BLOGI
Tänään on lauantai, 26. heinäkuuta 2014. Sivu on ladattu klo 6:06

Suomalainen on ruotsalaisempi, kuin ruotsalainen itse

Huomasin kissankokoisin kirjaimin lööpissä, eräänä menneenä vuonna, että yhä useampi nainen pettää miestään. En voinut uskoa silmiäni, kun katselin lehden kaavioita pettämisen yleisyydestä. Siis 62% naisista, jotka olivat pettäneet puolisoaan - sanoivat, että se kannatti. Heistä 29% sanoi vielä, että tekisivät niin uudestaan. Vastaavasti kyselyyn vastanneistä miehistä puolisoaan oli pettänyt 62%, joista 67% tuumasi, että se oli kannattanut, ja 46% tekisi niin uudelleen.
 
Raa’asti sanottuna siis noin puolet miehistä ja kolmannes naisistakin pettää säännöllisesti. Noin kaksi kolmannesta miehistä on joskus pettänyt, ja naisista lähes kaksi kolmannesta.


MORAALIN RAPPIO

Yleisimmäksi syyksi vastanneet kertoivat vaihtelunhalun ja sopivan tilaisuuden käyttämisen hyväksi. Eihän sitä voi kuin ihmetellä - tätä nykypäivän moraalin rappiota, kun parisuhteissa ei pidetä uskollisuutta enää minkään arvoisena! Ja sitten ne harvat, jotka pitävät moraaliansa  korkealla vähemmistönä, joutuvat kärsimään ennakkoluuloista ja yleistämisestä jatkuvasti, sillä kuka sitä enää uskoisi, ettei juuri hän ole pettänyt?
 
Nykypäivänä tuntuukin siltä, että jos puhuu moraalista ja arvostelee pettämistä, niin sinut leimataan moralistiksi -  ja pian jo väitetään olevan tekopyhä kaksinaismoralisti. Samassa iltapäivälehden artikkelissa muistettiin vielä erikseen mainita, että petät taikka et, "niin muista aina kondomi, koska sukupuolitaudin saatuasi jäät varmasti kiinni!" - Siis oikein muistutetaan, että miten vältytään kiinnijäämiseltä. Näin siis meillä nyky-Suomessa käsitellään moraalikysymykset julkisuudessa.


NIIN NE JUNTIT LISÄÄNTYVÄT, KUN KONDOMIT UNOHTUVAT

Kymmenisen vuotta sitten julkaistiin isyystesti, jossa testataan Y-kromosomin haplotyyppi. Tämä testi on mielenkiintoinen, koska sen avulla voidaan selvittää, ei pelkästään jälkeläisen isää, mutta myös esi-isämme. Y-kromosomin haplotyyppi mutaatioituu keskimäärin vain noin kerran 600 vuodessa, joten testin avulla on helppo tutkia esimerkiksi perheen pojasta, onko hän samaa sukua kuin perheen isoisoisä, vai onko jokin sulhojen morsiammista eksynyt joissain lavatansseissa väärään aittaan... Ikävä kyllä kyseisen testin avulla voidaan selvittää vain mies-sukupuolen osalta tämän asian, koska Y-kromosomi on vain miehillä (se on siis se kromosomi, joka tekee miehestä miehen) - ja se siirtyy vain isältä pojalle.

2005 tehdyn tutkimuksen mukaan noin 20% lapsista ei ollut heidän luultujen isiensä lapsia, joten se tarkoittaa sitä, että noin 1/5 naisista on pettämisen johdosta tullut raskaaksi - ja pitänyt jälkeläisen. Haluan vielä painottaa, että luku on jo yli 5 vuotta vanha, ja koska ennen sitä tuo luku oli huomattavasti pienempi, niin voimme vain olettaa mitä se onkaan tänä päivänä. Nykypäivän kertakäyttökulttuuri kun on tullut – mutta toivottavasti ei kuitenkaan jäädäkseen, myös suhteisiin ja suomalaiseen arvomaailmaan.

Tietojen lähteenä konsultoitiin lääketieteen dosenttia, joka toimii alan erikoislääkärinä, joten luvut ovat varmasti tilastollisesti oikein. Itse tulen kyllä vaatimaan isyystestin, jos jälkeläisiä saan, viidesosa suomalaisista naisista kun on jo hieman liian iso luku ajatellakseni, että ”eihän tuollaista tapahdu kuin Salkkareissa!”


JUNTTEJA JA RUOTSALAISJUNTTEJA

Y-kromosomin haplotyypistä voidaan siis päätellä muutakin, kuin vain jälkeläinen tai vanhemmuussuhde, kuten jo tuossa mainitsin. Jos tutkitaan Suomen yleisintä haplotyyppiä, on se erittäin poikkeuksellinen, koska se on meistä niin monella sama. Suomen yleisin haplotyyppi löytyy 22,5% suomalaista, tarkoittaen, että tuolla määrällä suomalaisista miehistä on täysin sama kantaisä.

Tämä on erittäin poikkeuksellista vertailuissakin, koska muualla maailmassa yleisin haplotyyppi on vain parin prosentin luokkaa, korkeimmillaan. Mutta kun tutkimme alueittain Suomessa esiintyviä hallitsevia Y-STR haplotyyppejä, huomaamme, että savolaisilla miehillä 53%:lla on sama kantaisä, ja Ostrobotniassakin luku on jopa 42%. Karjalaisilla ”vain” 37%:lla on sama kantaisä. Nämä luvut ovat tyrmääviä, eivätkä jätä varaa jossittelulle: Sen huomaa, miksi juntti on juntti.

Ruotsissa yleisin haplotyyppi esiintyy noin 2,5%:lla ruotsalaisista miehistä (ja 7%:lla Uppsalan alueella). Tätä haplotyyppiä voidaan siis hyvällä syyllä kutsua ruotsalaiseksi haplotyypiksi, onhan se Ruotsin yleisin. Tosin tämä identtinen haplotyyppi esiintyy Suomessa kuitenkin jopa 8%:lla Suomen miehistä, joka tarkoittaakin sitä, että me suomalaiset olemme ruotsalaisempia, kuin ruotsalaiset itse!

Kannattaisikohan Suomeenkin ottaa niitä muunmaalaisiakin ihan vain suosiolla, ettei käy niin, että muutaman sadan vuoden päästä Suomen yleisin haplotyyppi (sama kantaisä) on jo yli 75%:lla Suomalaisista miehistä?

doctrine @ 31.5.2011 1:50


Verkkomedian julkaisemat blogit eivät edusta toimituksen kantaa.
Kaikki blogikirjoitukset ovat kirjoittajien henkilökohtaisia mielipiteitä.