VIIHDEUUTISET
Tänään on sunnuntai, 3. toukokuuta 2015. Sivu on ladattu klo 16:52

Haastattelussa Juju joka on Matkalla Kadotukseen ja sen kautta pelastukseen

Juju eli Julius Kivi on suomalainen räp artisti joka on julkaissut kaksi albumia, Sekavuudesta Selvyyteen ja Mustavalkosta. Kolmas on ilmestymässä syksyllä. Kappaleita kuten Oodi, Huuda, Onni/Loppu on käyty katsomassa/kuuntelemassa Youtubessa yhteensä yli kolme miljoonaa kertaa.


Toimittaja: VeePee
Kuvat: redrum-187/mv (thumbnail) / Jussi Kilponen
17.7.2012, Verkkomedia.org

 

Haastattelussa Juju joka on Matkalla Kadotukseen ja sen kautta pelastukseen

On kesäinen ilta Etelä-Suomessa. Tapaamme Juliuksen kanssa paikallisen lähikapakan edessä, hymyilevä mies säteilee positiivisuutta ympäristöön ja ottaa jokaisen tapaamansa ihmisen samalla lämmöllä vastaan. Mies tuntuu löytäneen sisäisen valonsa, ja on elementissään saadessaan keskustella sekä tavata uusia ihmisiä - joita ilmestyy kuin tyhjästä välittömästi aina kun itse aiheesta on tarkoitus alkaa puhumaan, ja aiheuttavat taas lisää keskustelua.

Tähän haastatteluun upposi loppujen lopuksi suhteellisen pieni hetki verrattuna muuhun - koko illan ja yön kestäneeseen keskusteluun maailmasta, ihmisistä, elämästä ja niin edelleen. Toivottavasti edes jotain olennaista jäi myös tähän alle.
Kuvaaja: Jussi Kilponen aka Che Guwaja"Mä olen kirjoittanut suurimman osan mun biiseistä, melkein kaikki - mä olen kirjoittanut ne kannabiksen vaikutuksen alaisena. Mä väitän, että sen kannabiksen avulla mä olen saanut paremmin yhteyden siihen johonkin, mikä se sitten onkaan, korkeampi minä, sisäinen jumaluus tai luovuuden lähde. Mutta tärkeätä siinä onkin se, että kannabista osaa käyttää oikein, silloin kun tulee tunne, että siinä hetkessä on joku voima joka sanoo, että nyt voi polttaa, ja sillä tavalla on mahdollisuus saada hetkestä korkeampaa tietoisuutta.

Kannabista, niinku mitään muutakaan ei pitäisi käyttää jatkuvasti tai mielihalun tyydyttämiseen, sillä silloin, tässä tilanteessa kannabis, sen sijaan, että se antaisi jotain, se voi viedä jotain pois.

Täytyy osata arvostaa ja kunnioittaa tätä pyhää kasvia, eikä raiskata sitä."

Mitäs miehen kesään on kuulunut?

"Kesämietteet, huh huh... Ihan v...n hyvää, jos siitä lähetään liikkeelle, musta tuntuu, että tää on viimeinen kesä. Rakkauden kesä, milloin nimenomaan käy niitä juttuja – niinkuin esim. jos masennuksesta ja muusta puhutaan, niin jengi masentuu – tai sit ne rännittää koko kesän ja sitten sen jälkeen koko homma tulee paukahtamaan niin, että tää systeemi romahtaa. Mä olen ihan varma siitä, on mahtava meininki.

Oikein hyvää kuuluu kesään, erosin avovaimosta juuri, ja vapauden fiilikset on suuret – nyt mä aion vielä päästä eroon firmasta, ja sit mä oon täysin vapaa, ja aion muuttaa tälläseen 78-vuosimallin mersuun asumaan loppukesäksi, tavata mahdollisimman paljon ihmisiä, ja jutella mahdollisimman monien ihmisten kanssa – jakaa rakkautta, viisautta ja ymmärrystä, ja saada samaa takaisin."


Mites keikkojen suhteen, paljon tullut heitettyä tässä kesällä?

"Sanotaanko, et about pari kolme kuussa. Sillain ihan riittävästi. Tottakai vois olla vähän enemmänkin, mut toisaalta en mä tiedä tarviiko. Et kaks kolme keikkaa ni se on ihan hyvä kuitenkin. Viisi keikkaa vois olla sellanen ihanne kuukausimäärä.

Kiva ois käydä mahdollisimman monessa paikassa. Ettei olis samoissa paikoissa uudestaan. Tosi paljon sellasia pieniä keikkoja, ne on ihan helmiä, sit taas toisaalta sellasia tosi isoja keikkoja, ja nekin on kyllä omalla tavallaan helmiä, että sellasta."

Onko paljon tullut käytyä mielenosoituksissa viimeaikoina?

"Aika huonosti. Mutta mulla on ollut niin että mun keikat on vähän niin kuin kaikki mielenosoituksia. Mä oon kokoajan alkanu enemmän ja enemmän puhua mun keikoilla. Nyt kun mä olin siellä Päijänteen Paljupäivillä, just niin mun keikka oli sellanen, että mä puhuin paljon, paljon enemmän kun se mun keikka kesti, just kaikista näistä asioista.

Kaikista asioista mitä vaan päähän tuli, miks täällä on sotia, ja miks me eletään vaan itsellemme – miks ei me auteta toisiamme. Tiedätsä niinku koko rahasysteemin naurettavuus? Täyttä kusetusta, ja kaikki nää tälläset jutut. Mä väitän, että mä yritän luoda mielenosoituksia jokaiselle mun keikalle.

Et jokainen keikka olis omanlaisensa mielenosoitus."Kuvaaja: Jussi Kilponen aka Che Guwaja"...no kaikkeen tottuu, lopulta kaikki loppuu, uus alku on väistämätön, mitä täs enää minimoimaan haittoja, voidaan huoletta ruveta jo rikkomaan paikkoja, ja kädes ihan mikä tahansa lyömäesine, kerätään porukka ja tullaan sitten yöllä esille, ja niin savuaa katot, hamuaa maton jonka vetää alta, ja se tuntuu niin, niin mahtavalta, rikkoo ne lasit tuhannen pirstaleiks, olla hetken ihan sekasin, liippaa lähelt kadotuksen aukot, kaupungil huutaa piipaa autot ..."

 

Occupy Helsingissä olit ainakin paikalla?

"Joo siellä olin kyllä joo. Siellä mä en kyllä hirveesti päässyt puhumaan, mitä nyt lietsoin siellä vähän poliisivihaa, tota noinnii, hahahah...

Se ei ehkä oo mun tarkotus toisaalta, vaikka ne onkin ihan spedejä. No mut niin, siellä mä olin keikalla, ja olisi hienoa tehdä enemmän mielenosoituksiin liittyviä keikkoja. Lähden aina messiin. Ei tarvii mitään maksella tai muutakaan.

Ihan messissä, aina."


Kerro hieman tulevasta levystä?

"Levyn projektinimi on tällä hetkellä "Matkalla kadotukseen", ja se tarkoittaa vähän niin kuin sitä, että siinä kuvaillaan tätä koko maailman tilaa – kun jengi luulee, että kun talous on kaatumassa, että me kaikki räjähdetään, ja loppu on tulossa – jollain tavalla sen levyn nimi on tavallaan myös "Matkalla pelastukseen".

Koska sen pelon takaa löytyykin ihana paratiisi, oikeesti, et ei täs ookkaan mitään. Että kun paska kaatuu, niin sieltä löytyy se "taikamaa" ja kultainen aika.

Levyllä käsitellään just kaikkia näitä yhteiskunnallisia ongelmia, ja sit just siitä, että kun puhuttiin että löydät itsesi... Kertoo sen löytämisestä. Uskon vahvistamisesta ja rakkauden jakamisesta. Et tälläisiä käsitteitä.

Levy käsittelee aika laajasti kaikkia tämän hetken olennaisia asioita. Levyllä on esim. sellanen biisi, jossa kehotetaan ihmisiä nostamaan rahat pois pankista, et pankit kaatuu. Sellasia juttuja mulla... Hahah."Juju Kuopiossa 15.6.2012

Ketkä tuottaa ja löytyykö vierailijoita?

"Tuottajia löytyy muunmuassa Jazzy-O, tietenkin. Sitten Jon. Joka on aina ollut mun levyillä se päätuottaja, 5-6 biisiä mieheltä vissiin ainakin. Lapsuuden kaveri, joka vaan tekee jostain syystä biittejä jotka natsaa mulle täydellisesti. Mahtavaa. Sitten löytyy se Polarsoul, sitten on Markus Seppä myöskin, ja sitten tota... Sitten on Mädi. Matlab on kans tuottanut pari biisiä.

Muutamia vähän tuntemattomia, ja sitten muutama tunnettu, mut mikään tai kukaan ei oo kuitenkaan toistaan parempi vaan omalla tavallaan ihan v...n mahtavia tuottajia ja jokaisella on sellasta...

Jokainen biitti on erityinen, siis jokaisessa biitissä on selkeesti joku tunne. Ne on vaan kaikki tosi tunteellisia biittejä. Et ei näitä biisejä ois edes syntynyt ilman niitä biittejä. Ne luo omalla tavallaan niitä tunteita sitten kun se hetki tulee.

Vierailijoina on Julma-Henri, Uniklubin entinen basisti, nykyisen Jupiter bändin vokalisti Teemu Rajamäki. Aivan mahtava tyyppi. Mies soittaa kitaraa yhdessä biisissä. Oikeastaan vierailijat on sillä tavalla vielä auki, et on paikat niille, mutta mä en oo päättänyt vielä, et on mielessä muutamia eri tyyppejä. Niinku Edorf saattaa tulla, sit Tesoman Apteekkari saattaa tulla.

 

Nauhotit edellisen levyn kokonaan yksin, että onko tässä menty jälleen samalla pariaatteella?

"Joo, samalla periaatteella. Mä nauhotan yksinään. Kyllä. Tunnen, että mä saan kaikista parhaiten sen tehtyä kun mä oon täysin yksin. Ilman ketään tuomitsevia kuulevia korvia. Et jotenkin vaan tuntuu, että se on helppoa. Siinä voisi olla kyllä ittelläkin kehitettävää, ettei mua haittais, että siinä on joku kuuntelemassa.

Mut jotenkin se vaan edelleen menee niin että nauhotan yksin ja ittekseni. Nauhotan ja kirjoitan kaikki mun biisit itse omassa pikku studiossani."

 

Otat siis vastaan siitä ympäristöstä kaikenlaista ja se häiritsee?

"Se voi olla joo, että se on helpompi jotenkin. Mut tässä huomaa sen, että mulla ois sitä kehitettävää siinä. Menee se kyllä usein niinkin, että sitten kun ispiraatio iskee niin ei mulla ole usein ketään frendiä siinä vieressä. Kun se tulee niin pitää olla nauhotuskamat siinä himassa jossain lähellä ja heti tekemään se.

Sitten kun se lähtee, niin se on sit siinä, ja sitä ei enää nauhoteta uudestaan. Sitten se tunne on saatu siihen. Et sitä ei voi enää muuttaa. Oon yrittänyt jotain biisejä nauhottaa uudestaan, niin niistä on tullut ihan paskaa, kun sitä tunnetta ei saa enää siihen – koska se tunne meni jo: Se oli jo siinä yhdessä hetkessä."

 


Kuvaaja: Jussi Kilponen aka Che GuwajaSeuraat paljon asioita ja maailmantilannetta, miltä se tuntuu?

"Mun mielestä se tuntuu, no se on mielenkiintoinen juttu siinä mielessä, että toisaalta se tuntuu siltä että ei v...u mitä, kaikki on  totaalisen ylösalaista, täysin väärinpäin olevaa, vinoutunutta – et tuntuu et koko v...n maailma, kaikki miten täällä toimitaan on niinku väärin. Kaikki on väärinpäin. Jos tän koko homman ottas niinku näin kiinni – ja kääntäisi ympäri – niin kaikki olis ihan v...n hyvin.

Mut sit taas toisaalta mua naurattaa, siis sillain niinku et ei v...u, kaikki on niin väärin päin, että tää on niin läppä – tiedätsä. Et ei v...u tässä oo mitään järkee. Huh huh...

Sit toisaalta taas hienointa on se, että mä olen 100% varma siitä, että se muutos tulee ihan lähiaikoina. Et se muutos joka tulee, tulee olemaan ihan v...n mahtava. Se tulee olee ihan v...n siistiä. Se tulee olemaan niin päräyttävä juttu, että me kaikki leijutaan ilmassa sen jälkeen, me haihdutaan ja rakastetaan vaan toisimme – tiedätsä, hahah... Ei oo enää mitään vihaa eikä vastaavaa enää.

Sen takia on vaan niin hyvä fiilis kokoajan, ett' kun näkee kuinka se rakkaus kasvaa, ja kasvaa, ja ihmiset avautuu, ja muuttuu – kaikki vaan tulee kokoajan positiivisemmaksi ja positiivisemmaksi. Totuus tulee julki kokoajan, totuutta ei voi peittää, se on vaan se hienoin asia.

Sit niinku kattoo musiikkiakin, niin koko musiikista tulee enemmän sellasta, että siinä on sitä oikeata sanomaa.

Mutta samalla taas tulee enemmän sellasta totista paskaa sanomaa, et tää kärjistyy sillain, että positiivisemmasta tulee entistä positiivisempaa ja, ja samalla negatiivisesta tulee vieläkin negatiivisempaa, ja jossain vaiheessa se räjähtää käteen – tiedätsä. Niin ku et "boom". V...n hyvä fiilis vaan kuitenkin, sitä ei voi kiistää.

 

Mites Verkkomedia ja muu netti, tuleeko luettua usein?

"Seuraan, mutta nyt lähiaikoina oon seurannut tosi huonosti. Mulla ei oo ollut nettiä – ensinäkin, mä sain netin just nyt takasin. Jotenkin mä olen alkanut niin paljon elää täällä maailmassa. Jättänyt aika paljon nettiä pois.

Mut kyl mä yritän päästä nettiin, tuntuu vaan, että mun ei jotenkin enää tarvi olla siellä, elää vaan niin paljon enemmän just täällä näin. Mutta siis jos mä käyn tai menen Verkkomediaan, niin mä aika nopeasti luen sieltä ehkä pari juttua, ja sitten linkittelen niitä Facebookin kautta, ja se on sit siinä – sit mä palaan taas tänne oikeeseen elämään.

Netti on kuitenkin vaan netti. Paljon enemmän mä pystyn tekemään täällä. Oikeassa elämässä.

 

Miten Tampereen Palmu pysyy pystyssä?

"Menkää, menkää, ja ostakaa puutarhatarvikkeita! Hahah... Just joo, niin. Mitähän mä siitä sanoisin, kyllä se niinku keikkuu siinä, sen verran et ihan hyvin pysyy pystyssä mut nyt se on alkanut tutisemaan, kun en oo enää jaksanut hoitaa niitä hommia, et niinku ei mua kiinnosta enää se rahan pyörittäminen ja firman pyörittäminen.

Että siihen tulee nyt mun frendi ottamaan sen haltuun, ja sit se alkaa taas toimimaan kunnolla. Firmat on eriytetty nyt lain mukaan, bongit myydään toisessa kaupassa ja nyt puutarhavälineet myydään toisessa kaupassa.

Nyt se on lain mukaan sillä tavalla kondiksessa."

 


Kuvaaja: Jussi Kilponen aka Che Guwaja"Mä haluan sanoa siitä vielä sen verran, että on v...n hyvä ala, meidänkin kauppa mahdollistaa sen että jokainen ihminen voi saada kotiinsa sen yrttitarhan. Edullisesti ja toimivaksi ympäri vuoden. Pystyt kasvattamaan himassas kaikki yrtit. Ja vaikka tulis paskalakit ovesta sisään, niin kun sulla on siellä tomaatteja ja oreganoa, kirsikkatomaatteja ja muita yrttejä niin ei siinä mitään. Hahah...

Me pyritään siihen, että kaikki mummoista lapsiin voisi saada sen kosketuksen takaisin luontoon, laitat siemeniä multaan, sä kastelet sitä, hoivaat sitä, sieltä tulee kasvi, josta sä voit ottaa omaa ruokaa.

Nyt kun mennään kauppaan, niin lapset ei saa kosketusta mihinkään luontoon, ja ei ees tiedä et mistä mikään tulee, niin ne ei ees välitä siitä, ne ei välitä luonnosta.

Voitais tuoda se luonto sinne kerrostaloasuntoihin, että ihmiset saisivat sen kosketuksen siihen kasvattamiseen, kasviin ja luontoon takaisin. Se on ehdottomasti se tärkein pointti koko hommassa. Kaikki kasvit on hieno juttu. Ennen kaikkea että kaikki on luomua, luomuravinteet, ja muutenkin, luomua – luomua."

 

Takaisin luontoon! Loppuun vielä terveiset uutta musiikkia odottaville ja kaikille Verkkomedian lukijoille:

"Endings are beginnings. Savuaa ft. Julma-Henri musavideo tulee tässä ihan lähipäivinä ulos, se on mun näkemys siitä, mitä kesäbiisin pitäisi olla ;)

Videolla nähdään mm. Intiaaneja.

Uutta sinkkua odotellessa käykää katsomassa aikaisemmat tuotokset Ajattelutapa &  Onni/Loppu:Juju - Ajattelutapa


Loppu kappaleen video palkittiin viimevuonna Oulun musiikkivideofestivaaleilla, nuoren lupauksen palkinto Teinipumpeli myönnettiin Joona Sarisalmelle Loppu videon ohjauksesta.Juju - Onni / Loppu


Tampereen Palmu:

Keskustelua tulevasta levystä:

Facebook:

Toimitus @ 17.7.2012 20:13