UUTISMONITORI
Tänään on lauantai, 26. heinäkuuta 2014. Sivu on ladattu klo 20:12

NATO murhaa toimittajia ja manipuloi mediaa

Thierry Meyssan on Voltaire-verkoston (yli 2,5 miljoonaa päivittäistä kävijää) perustaja ja Lähi-idän toimittaja. Voice of Russia -uutistoimistolle antamassaan haastattelussa hän kertoi NATO:n järjestämistä syyrialaisten toimittajien murhista ja joistakin piirteistä Ranskan presidentti François Hollanden ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin Pariisissa käymistä luottamuksellisista keskusteluista.

Lähde: Thierry Meyssan, VOR
Toimittaja: Heikki Sipilä
3.7.2012, Verkkomedia.org 

 

NATO murhaa toimittajia ja manipuloi mediaa

VOR: Mitä mieltä olette kansainvälisen yhteisön saavuttamista, Syyriaa koskevista sopimuksista? Mitä tapahtuu diplomaattien selän takana?

Thierry Meyssan:

Kansallisen sovinnon suunnitelma eli Kofi Annanin Syyria-rauhansuunnitelma ei ole muuta kuin laajennettu versio Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin ehdotuksesta. Hän onnistui lauantaina 30.6. luomaan Genevessä Arabiliiton keskinäisen yhteisymmärryksen. Kuitenkin heti sen jälkeen, kun Lavrov oli poistunut tiloista, joissa hän oli keskustellut Arabiliiton edustajien kanssa ja antanut asiasta lausunnon, kokouksen puheenjohtajana toiminut Qatarin edustaja antoi toisen lausuman, joka oli ristiriidassa saavutetun sopimuksen kanssa ja käänsi päälaelleen kaiken, mitä Venäjän ulkopolitiikan johtaja oli sanonut muutamaa minuuttia aiemmin.

Venäjän edustajan YK:n turvallisuusneuvostolle antamien lausuntojen mukaisesti ns. "Vapaan Syyrian armeijan" toinen johtajisto on perustettu pakolaisleirille Turkkiin. "Kapinallisia" siirrettiin Turkkiin YK:n lentokoneella. Nämä henkilöt tekevät Turkista käsin rikoksia Syyrian alueella. Ainoa tapa lopettaa aseellinen konflikti on lopettaa rikollisten tukeminen ja bensiinin valaminen liekkeihin.

 

VOR: Miten nykyisin saadaan tietoa sodasta, ja mitä uhkia se aiheuttaa toimittajille, jotka haluavat ottaa tapahtumiin kantaa riippumattomasti ja puolueettomasti?

Thierry Meyssan:

USA ja Nato tuhoavat järjestelmällisesti ei-toivottuja tiedotusvälineitä. Ne ovat pahimpia sananvapauden vihollisia. Ne ovat menetelleet samalla tavalla myös Jugoslaviassa, Afganistanissa, Irakissa ja Libyassa.

Viimeisen parin kuukauden aikana CIA on luonut useita televisiokanavia korvatakseen Syyrian aidot kanavat. Studioissa valmistettuja kuvia levitettiin tarkoituksena demoralisoida ja johtaa harhaan Syyrian väestöä. Tämä petos kuitenkin paljastui, ja tieto siitä tuli esille sadoilla internet-sivustoilla ja tiedotusvälineissä. Tämän seurauksena yhdysvaltalainen Milsat oli pakotettu luopumaan Syyrian satelliittiyhteyksien katkaisemisesta. Myös Arabiliiton Arabsatin täytyi peräytyä valheellisten tietojen levittämisestä tässä yhteydessä. Lavrov kertoi asiasta Syyria-yhteysryhmälle.

Nato päätti kostaa. Erikoisjoukkoja lähetettiin hyökkäämään syyrialaiselle TV-asemalle, joka sijaitsee Syyrian Bagdadin laitamilla. Siellä oli vain neljä vartijaa. Pimeänäkölaitteilla varustetut kommandosotilaat pääsivät rakennukseen, tappoivat vartijat ja teloittivat kolme uutisankkuria. Nato ja USA ovat käyttäneet näitä taktiikoita jo yli kaksikymmentä vuotta. Ja samat tahot väittävät, että ne puolustavat sananvapautta. Maailma on kääntynyt ylösalaisin! Toimittajat eivät voi toimia, ellei heillä ole riittäviä keinoja puolustaa itseään, ja silloin olemme kaikki vaarassa.

 

VOR: Mitä tiedätte François Hollanden ja Vladimir Putinin Syyrian-ongelmasta käymistä keskusteluista?

Thierry Meyssan:

Hollandella ei ole Lähi-idän politiikkaa. Ranska toimii Yhdysvaltain politiikan takaajana kuten se teki Sarkozyn kautenakin. Ranskalaisdiplomaattien pitäisi kertoa presidentille, että hän tekee suuren virheen Syyrian kohdalla. Venäjän ja Ranskan piti olla liittolaisia, mutta Ranskan presidentti ei muuta näkemyksiään, jotka tulivat esille jo ensimmäisissä Putinin ja Hollanden neuvotteluissa, jotka käytiin Elysée-palatsissa.
 

Hollande sanoi, että Syyrian hallitus on syyllinen 16 000 rauhanomaisen kansalaisen kuolemaan. Putin vastasi, että eihän mitenkään voida luottaa pelkästään tietoihin, jotka on antanut Lontoossa kebabia myyvä syyrialainen oppositiojohtaja.


Venäjällä sen sijaan oli hyvät tiedot tilanteesta ja perustellut konkreettiset ehdotukset käydyissä neuvotteluissa. Hollande pitää Putinia "ahdasmielisenä".

Naton ja USA:n menetelmät eivät todellakaan ole mitään uutta. Vastaavia menettelytapoja käytti aikanaan keskitysleirien perustaja Rudolf Hess ns. München-hankkeen puitteissa. Amerikkalaiset hyväksyivät julkisen omantunnon manipuloinnin koodinimellä "Harvard Project". Käytettävissä olevien tietojen mukaan työtä toisinajattelijaryhmien kautta tehtiin Neuvostoliiton kansalaisten suuntaan kyseisen hankkeen puitteissa. "Tietojen" välittäjä ei muuten ehkä tiennyt manipuloinnista, vaan hän vilpittömästi uskoi esitettyihin mielipuolisiin väitteisiin. Me kaikki tiedämme liiankin hyvin, mihin se johti.

Ja niin näitä hyväksi havaittuja menetelmiä käytetään nykyään eräissä arabimaissa. Alan Shue, yksi maailman tiedustelun suurista nimistä, kertoi, että kaikki "arabikeväät" viritettiin Yhdysvaltain asevoimien komentokeskuksissa. "Arabikeväistä" on vain pieni askel sellaisiin hirmutekoihin kuin mitä tapahtui Houlan kylässä Syyriassa.

 

Voice of Russia / KOMINFORM

Lähteet:

Vastaavat laajemmat artikkelit saksaksi, ranskaksi ja venäjäksi:

    http://german.ruvr.ru/2012_07_02/80016345/
    
    http://french.ruvr.ru/radio_broadcast/74538918/79846900.html

Aihe:  

    http://rus.ruvr.ru/2012_07_02/80011711/

Heikki Sipilä @ 3.7.2012 21:54


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Russia and France react to killings of Syrian journalists

Thierry Meyssan is the founder and chairman of Voltaire network (more than 2.5 million daily users), and a journalist in the Middle East. In an interview to Voice of Russia, he talked about the destuction of Syrian media organized by NATO and about certain aspects of the Francois Hollande’s position on Syria expressed during his confidential talks with Vladimir Putin in Paris.

Read more: