BLOGI
Tänään on perjantai, 18. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 16:08

Armeijavarusteisiin pukeutunut poliisi ampuu siviilejä USA:n Anaheimissa

Kolmasti Emmy-palkittu tutkiva journalisti ja elokuvantekijä Amber Lyon raportoi Anaheimista, Kaliforniasta, että taisteluvarustuksessa oleva poliisi ampuu siviilejä.

Uutisblogi: Riikka Söyring
7.8.2012, Verkkomedia.org

 

Armeijavarusteisiin pukeutunut poliisi ampuu siviilejä USA:n Anaheimissa

Anaheimin tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi ampui 25-vuotiasta, aseetonta Manuel Diazia takaraivoon heinäkuun lopulla. Ampumisen jälkeen poliisi laittoi Diazille käsiraudat. Diaz kuoli myöhemmin sairaalassa.

Diazin epäiltiin olleen yksi kolmesta epäillystä, joita poliisi ajoi takaa. Kaksi muuta pakeni. Poliisi ei ole kommentoinut Diazin kuolemaa muuta kuin sanomalla: "Hän oli jengiläinen."

Seuraavana päivänä poliisi ampui 21-vuotiaan Jose Acevedon, jonka väitetään tulittaneen poliisia.

Ampumistapauksen jälkeen kaduilla on ollut ilta toisensa jälkeen kaupunkilaisia osoittamassa mieltään poliisin brutaalia väkivaltaa kohtaan.

Mellakkapoliisi on pyrkinyt hajottamaan mielenilmaukset ampumalla väkijoukkoja muun muassa pippuriammuksilla ja hernepusseilla. Ratsupoliisi on ratsastanut ihmisiä kumoon. 24 ihmistä pidätettiin sunnuntaina. Väkijoukko alkoi rikkoa näyteikkunoita ja sytytti tulia.

Rynnäkkökiväärein varustautunut poliisi on käyttänyt myös kumiluoteja sekä usuttanut poliisikoirat väkijoukkoon, vaikka osa mielenilmaisijoista on ollut naisia ja lapsia.

Poliisi jatkoi väkivaltaa ilta illan jälkeen.

Kun noin toista viikkoa myöhemmin oli Manuel Diazin hautajaisten ja muistotilaisuuden ilta, sadat ihmiset tulvivat kaduille osallistuakseen hautajaisiin. Vastassa oli Anaheimin poliisi täydessä taisteluvarustuksessa. Yhdeksän Diazin muistoa kunnioittamaan tullutta pidätettiin.

Anaheimin pormestari Taitt sanoo olevansa pahoillaan, ja että poliisin ampumien miesten tapauksista "tehdään täysi tutkinta. Läpinäkyvyys on elintärkeää."

Uutistoimisto AP raportoi "pormestari näytti surulliselta, ja hänen silmänsä kyyneltyivät."

Yesenia Rojas, joka sai useita osumia kumiluodeista hänen yrittäessään suojella lapsiaan, totesi: "Suojeleeko Anaheimin poliisi todella yhteisöjämme? Poliisi ei suojele yhteisöjä. Poliisi tappaa lapsia."

Tulehtunut tilanne Anaheimissa jatkuu edelleen.

Josh Tolley Show´n juontaja Josh Tolley mainitsee, ettei Anaheimin tapaus ole ainoa laatuaan. Muuallakin Yhdysvalloissa poliisi on ampunut useita aseettomi siviilejä kuukauden sisällä.

 

 

Lähteet:

Disclose.tv: ´Something is happening in Anaheim!´ Why the media blackout?

Infowars - Adan Salazar: Anaheim mayor visits grief stricken neighbourhood

(koonti useasta eri uutislähteestä)

Josh Tolley Show 

haastattelee journalisti Amber Lyonia 

- joka oli paikan päällä Anaheimissa

Riikka Söyring @ 7.8.2012 9:24


Verkkomedian julkaisemat blogit eivät edusta toimituksen kantaa.
Kaikki blogikirjoitukset ovat kirjoittajien henkilökohtaisia mielipiteitä.