UUTISMONITORI
Tänään on perjantai, 11. heinäkuuta 2014. Sivu on ladattu klo 17:48

Putinin kolmas kausi: Huomio sisäpolitiikassa, merkittäviä muutoksia ulkopolitiikassa

Vladimir Putin kolmannen presidenttikautensa alussa on keskittynyt sisäpolitiikkaan. Siihen johtopäätökseen tulivat asiaintuntijat, jotka analysoivat Venäjän presidentin kolmannen toimikauden sadan ensimmäisen päivän aikaansaannoksia. Mutta ulkopolitiikassakin on tapahtunut huomattavia muutoksia.

Lähde: Venäjän Ääni
Toimittaja: Heikki Sipilä
15.8.2012, Verkkomedia.org

 

Putinin kolmas kausi: Huomio sisäpolitiikassa, merkittäviä muutoksia ulkopolitiikassa

Presidenttiydensä ensimmäisen sadan päivän aikana Vladimir Putin on vieraillut 11 maassa, mm. Saksassa, Ranskassa, Britanniassa, Meksikossa ja Israelissa. Asiaintuntijoiden mukaan Putin antoi ymmärtää, että Venäjän ulkopolitiikassa asioiden tärkeysjärjestys on muuttunut.

Putinin uuden toimikauden alussa hän jätti väliin Camp Davidin G8-huippukokouksen, kertoi ulkopolitiikan asiaintuntija Jevgenija Voiko.

  • Putin antoi tällä tavalla ymmärtää, että USA-suhteiden asema hänen kaudellaan on erilainen kuin Dmitri Medvedevin kaudella. Vladimir Putinin virkakaudella USA-suhteiden sävy on muuttunut. Se, että huippukokoukseen osallistui Dimitri Medvedev, on merkki siitä, että lähinnä entinen presidentti ja nykyinen pääministeri edelleen edustaa Venäjää Yhdysvaltoihin nähden.

 

Putin tapasi kuitenkin Obaman, mutta ei Venäjällä tai USA:ssa, vaan Meksikossa G20-huippukokouksen puitteissa. Tällä tavalla hän osoitti aikovansa tehdä yhteistyötä USA:n kanssa edelleen, mutta tämä suunta ei ole enää Venäjälle tärkein. Putin on asettanut etusijalle suhteet Aasian maiden kanssa, sanoo Jevgenija Voiko.

  • Kyseessä ovat Kiina ja Keski-Aasian maat, kuten Kazakstan ja Uzbekistan, joissa Putin vieraili kesäkuun alussa. Venäjä ja Kiina ovat liittolaisia Syyriaan ja Iraniin liittyvissä kysymyksissä. Putinin oli tärkeä näyttää, että vaikka maittemme välillä onkin ollut energialähteiden toimituksiin liittyviä erimielisyyksiä, Venäjä ja Kiina ovat edelleen yksimielisiä maailmanlaajuisesti merkittävistä tapahtumista, sillä Venäjäja Kiina ovat muodostumassa poliittiseksi vastapainoksi länsimaille.

 

Vladimir Putin sanoi, että Venäjä alkaa lähitulevaisuudessa käyttää useammin ns. pehmeää valtaa. Se edellyttää kansallisten etujen edistämistä herättämällä kiinnostusta maan kulttuuria ja tieteellistä perintöä kohtaan.

Venäjän Ääni

Heikki Sipilä @ 15.8.2012 15:28


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Putinin kolmas kausi: Amerikasta Kiinaan