VIIHDEUUTISET
Tänään on torstai, 2. lokakuuta 2014. Sivu on ladattu klo 17:28

Haastattelussa Seppo Lampela

Steen1:n Jedin Paluu pitkäsoitto ilmestyi marraskuussa viimevuoden puolella ja levyä kehuttiin kenties miehen parhaaksi. Keikkoja on riittänyt viime kuukausina. Jutellaan hetki kevään fiiliksistä, suunnitelmista tälle vuodelle ja vähän muustakin.

Toimittaja: VeePee
Haastattelussa: Seppo Lampela

9.4.2012, Verkkomedia.org

 

Haastattelussa Seppo LampelaKuvaaja: Tanja HeroldMitä kuuluu Sepon kevääseen, joko alkaa olla uupumusta keikkarundin takia havaittavissa?

Kevät on täynnä keikkailua ja uusien tekstien kirjoittamista. Kyl nää alkuviikot aika karuja on, mut kyl sitä loppuviikkoa kohti alkaa piristymään. Just ennen uusia keikkoja. Vaikka niitä puskee paljon, en todellakaan valita. Tarjontaa on vitusti ja keikkojen saaminen on etuoikeus.

Miten yleisö on lämmennyt bändisovituksille keikoilla, ilmeisesti ensimmäistä kertaa kunnon pumpun kanssa reissussa?

Kyllä ne tuntuu tykkäävän. Ainakin itse diggaan huomattavasti enemmän, kuin dj/mc -keikoista. Saa huutaa ihan luvan kanssa. Kyl mä koen, et keikka on huomattavasti päräyttävämpi bändin kanssa. Miinuksena tietty, ettei pysty vetämään biisilistaa fiiliksen mukaan.

Uutta bändilevyä olisi siis syntymässä The Orkestran kanssa, kerro bändistä ja tästä tulevasta projektista hieman lisää?

Kundit tekee omanlaistaan musiikkia, mut meillä on (näemmä) tulossa jonkinasteinen crossover-levy. Tarkoitus ei ole roikkua missään tietyssä genressä liian tiukasti, vaan annetaan biisien elää. Ei tästä mitään RATMia ole tulossa. Kyllä mä silti aion räpätä, jätetään lauluhommat muille. Toi bändihomma on mulle ihan uutta, pitää totutella olemaan osa ryhmää. Soolona voi tehdä aina kaiken oman mielen mukaan.Kuvaaja: Tanja Herold

 

Pitkään asioita seuranneena, millaisessa tilassa näin yleisesti näet kansalaisaktivismin olevan Suomessa vuonna 2012?

No just puhuin frendin kanssa, joka ryhtyy kunnallisvaaliehdokkaaksi. Mun harmiksi oikea aktivismi on vaihtunut viime vuosien nojatuoliradikaalien nettiadresseihin, joista ei oikeasti ole mitään vitun hyötyä. Katujen takaisinvaltaaminen ei onnistu, jos kaikki istuvat vapaaehtoisesti Facebookissa.

Eli alaspäin ollaan menty toiminnan suhteen? Onhan totta että pelkästään tuttujen kanssa jauhamalla mikään ei muutu.

Mutta eikö se ole periaatteessa kuitenkin hyvä asia että tiedonvälitys ja kommunikointi ihmisten välillä on lisääntynyt sosiaalisen median avulla, sillä on ollut oma osansa esimerkiksi viime vuosien kansannousuissa Lähi-Idässä?

Joo, saatoin lipsahtaa karrikoinnin puolelle. Tieto ei ole koskaan pahasta, mutta jos tiedon käytännön soveltajia ei ole, se ei myöskään ole kovinkaan hyödyllistä.

Näinhän se on. Kun menet Suomessa hallitsevan valtamedian sivuille nykypäivänä niin miltä uutistarjonta sinusta vaikuttaa?

Valtamedian seuraaminen on nykyään ihan saatanan vaikeaa, koita nyt löytää se totuus karkkibannereiden seasta. Keskityn enemmän pikku-uutisiin: Suomi liittyi NATOn nopean toiminnan joukkoihin samaan aikaan, kun Ike jäi kiinni Tuksuilusta. Siis päivälleen. Kanervaa ahdisteltiin Tuksusta matkalla sopimuksen kirjoittamistilaisuuteen. Täydellinen vitun rikos. Ihailisin, ellen olisi niin vittuuntunut.


Kuvaaja: Tanja Herold

 

Kuinka tuttu suuren suosion hetkessä saavuttanut kansalaismedia Verkkomedia sinulle uutislähteenä on?

Verkkomediaa tulee selattua, mutta toivoisin tiukempaa lähdekritiikkiä. Kyl sä tiedät, mistä puhun.

Niin. Infoa satelee kaikista suunnista ja siinä kansalaisella on myös oma vastuunsa myös lukijana, arvioida lähteitä ja muodostaa oma käsityksensä siitä mikä uutisointi on luotettavaa ja mikä ei. Ei pidä sokeasti uskoa ja pureskelematta niellä totuutena mitään.

Tiedonvälityksen tehtävänä on tarjota meille relevanttia dataa, eikä jemmailla sitä disinformaatioläjän alle. Edelleen esimerkkinä Ilkka kanervan ja Tuksun spedeilyt: joku 1000 uutista, Natojäsenyys: 1 uutinen (STT.)

Aivan.

2007 eduskuntavaaleissa sinulle kertyi 1842 ääntä, mutta se ei riittänyt valituksi tulemiseen.2008 kuntavaaleissa irtosi kuitenkin paikka liikuntalautakunnasta jossa olet toiminut varavaltuutettuna. Olet jälleen syksyn kuntavaaleissa ehdokkaana, mitkä henkilökohtaiset syyt ajavat sinua päätöksenteon pariin?

Kantaaottavan räpin tekeminen ilman oikeaa halua vaikuttaa päätöksentekoon on mun mielestä hieman tekopyhää. Mä olen kuitenkin ensisijaisesti taiteilija, mut yhteiskunnan mekanismit kiinnostavat kuitenkin kovasti. Kai ne syyt on ne samat vanhat, mutta uutena olen huolestunut yhteiskunnan sisälle rakennetusta korruptiosta. Me maksetaan jo tuloistamme 70% veroa, korruptio ei saa olla yksi uusi menoerä.

Se on totta. Onnea syksyn vaaleihin.

Mitään arvioita koska ilmestyy jo ilmeisesti pitkään työstön alla ollut toinen kirjasi? Hullu Klovni esikoisesi sai ilmestyessään ihan mukavan vastaanoton.

Ei oikeastaan. Se on puoliksi kirjoitettu, mutta pitää kaivaa vielä motivaatiota sen loppuun saattamiseksi. Ehkä loppuvuodesta. Iso ehkä.Kuvaaja: Jari Tolvanen

 

Mistä henkilökohtaisesti ammennat energiaa ja positiivisuutta tälläisinä voisi sanoa jopa synkkinä ja epävakaina aikoina kun meidän koko järjestelmämme natisee liitoksistaan maailmanlaajuisesti?

Perheestä. Muutenhan elämä ateistille on harvinaisen perseestä. Eläminen johtaa vain rappeutumiseen ja tyhjyyteen, vailla ketään suurempaa johon nojata. Vittu tää järjestelmä ja kaikki muutkin järjestelmät ovat täynnä pikkusieluisia idiootteja, joiden luonteen näkee hyvin aamuruuhkassa. Kandeis vaan ottaa rahat ja juosta, mutta ei jaksa. Mitä hyötyä siitäkin olisi?

Ei kai mitään. Itä-Helsinki ja Rikollinen videoita tulossa ulos ja samoin Jedin paluu levyn vinyylipainosta, tuleeko lisäksi perinteinen Paskasheriffi EP ulos vielä tässä kevään aikana? Ja tekikö Point Blank studiollanne muutakin kuin istui sohvalla?

PB veti verset Retaleen tulevaan biisiin, aika hyvät pisti. Paskasheriffi on mahdollinen, mut en lupaa mitään... Mul on nyt rahaa, joten sitä ei ole pakko tehdä. Hehehe. Pitää juoda massit, ni pääsis tekemään eepeetä.

Niin joo, hah. Loppuun vielä terveiset Verkkomedian lukijoille:

Muistakaa jeesata, vaihtoehtomedioita ei ole koskaan liikaa.

Jedin Paluu LP ennakkotilattavissa:

Toimitus @ 9.4.2012 1:25