UUTISMONITORI
Tänään on torstai, 17. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 13:15

Venäjä, Ukraina ja Valko-Venäjä aloittivat Commonwealth-2012 -sotaharjoitukset

Venäjän, Ukrainan ja Valko-Venäjän yhteiset Commonwealth-2012 -sotaharjoitukset alkoivat sunnuntaina tarkoituksena kehittää maiden asevoimien taitoja rauhanturvaoperaatioissa.

Lähde: VOR, RIA Novosti
Toimittaja: Heikki Sipilä
22.7.2012, Verkkomedia.org

 

Venäjä, Ukraina ja Valko-Venäjä aloittivat Commonwealth-2012 -sotaharjoitukset 

Joukot kokoontuivat Shiroki Lanin harjoitusalueelle Ukrainan Mustanmeren rannikolla. Venäjän eteläisen sotilaspiirin ilmavoimien yksikkö osallistuu harjoituksiin. Maiden liikkuvilla maahanlaskuprikaateilla on erityinen osuus harjoituksissa. Venäjän ja Ukrainan joukot jakavat tietojaan valkovenäläisten kollegojensa kanssa. Monia erilaisia toimintoja harjoitellaan. Commonwealth-2012 -harjoitukset kestävät viisi päivää.

Venäjän maavoimien tiedottaja Nikolai Duljushkin kommentoi:

"Tarkoituksena on harjoitella yhteisiä operaatioita maiden rajojen tuntumassa ja estää laittomien aseellisten ryhmittymien muodostumista tietyillä alueilla, varmistaa rajavalvontapisteitä kunkin maan vastuualueella, suojata humanitaarisia saattueita ja antaa turvallisuutta jalkaväkimiinojen osalta. Osana harjoituksia pudotetaan maahanlaskujoukot IL-76 -sotilaskuljetuskoneesta."

Nämä ovat toiset Commonwealth-harjoitukset. Viime vuonna pidettyihin harjoituksiin osallistui vain sotilaita mutta ei Venäjän eikä Valko-Venäjän kalustoa. Tällä kertaa maat toivat oman kalustonsa. Venäjä lähetti harjoituksiin kaksikymmentä Tigr-tyyppistä panssariajoneuvoa. Commonwealth-harjoituksien järjestämistä vuosittain ja niiden maantieteellistä laajentamista harkitaan.

 

 Voice of Russia / RIA Novosti / KOMINFORM

Heikki Sipilä @ 22.7.2012 20:20


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Russia, Ukraine, Belarus hold Slavic Commonwealth-2012 drills

The Slavic Commonwealth-2012 exercises between Russia, Ukraine and Belarus have started on Sunday to let the three countries` armies improve their peacekeeping skills.