UUTISMONITORI
Tänään on torstai, 17. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 9:44

Teheranin Syyria-konferenssin osanottajat antoivat julkilausuman

Iranin pääkaupunkiin Teheraniin Syyria-konferenessiin kokoontuneet kolmenkymmenen valtion ja kansainvälisen organisaation edustajat antoivat torstaina kokouksen päätteeksi lopullisen julkilausuman.

Lähde: FARS News
Toimittaja: Heikki Sipilä
10.8.2012, Verkkomedia.org

 

Teheranin Syyria-konferenssin osanottajat antoivat julkilausuman 

Kansainvälinen neuvoa-antava Syyrian tapahtumia ja kehityslinjoja käsitellyt konferenssi alkoi Teheranissa torstaina iltapäivällä ja työskenteli monen tunnin ajan.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Iranin islamilaisen tasavallan ulkoministeri tri Ali Akbar Salehi ja siihen osallistui ministereitä ja valtuutettuja sekä Yhdistyneistä kansakunnista että seuraavista maista: Afghanistan, Algeria, Armenia, Valko-Venäjä, Benin, Kiina, Kuuba, Ecuador, Georgia, Intia, Indonesia, Irak, Jordania, Kazakstan, Kirgisia, Malediivit, Mauritania, Nicaragua, Oman, Pakistan, Venäjä, Sri Lanka, Sudan, Tadzhikistan, Tunisia, Turkmenistan, Venezuela, Zimbabwe ja Palestiina.

Julkilausumassa korostettiin osallistujen huolta Syyrian kansan kärsimyksistä ja tulevaisuudesta ja painotettiin erikoislähettiläs Kofin Annanin aloittaman työn jatkamisen merkitystä sekä kansainvälisten tarkkailijoiden työn jatkamisen tärkeyttä.

Julkilausumassa todettiin olevan välttämätöntä lopettaa väkivalta Syyriassa ja aloittaa rauhaan ja todelliseen demokratiaan tähtäävä poliittinen vuoropuhelu.

Julkilausumassa painotettiin kansainvälisen lain noudattamisen tärkeyttä ja sitä, että Syyrian tulevat kehityslinjat perustuvat syyrialaisten omaan tahtoon ja korostettiin, että Syyrian asioihin saa ulkoapäin puuttua.

Alueellisen rauhan ja vakauden aikaansaaminen ja ylläpitäminen on korostetusti esillä julkilausumassa.

- Julkilausumassa edellytetään humanitaarisen avun toimittamista sodasta kärsiville syyrialaisille.

- Julkilausumassa tuomittiin ja kiellettiin jyrkästi aseiden toimittaminen keskenään sotaa käyville osapuolille.

- Julkilausumassa esitetään yhteysryhmän perustamista laajapohjaisen keskustelun käynnistämiseksi ja Syyrian ongelmien ratkaisemiseksi.

Osanottajamaat ovat valmiit osallistumaan sekä keskusteluun että kaikkiin mahdollisiin pyyteettömiin toimiin Syyrian ja syyrialaisten auttamiseksi.

Lopuksi osallistujat ilmaisivat arvostuksensa Iranin islamilaisen tasavallan hallitukselle Teheranissa pidetyn kokouksen järjestämisestä ja painottivat tarvetta jatkaa näiden neuvoa-antavien kokousten pitämistä lieventääkseen Syyrian kansan kärsimyksiä ja edistääkseen rauhan ja vakauden aikaansaamista alueelle.

 

 Fars News Agency / KOMINFORM

Heikki Sipilä @ 10.8.2012 10:00


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Participants in Tehran Conference on Syria Issue Final Statement

TEHRAN (FNA)- Delegates of 30 world countries and international bodies participating in the International Conference on Syria in the Iranian capital issued a final statement at the end of their meeting Thursday evening.