raivon? (katso traileri)

Millaisen elokuvan väitetään aiheuttaneen Egyptin ja Libyan lähetystöjen tuhoisat hyökkäykset? Kuka latasikaan 9/11-iskujen vuosipäivänä nettiin ja mitä? Pitäisikö meidän nyt uskoa, että tämä länsimedian mukaan 5 miljoonaa maksanut 'elokuva' olisi käynnistänyt 'jihadin' Yhdysvaltoja vastaan?

Toimittaja: Janus Putkonen
13.9.2012, Verkkomedia.org

 

Tässäkö kohuttu Life of Muhammad -'elokuva', joka aiheutti lähetystöjen tuhon ja raivon?

Länsimedia toistaa uutista siitä, kuinka tuhoisat, USA:n lähetystöihin Libyassa ja Egyptissä kohdistuneet vihastuneiden kansalaisten mielenosoitukset (ja FOX-uutisten mukaan jopa Jihadin, pyhän sodan) on käynnistänyt elokuva nimeltä "Life of Muhammad", joka oli Al-Jazeeran mukaan maksanut jopa 5 miljoonaa dollaria valmistaa. Elokuva oli ladattu nettiin 11.9.2012 Yhdysvaltain terrori-iskujen vuosipäivänä ja sen väitetään käynnistäneen raivoisat mielenosoitukset välittömästi julkitulonsa jälkeen.

Oleelliset kysymykset liikkuvat jo nyt kriittisemmillä uutiskanavilla. RT-kanava kysyy haastattelemiltaan asiantuntijoilta, kuka tämän elokuvaksi kutsutun tekeleen takana todellisuudessa voisi olla. Kuka suoritti siitä käännöksen ja latasi sen nettiin tarkalleen 9/11-vuosipäivänä ja miksi? Miten elokuva levisi nopeasti "tavallisen kansan tietoisuuteen" ja miten se näin olisi kyennyt aiheuttamaan spontaanit mielenilmaukset?

Vastaamattomia kysymyksiä riittää, sillä mm.  Aaron Kleinin laatiman raportin mukaan sekä Libyassa että Egyptissä mielenosoituksia lähetystöille oli masinoimassa Yhdysvaltain aseistaman ja tukeman Ansar al-Shariah -ryhmittämän jäsenistöä ja johtajistoa.

Lue myös:

 

Mutta nyt, millaisia tuntoja elokuva herättää sinussa?

(Elokuvan traileria esittämällä Verkkomedia ei todellakaan halua loukata ketään tai mitään pyhää – eikä pilkata muslimeja tai mitään muutakaan tässä maailmassa – mutta katsokaa nyt hyvät ihmiset itsekin ja miettikää, voiko tällaista "elokuvaa" kukaan ottaa mitenkään vakavasti, siis missään – ja sitten spontaanisti sekä aseistettuna hyökätä ainoastaan yhden suurvallan lähetystöjä vastaan kahdessa maassa, ja vielä täysin samanaikaisesti?) 

- Emmekä me julkaisseet tätä videouutista "viihde-osiossa" sattumalta.

Katso traileri!

Allegedly produced by : Terry Jones and two Coptic Egyptians

Visual content administered by: "Trenta for production"

Toimitus @ 13.9.2012 1:05