BLOGI
Tänään on perjantai, 1. elokuuta 2014. Sivu on ladattu klo 8:46

Kokoomus sekoilee, hallitus horjuu, Suomi kärsii

YLE Uutisten teettämä gallup oli kylmää luettavaa erityisesti Kokoomukselle. Suomalaisten selvä enemmistö tyrmää eurokriisin lisätuet. Opposition linja saa tuen, hallitus sai paniikkihäiriön. Tilanne on erittäin vakava.

Eurooppa-ministeri Stubb väitti, että hallitus jo nyt harjoittaa kansan mielipiteen mukaista politiikkaa. Kuitenkin kysely oli tehty sen jälkeen, kun EU-pääministerit olivat luvanneet Espanjalle tukipaketit. Stubb hörisi siis omiaan.

Kokoomuksen ryhmyri Jan Vapaavuori tyrmäsi koko hallituksen ja myös kansan. Vakuuksia ei tarvita, vaan rahat Espanjaan ilman ehtoja, oli ajatus. Siinä meni Stubbin "linja" ja koko hallitusohjelma.

Mikä on Kokoomuksen linja? Mitä sanoo Katainen? Vakuudet vai ei?

Mikael Jungner pilkkasi Keskustaa. Ihan aiheellisesti sinänsä. Nyt hänen pitää kysyä, mikä on SDP:n hallituskumppanin, Kokoomuksen tahto. Se on paljon tärkeämpi kysymys kuin Kepun sekoilu.

Voi vain aavistella, mitä muissa euromaissa ja markkinoilla nyt pohditaan Suomen poliittisesta pelistä. Juuri kun valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen haastattelun oikoluku on saatu hoidettua maailmalla joten kuten, Kokoomus heittää bensiiniä euronuotioon.

Ilmeisesti Vapaavuori ennakoi sitä, että Suomi ei saa edes sellaisia minivakuuksia, jotka se sai Kreikalta. Tai vakuudet ovat niin kalliit, että niiden ottamista ei edes Urpilainen pysty perustelemaan omilleen eikä kansalle. Kun näin käy, hallituksella on tiukka paikka. Kaatuminen ei ole yllätys.

SDP on yllättävän yksiselitteisellä linjalla. Vain muutama intoilija kuten Liisa Jaakonsaari elää yhä eurotaivaan ihanuudessa. Toinen linjakas puolue on oppositiossa oleva Perussuomalaiset, joka on eurokriisin suhteen yllättävänkin yhtenäinen.

Muut hallituspuolueet nukkuvat. Ei minkäänlaisia kannanottoja eikä linjauksia. Pian on niidenkin valittava puolensa. Arhinmäki ja Räsänen, on aika herätä!

Aika on Keskustankin etsiä sisäinen yhtenäisyys äärilaitojen väliltä. Olli Rehnin/Matti Vanhasen/Mari Kiviniemen ja Paavo Väyrysen linjojen kannattajat, astukaa esiin. Ja ennen kaikkea uusi puheenjohtaja Juha Sipilä, johtajuus esiin!

Kataisen hallitus astelee upottavalla lettosuolla eivätkä ministerit pidä enää edes toisiaan kädestä. Paniikki kasvaa ja hallitus horjuu yhä pahemmin. Perussyy on väärän europolitiikan, jota kansan enemmistö ei enää tue.

Mutta erityisesti Kokoomuksessa on peiliin katsomisen paikka. Pääministeripuolueen vastuu on valtava. Nyt kärsii sekä Suomen maine että talous.

 

Blogiteksti: Toimi Kankaanniemi
13.7.2012, Verkkomedia.org

Alkuperäinen:

Toimitus @ 13.7.2012 12:46


Verkkomedian julkaisemat blogit eivät edusta toimituksen kantaa.
Kaikki blogikirjoitukset ovat kirjoittajien henkilökohtaisia mielipiteitä.