UUTISMONITORI
Tänään on maanantai, 14. heinäkuuta 2014. Sivu on ladattu klo 6:51

EU:n presidentin sähköpostit hakkereiden saaliiksi

Viime viikolla joukko amerikkalaisia akateemikkoja sekä kyberturvallisuus-yrityksiä, jotka ovat jäljittäneet kahta hakkeriryhmää - Comment ja Byzantine Candor - paljasti Bloomberg -uutistoimistolle tietokonelogit, jotka yksilöivät hakkerien toimintaa.

Lähde: EU Observer
Toimittaja: Riikka Söyring

2.8.2012, Verkkomedia.org

 

EU:n presidentin sähköpostit hakkereiden saaliiksi

Logien mukaan hakkerit ovat vierailleet EU:n neuvoston tietokoneverkossa neljä eri kertaa: 8. heinkuuta, 11. heinäkuuta, 13. ja 18. heinäkuuta viime vuonna.

Hakkerit olivat päässeet 17 eri sähköpostitilille, ja vieneet mennessään noin 7 vuorokauden kirjeenvaihdon sekä kaikki liitetiedostot.

Sähköpostitilit kuuluivat Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuyn lisäksi kolmelle entiselle ja yhdelle nykyiselle Van Rompuyn kabinetin jäsenelle - Sem Febrizille, Jose Leandrolle, Zoltan Martinuszille sel' Odile Renaud-Bassolle.

Muita ´tilinsä menettäneitä´ ovat EU:n terrorismintorjuntatähti Giles de Kerchove, ulkoasian vanhempi neuvonantaja Leonardo Schiavio sekä neljä kaupan ja kehityksen alalla askartelevaa virkamiestä: Boguslaw Majewski, Massimo Parnisari, Alda Silveira Reis ja Jan Van Elst.

Kaappaus tapahtui viime kesänä, jollon EU kävi arkaluonteisia keskusteluja Kreikan toisesta tukipaketista.

Amerikkalaistutkijat ovat spekuloineet sillä mahdollisuudella, että hakkerit olisivat kytköksissä Kiinan hallitukseen, mutta todisteita ei ole. Kiinan hallitus on kiistänyt kytköksen.

 

Eurooppa-neuvosto ei halua kommentoida tapausta

Vanhempi EU-virkamies sanoo, että todellä tärkeään tietoon ei ole niin helppo päästä käsiksi, koska se on varastoitu erilliseen, internetistä irrallaan olevaan tietokoneverkkoon.

"Hakkerit hyökkäävät ajoittain EU:n verkkoihin... monet näistä hyökkäyksistä ovat todella hienostuneita. Jotkin niistä perustuvat tekniikoihin, joita hallituksen virastot käyttävät."

Comment/Byzantine Candor on ottanut kohteekseen myös amerikkalaisen öljyalan monitoimiyrityksen Halliburtonin, kanadalaisen maistraatin sekä Yhdysvalloissa toimivan kansainvälisen republikaani-instituutin, noin kahdenkymmenen muun kohteen joukossa, kertoo EuObserver.

Riikka Söyring @ 2.8.2012 23:23


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Hackers stole Van Rompuy's emails

BRUSSELS - Hackers last summer raided the emails of EU Council chief Herman Van Rompuy and 10 other senior officials.

The breach was exposed last week by a team of US academics and cyber security firms which has been tracking a hackers group known by two names - Comment and Byzantine Candor.

The US investigators, who asked to remain anonymous, showed computer logs detailing the hackers'' behaviour to the Bloomberg news agency.