UUTISMONITORI
Tänään on torstai, 28. elokuuta 2014. Sivu on ladattu klo 2:00

Iran varoittaa Syyrian kriisin maailmanlaajuisista seurauksista

Teheran on varoittanut, että meneillään olevalla kriisillä Syyriassa voi olla kohtalokkaita seurauksia alueella ja koko maailmassa, jos se jää ratkaisematta.

Lähde: FNA
Toimittaja: Heikki Sipilä
11.8.2012, Verkkomedia.org

 

Iran varoittaa Syyrian kriisin maailmanlaajuisista seurauksista

"Jos Syyrian kriisiä ei saada hallintaan, sen seuraukset vaikuttavat laajalti alueella ja koko maailmassa," sanoi Iranin ulkoministeri Ali Akbar Salehi Teheranissa pidetyn kansainvälisen Syyria-konferenssin päättyessä torstai-iltana.

Puhuessaan kokouksen päättäjäisissä, ministeri kertoi yli 15 maailman maan esittäneen näkemyksiään nykyisistä levottomuuksista Syyriassa. Hän sanoi olevansa tyytyväinen kaikkien konferenssiin osallistuneden maiden aktiivisuuteen.

Hän toisti, että Syyrian kysymyksen ratkaiseminen on erittäin tärkeää ja sanoi, että sen jälkiseuraukset eivät rajoitu ainoastaan Syyriaan.

Salehi sanoi Teheranin keskusteluiden perustuneen kolmeen periaatteeseen, jotka ovat "väkivallan käytöstä luopuminen, tien tasoittaminen helpottamaan kansallista vuoropuhelua ja humanitaarisen avun lähettäminen Syyrian kansalle".

Fars News Agency / KOMINFORM

 

 

Heikki Sipilä @ 11.8.2012 14:54


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Iran Warns of Global Repercussions of Syrian Crisis

Tehran warned that the ongoing crisis in Syria could have dire consequences for the region and the world if it remains unresolved.

"If the Syria crisis is not managed, its repercussions will affect the region and the world," Iranian Foreign Minister Ali Akbar Salehi said at the end of an international conference on Syria here in Tehran on Thursday evening. 

Addressing the closing ceremony, the Iranian minister said over 15 world countries presented their views about the current unrests in Syria, and further praised the active participation of all the 30 states participating in the conference.

...