BLOGI
Tänään on keskiviikko, 6. toukokuuta 2015. Sivu on ladattu klo 12:27

Perussuomalaiset vastustavat talousunionisopimusta ja ylikansallista budjettivalvontaa

Eduskunnan Suuri valiokunta kokoontui tänään kuulemaan tuoreimmat tiedot eurokriisin tiimoilta. Perussuomalaiset jättivät kokouksessa eriävän mielipiteen Brysselissä 10.7. pidettävän Ecofin-kokouksessa käsiteltävän two pack -sopimuksen osalta.

Perussuomalaiset vastustavat talousunionisopimusta, joka käytännössä kaventaa kansallista päätösvaltaa erittäin merkittävällä tavalla.

Sopimuksen seurauksena EU-tuomioistuimelle luodaan uutta toimivaltaa, joka kohdistuu valtioiden suvereniteetin ydinalueelle. Perussuomalaisten mielestä kansallinen suvereniteetti on loukkaamaton, emmekä siten voi olla hyväksymässä asetusehdotusta ns. Two pack’in osalta, jossa alistetaan jäsenmaat budjettivalvontaan talousunionisopimuksen lailla.

Maiden, jotka ovat hoitaneet asiansa, ei tule alistaa budjettiansa ylikansallisen valvonnan ja ohjauksen alaiseksi.

Lisäksi paheksumme tilannetta, jossa ei enää tiedetä, mitä huippukokouksissa päätetään ja odotamme valtioneuvostolta selvitystä sen asian tiimoilta. Eduskunta pitää mielestämme ehdottomasti kutsua koolle viimeistään elokuussa. Jo pelkästään se, että asioita käsitellään julkisesti, on tärkeää ja edellytys kansanvallan toteutumiselle. Käsittely suuressa valiokunnassa ei siis riitä.

Suomen tulee alkaa valmistautua euro-alueesta eroamiseen, jos hallitus jää huippukokousneuvotteluissa yksin kantojensa kanssa. Ei olekaan ihme, että suomalaisten eurokriittisyys on ennennäkemättömässä nousussa. Kukapa sitä vapaaehtoisesti jäisi Euro-Titanicin kannelle kun toinenkin vaihtoehto on olemassa.

 

Blogiteksti: Vesa-Matti Saarakkala, kansanedustaja, (ps)
6.7.2012, Verkkomedia.org 

Toimitus @ 6.7.2012 19:08


Verkkomedian julkaisemat blogit eivät edusta toimituksen kantaa.
Kaikki blogikirjoitukset ovat kirjoittajien henkilökohtaisia mielipiteitä.