UUTISMONITORI
Tänään on lauantai, 30. elokuuta 2014. Sivu on ladattu klo 5:10

Aseistautuneet joukkiot tuhoavat Syyrian terveydenhuoltoa

Syyrian terveysministeri Wael al-Halaki syytti keskiviikkona opposition aseellisia joukkioita maan terveydenhuoltojärjestelmän tuhoamisesta.

Lähde: Prensa Latina
Toimittaja: Heikki Sipilä
2.8.2012, Verkkomedia.org

 

Aseistautuneet joukkiot tuhoavat Syyrian terveydenhuoltoa

Puhuessaan Damaskoksessa Maailman terveysjärjestön (WHO) kokouksessa järjestön edustaja Elizabeth Hoffin kanssa syyrialaisministeri kertoi, että aseistetut joukkiot ovat tuhonneet 35 sairaalaa, 143 terveyskeskusta ja 277 ambulanssia eri puolilla maata.

Hän lisäsi, että hallitus on kunnostanut hätäpalveluita varten 25 sairaalaa huolehtimaan palkkasotilasjoukkojen hyökkäysten uhreista.

Tapaamisessaan WHO-viranomaisen kanssa al-Halaki puhui yhteistyöstä WHO:n kanssa avun saamiseksi maan lääkintäpalveluille olosuhteissa, joissa terrori-iskut ja kauppasaarto uhkaavat terveydenhuoltoa.

Hän kielsi, että maassa olisi esiintynyt epidemioita ja lisäsi, että nämä huhut ovat osa Syyriaa vastaan käytävää mediasotaa.

Al-Halaki huomautti hiljattain, että Iranin kanssa allekirjoitetut uudet sopimukset edistävät Euroopan maiden ja Yhdysvaltain Syyriaa kohdistaman taloudellisen saarron ohittamista. Hän korosti tuolloin, että saarto vaikuttaa myös terveydenhuoltoon ja erityisesti lääkkeiden saatavuuteen.

Prensa Latina / KOMINFORM

Heikki Sipilä @ 2.8.2012 23:12


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Armed Gangs Destroy Health Infrastructure in Syria

Syrian Health Minister Wael al-Halaki charged here on Wednesday that the opposition armed gangs have destroyed major resources to provide medical care to the people.

Speaking at a meeting with the representative of the World Health Organization (WHO) here, Elizabeth Hoff, the Syrian minister said that the armed gangs have destroyed 35 hospitals, 143 health centers and 277 ambulances in different regions of the country.

He added that the government has rehabilitated some emergency services in 25 hospitals to attend to the victims of attacks by the mercenary groups.

During the meeting with the WHO official, al-Halaki spoke about joint cooperation and WHO''s assistance to meet the country''s medical needs in light of the terrorist attacks on the health sector and the economic blockade.

...