BLOGI
Tänään on keskiviikko, 3. kesäkuuta 2015. Sivu on ladattu klo 8:32

Seppo KJ Utria: Läntisen kulttuurin moraalinen alennustila uhka koko planeetalle

Elämme syvän moraalisen kriisin keskellä, jota kuvaa arvojen ja uskontojen ihanteiden romahdus, joka lähentelee jo pakanuuden tasoa. Näyttäisi kuin pieni rahan ja korporaatioiden vallasta koostuva, materialismin jumalakseen nostanut eliitti jopa pyrkisi tuhoamaan uskontojen korkeat eettiset periaatteet ja elämänohjeet: moraalin ns. kultaisen säännön, joka kutsuu ihmisiä kohtelemaan toinen toistaan niin kuin he toivoisivat itseään kohdeltavan.

– Ja nostamaan pakanallisuuden: psykopaattisten energioiden vapaan ja avoimen hyväksymisen yleiseksi kulttuurin toimintamalliksi saadakseen kaiken eliitin haltuun.

Teksti ja kuvavalinnat: Seppo KJ Utria
25.8.2011, Verkkomedia.org

 

Läntisen kulttuurin moraalinen alennustila uhka koko planeetalle

Miten tähän on tultu, ja onko kyse vääjäämättömyydestä, josta Oswald Spengler puhui jo sata vuotta sitten kirjoittamassaan kirjassa Der Untergang des Abendlandes – Länsimaiden perikato?

”Ei, en vieläkään jaksa tempautua mukaan vallitsevaan uuteen innostukseen. Koko tyylissä on jotain väärää. Onko takana todellinen muutos? Eikö kaikkeen liity opportunismin ja uusilla konjunktuureilla laskelmoimisen sivumakua? ...Tahtoisin olla mukana – ja kumminkaan en tahtoisi. On kuin olisi minussa jokin sielullinen vika... Olen kaiken jännityksen laukeamisen jälkeen vain oudon väsynyt ja katkera.” (Olavi Paavolainen, Synkkä yksinpuhelu)

Jotain tuollaista aloin kokea itsekin jo yli kymmenen vuotta sitten. Mitä selkeämmäksi tutkakuva todellisuudesta muuttui vanginvartijatietoisuuteni alkaessa hitaasti murentua, sitä ahdistavammalta ja sairaammalta koko kulttuuri alkoi näyttää kulissiensa takana.

Sen yllä näytti lepäävän suunnaton saastepilvi: ahneus, valhe ja vääryys, nuo ihmisen alhaisimmat voimat, olivat sisäistymässä normaaliksi, jopa hallitsevaksi tavaksi elää. Talous korporaatioineen ja voitonpyyteineen pyrki korvaamaan kulttuurin, josta oltiin tekemässä sen jatketta tai pelkkää käyttövälinettä. Kulttuuria, joka on henkistä ja muodostuu aivan muusta kuten tieteestä, taiteesta ja uskonnosta talouden ollessa vain sen raaka-ainetta, yksi sen edellytyksistä muttei suinkaan tärkein, oltiin viemässä kaatopaikalle.

 

Herääminen todellisuuteen aiheutti pettymyksen

Sanotaan, että katastrofiväritteiset unet ovat alitajunnan viesti terapeutille, että terapiaa pitää jatkaa. Minulle kuitenkin kaikki oli todellista, ei vain unta. Olin väsynyt mutten katkera kuten Paavolainen sodan jälkeisessä synkässä yksinpuhelussaan. Myös pettynyt ja sivistyksen irvikuvaksi muuttuvan kulttuurin liberaalin nihilismin sekä sieluttoman materianpalvonnan edessä toivonikin osin menettänyt. Autenttisuutta ja individuaatiota korostaessaan se näytti antavan ihmiselle luvan olla häpeämättä vain eläin.
  
En olisi vielä ennen vuosisadan vaihdetta voinut uskoa, että ihminen ja kulttuuri voivat vajota näin nopeasti – näin alas. Pikemminkin olisin ollut valmis lyömään vetoa sen puolesta, ettei näin voi tapahtua, ettei henkisestä rappiosta ja sairaudesta voida tehdä normaali-ilmiötä ilman enemmistön (tai ainakin älymystön) merkittävää vastareaktiota.
 
Mutta totuus on, että viimeisen kymmenen vuoden aikana ihmiskunnan ja erityisesti sen läntisen leirin moraalisessa ja henkisessä tajunnassa on tapahtunut valtava taantuma: ihmisluonnon alhaisimmat piirteet ja pakanallisimmat energiat ovat nousseet avoimina pintaan. Ne on normalisoitu: psykopatia on tervettä ja terve, vastuuta kantava järki sairautta. Pienen narsistis-psykopaattisen oligarkkijoukon pohjattomaan ahneuteen ja vallanhimoon perustuva estoton ja psykoottispiirteinen barbaria kukoistaa villimpänä kuin koskaan, kaiken ylimpänä liikuttajana.

 

 

USA:n sotapsykoosi suuri uhka

Alkaessani muutama vuosi sitten muokata työn alla olevan kirjani tekstiä ajan tasalle viimeisimmän tiedon valossa, vakuutuin täysin siitä, että kehityksen veturiksi olivat nousseet yhä pakanallisemmat ja psykopaattisemmat energiat. Erityisesti läntinen, USA:n johtama valheen, rivon militarismin, materialismin ja talousrikollisuuden läpitunkema angloamerikkalais-siionistinen imperiumi, jonka aineellinen vauraus ja kukoistus aina on perustunut sotiin sekä ryöstö- tai riistoretkiin ja jonka ’edistykseksi’ nimetty teknotroninen kehitys on nyt vienyt maailman vakavien, ennen­näkemättömien uhkakuvien eteen, näytti ajautuneen epätoivoiseen ja mielipuoliseen kollektiiviseen sotapsykoosiin, jossa käsky Älä tapa! oli pudotettu muistiaukkoon.

Maailman tyrannimaisesta kaappaamisesta omiin käsiin tieteellis-taloudellisen despotismin ja poliittisen tyrannian voimin oli tullut psykoottisen vallanhalun sokaiseman länsieliitin agenda, ja tuo caligulamainen häijy hunnilauma uskoi tietävänsä, mikä on kaikille hyväksi – siksi se olikin vastoin kaikkia sivistyksen sääntöjä irvokkaasti ja röyhkeästi nimennyt itse itsensä kansainväliseksi yhteisöksi – ja kävi chicagolais-mafiamaisia keinoja kaihtamatta määrätietoista ’humanitaariseksi’ tai ’rauhanpalauttamiseksi’ kutsumaansa rikollista sotaa muuta maailmaa vastaan levittäen omistamansa median avulla valheita ihmismassoille.

Sitä sanottiin hienosti Orwellia siteeraten War is Peace ‑opiksi, ’rauhaan pakottamiseksi’ (lue: hyökkääjän tahtoon pakottamiseksi), ja sille annettiin jopa rauhan Nobel-palkinto.

Asioihin enemmän syventyvän silmissä kyseessä näytti olevan selkeästi omavaltainen yritys kaapata kulissien takana koko planeetta omiin käsiin, mitä oli toteutettu alhaisin ja tyrannimaisin ottein; siinä ihmisarvolla, kansainvälisillä laeilla tai kansalais­oikeuksilla ei ollut enää minkäänlaista jalansijaa. Nähtävissä oli sivistyksen systemaattinen tuhoaminen.

 

Plutokraattinen eliitti näytti pitävän demokratiaa pilkkanaan: kuten Caligula aikoinaan, se halusi senaattoreiksi hevosiaan, pian ehkä vain omia nukkejaan, puputyttöjään. Sotateollisuuden pyörät pyörimässä pitävä tsingis-kaanimainen sotakiihko ja maailman valloitustarve olivat tähtitieteellisestä velkaantumisesta huolimatta korvanneet rauhantahdon, ja totalitaarinen, kansojen vapauden ja suvereenisuuden tuhoava, mediavallalla terästetty markkinadisipliini ('sotilaallis-teollinen kompleksi’) demokratian ja solidaarisuuden.

Väistämättä mieleen nousi myös kysymys: voiko sirpaloituvan kasinokulttuurin moderni, sieluttoman atomismin ja moraalisen sokeuden hengetön ja kyborgimainen ihmiskuva johtaa muuhun kuin fasismiin, ’pehmeään despotismiin’, comtelaisen positivismin rautahäkkiin, jossa arvomme vapaina kansalaisina on enemmän kuin vakavasti uhattuna?

 

Captain America: kasvojen ilme paljastaa mielipuolisen psykopaatin.

 

Edessämme jännittävät ajat

Elämme jännittäviä aikoja: joutuu kysymään, ajautuuko Amerikan johtama ylivelkaantuva, moraalisesti rappeutuneen mielipuolen lailla toimiva, Lännen  megalomaaniseen (suuruudenhulluuden) psykoosiin ajautunut ’imperiaalinen demokratia’, ’puputyttökulttuuri’, joka pitää muuta maailmaa narrinaan yrittäen pakottaa sen lakeijakseen itse luomiensa nukkehallitusten avulla ja joka käyttää suurimman osan budjetistaan imperiaalisiin sotiin kansan tarpeet laiminlyöden, väistämättä tuhoon kuten Rooman imperiumi aikoinaan?

Järjen valossa nähtynä muuta vaihtoehtoa ei ole. Sisältä sitä vastaan nousevat sen oma köyhälistö ja alas ajettu keskiluokka, ja ulkoa sen asettamien nukke- tai ’puputyttöhallitusten’ sortamat kansat. Sen toteavat kirjoituksissaan mm. Paul Craig Roberts, entinen Wall Street Journal ‑kirjoittaja ja valtiovarainministeriön apulaisjohtaja sekä Andrew Gavin Marshall.

 

Tuhon siemenet kylvetty

Se ei voine selvitä voittajana kahden rintaman sodasta kuten ei Roomankaan imperiumi aikoinaan. Kysymys on polttava myös siksi, että omakin maamme on sitonut itsensä EU:n kautta tämän suuruudenhullun Leviathan-myrkkysienen hajota ja hallitse ‑politiikkaan ja tehnyt itsensä riippuvaiseksi sen kohtalosta.

Laitan tähän otteita P. G. Robertsin uusimmasta haastattelusta, joka liittyy Libyan tapahtumiin ja kertoo hyvin, kuinka kiinteästi meidän maammekin kohtalo on sidottu USA:n pankkiirien (FED) johtamaan hegemoniaan, jossa tavoitellaan maailman herruutta ja joka on vaarassa johtaa suureen sotaan, jossa koko planeetta voi tuhoutua.


'US To Recoup Libya Oil From China'

Interview with Dr. Paul Craig Roberts, former assistant secretary of US Treasury
In my opinion, what is going on is comparable to what the US and Britain did to Japan in the 1930s. When they cut Japan off from oil, from rubber, from minerals; that was the origin of World War II in the pacific. And now the Americans and the British are doing the same thing to China.

The difference is that China has nuclear weapons and it also has a stronger economy than do the Americans. And so the Americans are taking a very high risk not only with themselves, but with the rest of the world. The entire world is now at stake on American over-reach; American hubris - the drive for American hegemony over the world is driving the rest of the world into a World War.

Ever since we've had Bill Clinton, George W. Bush and now Obama, what we've learned is law means nothing to the executive branch in the US. They don't obey our own laws; they don't obey international law; they violate all the civil liberties and buried the principal of habeas corpus, no crime without intent, and the ability for a defendant to be legally represented.

They don't pay any attention to law so they're not going to pay any attention to the UN. The UN is an American puppet organization and Washington will use it as a cover. So, yes, if they cannot run Qaddafi out they will put troops on the ground - that's why we have the French and the British involved. We're using the French elsewhere in Africa also; we use the British in Afghanistan - they're puppets.

We are only talking about NATO countries, the American puppet states. Britain, France, Italy, Germany, all belong to the American empire. We've had troops stationed in Germany since 1945. You're talking about 66 years of American occupation of Germany. The Americans have military bases in Italy - how is that an independent country? France was some-what independent until Washington put Sarkozy in power. So they all do what they're told.

Washington wants to rule Russia, China, Iran, and Africa, all of South America. Washington wants hegemony over the world. That's what the word hegemony means. And Washington will pursue it at all costs.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=24366

 

Ellei vääryydelle kasva vastavoimaa, se ei katoa

Elämään kuuluu luonnollista traagisuutta aivan riittävästi. Kenelläkään ei ole oikeutta lisätä sitä itsekkäiden etujensa takia. Sellaiselle, symbolisesti ilmaisten, olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen, kuten Matteuksen evankeliumissa sanotaan.

Historian opetus on: ellei vääryydelle kasva vastavoimaa, se ei katoa.

”On herjausta ajatella, että maailma olisi jatkuvasti pahojen voimien vallassa. Maailma ei ole lunastuspaikka vaan meidän asuntomme, jossa meidän pitää tehdä työtä oikeuden­mukaisuuden saavuttamiseksi”, sanoi vapaamuurari Giuseppe Mazzini kauniisti.

Mutta vapaamuurareiden teot viittaavat muuhun kuin oikeudenmukaisuuteen. Siitä imperiumiagendaa (sortovaltaa) ajanut Mazzini itse oli surullinen esimerkki: rautahäkin rakentaja, tekopyhä oman sellinsä muuraaja. He ovat huono moraalinen malli tai esikuva (paideia), johon samaistumalla päädytään väkivallan ja rikollisuuden kasvuun kulttuurin sisällä.

Yritys luoda järjestys maailmaan on hyvä tavoite, mutta se pitää toteuttaa demokraattisesti. Missään tapauksessa se ei saa johtaa fasismiin, kansojen alistamiseen ’valitun eliitin’ välineiksi eikä demokratian ja yksilövapauden tukahduttamiseen – kuten nyt on tapahtumassa.

 

Suositellut lähteet:

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=listByAuthor&authorFirst=Andrew%20Gavin&authorName=Marshall

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=21144

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=theme&themeId=3

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25759

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=24366

Toimitus @ 25.8.2011 13:02


Verkkomedian julkaisemat blogit eivät edusta toimituksen kantaa.
Kaikki blogikirjoitukset ovat kirjoittajien henkilökohtaisia mielipiteitä.