BLOGI
Tänään on torstai, 17. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 9:45

Keittiöpsykologit ohittavat salaliittojen todisteet ja tutkivan journalismin

Aamulehti alitti Antti Selkokarin kirjoituksella Salaliitto on nykyihmisen uskonto helposti kohua herättäneen Breivik ei saanut pillua ‑kolumnin. Eiköhän maailma ole jo täynnä noiden keittiöpsykologien kirjoitelmia, joissa yritetään kierrellen sekopääksi haukkumalla selittää pois muun muassa WTC-tornien 1, 2 ja 7 romahdukseen liittyvää empiiristä ja fysikaalista todistusaineistoa, esimerkiksi nanotermiittijäänteitä. Jutun lopussa olevilla "faktoilla" ei kaadeta muuta kuin olkinukkeja.

 
"Salaliittoteoretisoinniksi kutsutaan nykyisin sitä, mitä ennen sanottiin tutkivaksi journalismiksi."

Teksti: Jukka J. Rintala
Muokkaus ja kuvat: Janus Putkonen
1.8.2011, Verkkomedia.org

 

Keittiöpsykologit ohittavat salaliittojen todisteet ja tutkivan journalismin

Selkokari kirjoittaa, että "salaliittoteoreetikot" pitävät itseään muita fiksumpina. Asia tosin voidaan nähdä myös niin päin, että "salaliittoteoreetikoita" Selkokarin tapaan ilman mitään rationaalisia argumentteja pilkkaavat pitävät itseään fiksumpina aukoessaan päätään niille, jotka ovat aidosti huolestuneita siitä, millaiset voimat maailmaamme johtavat ja mitä on tapahtumassa demokratialle, yksityisyydensuojalle ja ihmisoikeuksille. Hän kuvittelee olevansa jopa fiksumpi kuin tuhannet arkkitehdit, insinöörit ja luonnontieteilijät, jotka ovat perehtyneet WTC-tornien romahdukseen.

WTC-torneista 11.9. kuvatuissa videoissa nähdään mm.
termiitti-rakennusräjähdeaineiden käyttö.

 

Selkokari kirjoittaa:

Tv-sarjassa Salaiset kansiot (X-files) eräänlaiseksi sloganiksi ja uskontunnustukseksi kehittyi ohjelman alkutekstien aikana nähty lause ”I Want To Believe”, ”Tahdon uskoa”. Lause tuntuu ohjaavan valtaosaa maailman salaliittoteoreetikoista.

Koko hänen oman kirjoituksensakin voisi lytätä –­ ja paljon paremmin perustein –­ sillä argumentilla, että kirjoittaja "tahtoo uskoa", että poliittiset johtajat, valtamedia, pankkiirit ja suurliikemiehet ovat oikeasti hyväntahtoisia filantrooppeja. Tällaisen maailmankuvan voi olettaa löytyvän viisivuotiaalta, mutta on järkyttävää, jos aikuinen ihminen on noin sinisilmäinen.

Ymmärrän kyllä halun uskoa maailmaan, jossa korruptiota ja juonittelua ei ole. On omituista kuvitella, että joku ei haluaisi uskoa sellaiseen. Ongelmana vain on se –­ minkä kirjoittaja väistää –­ että korruptiosta ja juonitteluista on olemassa ihan oikeaa evidenssiä. Hyvänä esimerkkinä voi mainita historian tohtori Daniele Ganserin tutkimuksen NATO:n Gladio-operaatioista ja ne luonnontieteelliset havainnot, jotka tekstissä epäsuorasti haukuttu Architects & Engineers for 9/11 Truth ‑järjestö on esitellyt yleisölle.

 


Räjäytyspurun selkeät todisteet ovat nähtävissä pilvenpiirtäjien
raunioista otetuissa kuvissa.

Selkokari sanoo myös seuraavaa:

Hieman muunnellen: salaliittoteorioiden kanssa ahkerasti askarteleva ihminen on vallankäyttäjien kannalta harmiton, koska hänellä on niin kiire hakea todisteita teoriansa tueksi, ettei hän ehdi tai välitä kysyä vallankäyttäjien kannalta aidosti kiusallisia kysymyksiä.

Kirjoittaja ei anna mitään esimerkkiä siitä, mikä voisi olla "aidosti kiusallinen kysymys". Näin ollen on vähän vaikea arvioida, mikä olisi Selkokarin mielestä vallankäyttäjien kannalta kiusallisempaa kuin esimerkiksi se, että terrorismin taustalla ovatkin valtiolliset tiedustelupalvelut ja asevoimat tai se, että valtamedia ei toimi vallan vahtikoirana vaan sen etujen ajajana tai se, että viranomaiset ja poliittiset johtajat ovat korruptoituneita tai se, että NATO syyllistyy sota- ja ihmisoikeusrikoksiin.

 


Kolmas ja ilman ulkoista selitystä romahtanut 47-kerroksinen pilvenpiirtäjä WTC-7 romahti hyvin selvästi analysoidun ja videoissa havaittavan räjähdepurun seurauksena omille sijoilleen 9.11.2001.

 

Selkokari kyselee todisteiden perään ja haluaa uskoa, että "salaliittoteoreetikoilla" ei ole tarjottavanaan mitään todistusaineistoa väitteilleen. No, tarjotaan: Jo edellä mainitun Architects & Engineers for 9/11 Truth ‑järjestön johtajan Richard Gagen esitelmä 9/11 Blueprint for Truth on katsottavissa lyhennettynä ja suomeksi tekstitettynä YouTube-videopalvelusta hakusanoilla "9/11 ja WTC: Jäljet kertovat". Professori David Ray Griffin lyttää 9/11-debunkkaajat esittelemällä empiiristä todistusaineistoa. Lisäksi kannattaa lukaista Hannu Yli-Karjanmaan kirja Valtio ja terrorismi, kansantaloustieteen professorin Michel Chossudovskyn kirja Sota ja globalisaatio sekä em. Daniele Ganserin kirja Naton salaiset armeijat.

Onko Selkokari kiinnostunut keskustelemaan näistä, oikeista asioista? On helppoa aukoa päätä ja ampua olkinukkeja, liian helppoa, jotta sellainen kannattaisi ottaa vakavasti.


Missä on Pentagoniin väitetysti osunut lentokone? Tähän päivään mennessä viranomaiset eivät ole esittäneet pitäviä todisteita siitä, että Pentagoniin osui väitetty matkustajakone. Fyysiset todisteet puhuvat tätä vastaan, eikä esim. maailman valvontakuvatuimmalta alueelta ole koskaan julkaistu kuvia siitä, että rakennukseen tosiaan osui Boeing 737 ‑matkustajakone. Kysymyksiä siis riittäisi –­ mutta vastauksia ei ole viranomaisten toimesta vaatimuksista huolimatta annettu, eikä Obaman hallinto ole tehnyt kyselyissä poikkeuksia.

 

Todisteita:

Richard Gage, 9/11 Blueprint for Truth, suom. Olli Kingelin: http://www.youtube.com/watch?v=c3Ezgoyb1iU
David Ray Griffin, Debunking 9/11 Debunking: Let's Get Empirical: http://www.youtube.com/watch?v=xbY5_qtz83M
Daniele Ganser, Naton salaiset armeijat: http://www.like.fi/kirjat/naton-salaiset-armeijat-operaatio-gladio-terrorismi-lansi-euroopassa
Hannu Yli-Karjanmaa, Valtiot ja terrorismi: http://www.moreenikustannus.fi/Products.asp?document_id=268
Michel Chossudovsky, Sota ja globalisaatio: http://www.like.fi/kirjat/sota-globalisaatio

Toimitus @ 1.8.2011 13:52


Verkkomedian julkaisemat blogit eivät edusta toimituksen kantaa.
Kaikki blogikirjoitukset ovat kirjoittajien henkilökohtaisia mielipiteitä.