UUTISMONITORI
Tänään on torstai, 17. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 21:54

'Miljoonien marssi' lässähti Moskovassa: Opposition kannatus jatkaa laskuaan

Niin sanottu 'miljoonien marssi' päättyi sunnuntaina Moskovassa muutaman tunnin etuajassa. Tapahtumaan osallistuneet kansalaiset poistuivat paikalta odotettuaan turhaan oppositiojohtajien selkeitä kannanottoja. Marssi jäi varjoksi tavoitteestaan ja oppositio on hajautumassa.

Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
17.9.2012, Verkkomedia.org 

 

'Miljoonien marssi' lässähti Moskovassa: Opposition kannatus jatkaa laskuaan

Järjestäjät alkoivat jo varhaisessa vaiheessa purkaa tapahtumaa varten paikalle tuotua teknologiaa. Poliisin tietojen mukaan noin 13 000 ihmistä kokoontui Moskovan keskustaan ilmaisemaan tyytymättömyyttään maan nykyiselle hallinnolle.

Järjestäjien mukaan luku oli kymmenen kertaa suurempi. Joka tapauksessa se on kovin kaukana suunnitellusta miljoonan vastalauseen keräämisestä. Tähänastinen ennätys oli talvella Bolotnaja-aukiolla pidetty tilaisuus, johon poliisi sanoi noin 40 000 ihmisen osallistuneen.

Sen jälkeen osallistujien lukumäärä on koko ajan pienentynyt. Selitys on siinä, että protestitoiminnot ovat jääneet vaille sisältöä tilanteessa, jossa oppositiojohtajien taholta ei ole oltu valmiita esittämään selkeitä ohjelmia, sanoo Venäjän kansainvälisen politiikan ja talouden tutkimuslaitoksen johtaja Alexandr Zipko:

 - On syytä huomata, että liberaaliryhmittymien johtajat ja edustajat eivät osallistuneet tapahtumiin. "Jabloko"-puolueen tai entisen presidenttiehdokas ja miljardööri Mihail Prohorovin kannattajat eivät olleet mukana. Näissä olosuhteissa on vaikea puhua oppositiosta, jolla olisi yhteisiä ajatuksia tai johtajia, sanoo Alexandr Zipko.

 - "Jabloko" on liberaalidemokraattinen älymystöpuolue, jolla on pitkä historia ja omat juurensa. Mutta mitä yhteistä "Jablokolla" on epämääräisten liberaaliryhmittymien tai nationalistien kanssa?

Samanlaisia marsseja oli eilen muissakin Venäjän kaupungeissa. Oppositiojohtajat sanoivat, että mielenosoitukset leviäisivät kaikille alueille. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Osallistuminen oli ylipäätään varsin vaatimatonta. "Miljoonien marssi" keräsi Pietarissa vain noin 800 henkilöä ja esimerkiksi Saratovin ja Kazanin kaupungeissa osallistujia oli noin sata.

 

 Rysslands röst / KOMINFORM

Heikki Sipilä @ 17.9.2012 22:22


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Miljonernas marsch: ingenting konkret

Miljonernas marsch i Moskva avslutades några timmar tidigare än planerat. Folket lämnade massmötet utan att ha väntat på något tydligt program från oppositionens ledare. Och arrangörerna började nedmontera scenen och tekniken.

Bildvisning: Miljonernas marsch i ansikten