UUTISMONITORI
Tänään on torstai, 24. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 21:46

CSTO on elinkelpoinen ja kykenee vastaamaan kaikkiin uhkiin

Itäinen sotilasliitto CSTO (Collective Security Treaty Organization) on elinkelpoinen ja pystyy vastaamaan kaikkiin haasteisiin ja uhkiin, sanoi liiton pääsihteeri Nikolai Bordiuzha medialle tiistaina.

Lähde: Belta
Toimittaja: Heikki Sipilä
1.8.2012, Verkkomedia.org

 

CSTO on elinkelpoinen ja kykenee vastaamaan kaikkiin uhkiin

Nikolai Bordiuzha kiinnitti huomiota siihen, että Uzbekistanin viimeaikaiset toimet tähtäävät jäsenyyden keskeyttämiseen tässä organisaatiossa ja sanoi sen aiheuttavan tiettyä vahinkoa CSTO:lle. "On esiintynyt epäilyjä CSTO:n elinkelpoisuudesta. Uskon niiden olevan täysin perusteettomia. Organisaatio on riittävän elinkelpoinen ja tärkeintä on, että CSTO:lla on hallussaan tarvittavat valtuudet ja mahdollisuudet vastata kaikkiin sen jäsenvaltioihin kohdistuviin haasteisiin ja uhkiin," Nikolai Bordiuzha totesi.

"CSTO on elinkelpoinen ja pystyy täyttämään tehtävänsä", hän painotti.

Hän sanoi raportoineensa Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenkalle CSTO:n toiminnasta ja harjoitusten valmisteluista. Hän kertoi, että CSTO:n kollektiivisten nopean toiminnan joukkojen (CRRF) harjoitukset alkava Keski-Aasian alueella ja ne kestävät useita päiviä. Syyskuussa CRRF suorittaa suuret harjoitukset Armeniassa. CSTO:n rauhanturvajoukot harjoittelevat samaan aikaan Kazakstanissa.

Kokouksessa keskusteltiin myös tilanteesta, jonka Uzbekistanin aikomus keskeyttää jäsenyytensä CSTO:ssa aiheuttaa. Nikolai Bordiuzha antoi Valko-Venäjän valtionpäämiehelle CSTO:n sihteeristön yhdessä järjestön pysyvän neuvoston kanssa laatiman analyysin Uzbekistanin päätöksen seurauksista ja sen aiheuttamista toimenpiteistä. Mm. tätä asiaa koskevat tärkeimmät päätökset tehdään kolletiivisen turvallisuusneuvoston syysistuntokaudella. Kokouksessa käsitellään pelkästään sotilasyhteistyön kehittämistä, sanoi Nikolai Bordiuzha.

BelTa / KOMINFORM

Heikki Sipilä @ 1.8.2012 21:26


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
CSTO is viable, able to respond to any threats, Bordiuzha says

The CSTO is viable and is able to respond to any challenges and threats, Secretary General of the Collective Security Treaty Organization (CSTO) Nikolai Bordiuzha told media on 31 July.

Nikolai Bordiuzha paid attention to the fact that Uzbekistan’s actions to suspend its membership in the organization caused certain damage to the image of the organization. “There have been many publications doubting CSTO viability. I believe them to be absolutely groundless. The organization is viable enough and the main thing is that the CSTO possesses a necessary power potential to respond to any challenges and threats to its member states,” Nikolai Bordiuzha noted.

“The CSTO is viable and is capable of fulfilling its tasks,” the official stressed.

...