VIIHDEUUTISET
Tänään on tiistai, 4. elokuuta 2015. Sivu on ladattu klo 8:20

Kesäteatteria Turussa: KAKSI MAARIAA - punavalkoinen sukukunta

On tullut aika Maarian kaupunginosan Turussa saada oma kansannäytelmänsä, jossa Maarian pitäjän ja sen silloisen kylän Raunistulan värikäs historia kuvataan teatterin keinoin eläväksi. 

Parahin historian sekä hyvän teatterin ystävä!

 

Uusi näytelmä ja uusi teatteri sekä vahva osaajajoukko tarjoavat katsojille laadukkaan kesäteatterielämyksen kesäkuussa 2012 Maarian Myllyojalla. Tervetuloa joukolla nauttimaan koskettavasta esityksestä (huomaa ryhmäalennus)! 

 

KAKSI MAARIAA - punavalkoinen sukukunta

Koskettava kertomus elämästä entisessä Maarian pitäjässä ja sen Raunistulan kylässä Suomen kohtalon vuosina 1890 - 1921. Päähenkilöt ja tarinan kertojat talollinen Wilhelm Eskola ja torppari Kalle Rantala olivat aikanaan kumpikin kunnan merkkimiehiä ja sukulaissuhteiltaan serkuksia. Veriseen veljessotaan he eivät osallistuneet vaikka edustivatkin vastakkaisia puolia.

Raastavat tapahtumat jättivät kuitenkin jälkensä: Wilhelm halvaantuu ja Kalle tuomitaan vankileirillä kuolemaan. Naiset ja lapset ovat tapahtumissa vahvasti mukana. Serkusten vaimot Amanda (Rasin talon tytär Kuralan Kylämäestä) ja Mandi kantavat vastuunsa arjesta, mutta ovat myös toimeliaita kylän yhteisissä asioissa. Palvelusväki joutuu valitsemaan puolensa, jopa ilotyttö Iida tietää kenen joukoissa seisoo... tai kaatuu!

KAKSI MAARIAA - punavalkoinen sukukunta on satuttava vakavuudessaan ja rikas riemussaan, kuten elämä itse. Huumoria unohtamatta!

Näytelmän ohjaaja ja toinen käsikirjoittaja Pekka Saaristo on vankka teatterimies, jonka tarkkaa ja vaativaa ohjausjälkeä on jo vuosien ajan saatu ihailla mm. Paimion ja Köyliön Tuiskulan kesäteattereissa.

Esitykset ovat autenttisella tapahtumapaikalla Myllyojan talon pihapiirissä, Paimalantie 374, 20460 Turku.

 

Esitykset käynnissä!  Katso esityspäivämäärät netistä.

Lippujen hinnat: 12 €, 10 € (eläkeläiset ja opiskelijat) ja 6 € (alle 12-v) 

Ryhmät:  10 € / lippu kun ryhmässä vähintään 10 henkeä

Koko näytös: 1200 € (max. 160 henkeä), varattava ja maksettava hyvissä ajoin ennen ko. näytöstä

 

Tarkemmat tiedot näytelmästä ja esityksestä oheisessa liitteessä sekä hankkeen nettisivuilla:

 

 

 

Janus Putkonen @ 17.6.2012 23:44