UUTISMONITORI
Tänään on torstai, 24. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 8:50

Intian ja Venäjän strateginen yhdistyminen toteutumassa

Intia ja Venäjä ovat sopineet tutkivansa laajan taloudellisen yhteistyön mahdollisuuksia Valko-Venäjän, Kazakstanin ja Venäjän muodostaman tulliliiton puitteissa. Asiasta keskusteltiin tiistaina New Delhissä Intian ulkoministeri S.M. Krishnan tavatessa maassa vierailevan Venäjän varapääministeri Dmitri Rogozinin.

Lähde: The Hindu
Toimittaja: Heikki Sipilä
18.7.2012, Verkkomedia.org

 

Intian ja Venäjän strateginen yhdistyminen toteutumassa 

Krishna kertoi, että myös maiden strategisten alojen yhteistyön kehittämistä käsiteltiin. "Vaihdoimme rakentavia näkemyksiä kauppa- ja investointiyhteistyöstä Intian ja ja Venäjän kesken", hän sanoi.

Kirshna lisäsi, että Intia pyrkii poistamaan ongelmat maiden yritysten yhteistoiminnan väliltä. Osapuolet sopivat yhteisistä ponnisteluista maiden välisen kaupan volyymin nostamiseksi 20 miljardiin dollariin vuoteen 2015 mennessä.

Rogozin totesi, että Intia ja Venäjä ovat kiinnostuneita yhteisten tuotanto- ja tutkimushakkeiden kehittämisestä.

"Olemme kiinnostuneita venäläis-intialaisten matkustajalentokoneiden yhteistuotannosta Intiassa. Toinen alue, jossa on mahdollisuuksia yhteistyöhön, on helikopteriteollisuus", sanoi Rogozin. Myös avaruustutkimuksessa ja -teollisuudessa on mahdollisuus laajaan yhteistyöhön, hän lisäsi.

"Sotilasteknologiassa tavoitteenamme on siirtyä suorasta myynnistä yhteiseen sotilaallisten laitteiden ja järjestelmien kehittämiseen ja lopulta prototyyppien suunnitteluun uuden sotilasteknologian viemiseksi kolmansiin maihin", Rogozin sanoi.

Vierailunsa aikana Venäjän varapääministeri tapaa myös pääministeri Manmohan Singhin ja muita Intian hallituksen jäseniä, kuten puolustusministerin ja kauppa- ja teollisuusministerin.

Intian kauppa- ja teollisuusministeri Anand Sharma ja Dmitri Rogozin ovat jo keskustelleet venäläisen valtioenemmistöisen matkapuhelinyhtiön (JSFC Sistema -yhtiö / Sistema Shyam Teleservices Ltd, SSTL) mittavista investoinneista Intiaan ja asiaan liittyvistä toimilupaongelmista, joiden osalta Intian hallitus pyrkii saamaan neuvotteluteitse aikaan sovitteluratkaisun tarvitsematta turvautua oikeudellisiin menettelytapoihin.

Venäjän ja Intian välisten suhteiden kehittämisessä yhä korkeammalle tasolle on vaarapääministeri Dmitri Rogozinin vierailun jälkeen vuorossa presidentti Vladimir Putinin saapuminen tänä vuonna pidettävään maiden väliseen 13. huippukokoukseen.

 

 The Hindu / KOMINFORM

Heikki Sipilä @ 18.7.2012 11:25


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
India, Russia to study economic pact with Belarus, Kazakhstan

India and Russia have jointly agreed to study a comprehensive economic co-operation agreement with Belarus, Kazakhstan and the Russia Customs Union.

This was indicated by the External Affairs Minister, Mr S.M Krishna, after a meeting with the Russian Deputy Prime Minister, Mr Dmitry Rogozin, here on Tuesday.

Mr Krishna said co-operation in strategic areas was also discussed. “We exchanged constructive views on various aspects of trade and investment co-operation between India and Russia,” he said.

He added that India had sought a solution to outstanding problems confronting businessmen and both agreed to redouble efforts to achieve a $20-billion trade target by 2015.

The Russian Deputy Prime Minister said India and Russia were keen on joint production and research and development of projects.