VIIHDEUUTISET
Tänään on perjantai, 11. heinäkuuta 2014. Sivu on ladattu klo 20:05

Paleface & GG Caravan: Uuden näkemyksen mustalaismusiikkia

Olipa allekirjoittaneelle Verkkomedian päätoimittajalle suuri ilo saada Karri 'Paleface' Miettiseltä sähköpostissa linkki vastajulkaistuun remix-musiikkikappaleeseeen 'Muista!'. Paleface on GG Caravanin kanssa rattailla ja lopputulos on huippukamaa uudella näkemyksellä maustettuna.

Toimittaja: Janus Putkonen
2.9.2012, Verkkomedia.org
janus.putkonen@verkkomedia.org

 

Paleface & GG Caravan: Uuden näkemyksen mustalaismusiikkia

Remix alkaa yli 40-vuotisen uran tehneen Hortto Kaalo -mustalaismusiikin yhtyeen ja sen perustajajäsenen, isäni Marko Putkosen äänellä. Siispä oman faijani kertoillessa kokemastaan rasismista Suomessa jo aikoja sitten, kappaleen intro tempaisee edelleen ajankohtaisen aiheen ytimeen.

Lapsuusvuosistani saakka tutuksi tulleet ja mukaansa tempaavat mustalaismusiikin soundit toimivat yllättävän hyvin hip-hop musiikin rytmittämisessä. Palefacen musiikintuntemus ja kyky yhdistellä onnistumisen reseptejä toisiinsa on jo tullut vuosien myötä tutuksi suomalaisille. Nyt GG Caravanin huippubändi studiossa, ja kappaleessa varsinkin sen haitaristi erottuu edukseen. Kasassa onkin selkeästi koko joukko Suomen musiikintekijöiden parhaimmistoa. 

Kappaletta kuunnellessa mieleeni voimistui toteamus siitä millainen rikkaus monikulttuurisuus onkaan kaukaisessa Suomen pohjolassa: "Ilon tuoja, muttei minkään viejä".

Nyt tämä "uuden sukupolven Hortto Kaalo" nousee kohti tunnettuvuutta yhdisteltynä varsin erikoisesta ja monitasoisesta reseptistä, myös itsenikin rivien välistä tunnistaen, koska myös Verkkomedian aktiivisesti levittämä yhteiskunnallinen "uuden näkemyksen" yhteiskunnallinen sanoma on vahvasti mukana: 

"Mitä jos historia kirjotettais uudestaan ja sun lasit katois nopammin kuin luulet?" ... "Mitä jos mikään ei olekaan sitä miltä näyttää?"

Bravo! Heränneiden kavereiden siivittämä kappale nostaakin ilmoille ajatuksen, kantaa ilon ja viestittää tärkeän sanoman: "Tulta! Älä pysy hiljaa. Huuda! Vedä keuhkoihin ilmaa. Muista! Vielä päivä kääntyy iltaan. Kaikki vois olla toisinpäin!"

Kuuntele sanoma ja nauti rytmeistä!

 

Janus Putkonen @ 2.9.2012 11:01