UUTISMONITORI
Tänään on torstai, 24. heinäkuuta 2014. Sivu on ladattu klo 15:25

Naton kenraali tekee bisnestä Kosovossa

Naton Kosovon KFOR-joukkoja (Kosovo Force) komentanut kenraali Wesley Clark aikoo sijoittaa Kosovoon yli 5,5 miljardia dollaria. Ryöstely onkin tavallisesti seuraava vaihe valloittamisen jälkeen.

Lähde: Stimme Russlands
Toimittaja: Heikki Sipilä
29.6.2012, Verkkomedia.org

 

Naton kenraali tekee bisnestä Kosovossa 

Wesley Clark on hänet tuntevien henkilöiden mukaan strategianero. Hän julkaisi vuonna 2001 Winning Modern Wars -teoksen, jossa hän mainitsee maita, joihin USA:n ulkoministeriö oli suunnitellut vallankaappausta. Ehdokkaina olivat Irak, Iran, Syyria, Libanon, Libya ja Somalia. Jugoslaviaa hallinnut Slobodan Milosevic oli jo siihen mennessä voitettu pommituksilla.

Kosovon operaation jälkeen kenraali Clark jäi eläkkeelle ja aloitti pankkibisneksen. Wesley Clarkin omistama Envidity-yhtiö  on kääntynyt Kosovon hallituksen puoleen pyytäen lupaa aloittaa maassa hiilen tuotanto.

 

Ryöstely on tavallisesti seuraava vaihe valloittamisen jälkeen. Ilmeisesti ihmiset, jotka auttoivat vuonna 1999 albaaniterroristiryhmiä pääsemään valtaan, ovat todellakin suuria strategeja.

 

Media oli jo aikaisemmin kertonut, että USA:n Kosovon suurlähettiläs omistaa kosovolaisen kaivoslaitoksen Trepcassa. Median mukaan hän oli investoinut myös Albania-Kosovo-valtatien rakentamiseen. USA:n entinen ulkoministeri Madeleine Albright omistaa Kosovon puhelinyhdistyksen osakepaketin.

Clark on aina ollut hyvissä väleissä Kosovon hallituksen ja sen pääministeri Hashim Tachinin kanssa. Pristinassa on jopa Wesley Clarkin katu. Ilmeisesti ystävyys on tuonut myös taloudellisia etuja, kertoi serbitoimittaja Nikola Vrzic.

Nyt jo on aivan selvää, että pommituksen tarkoituksena oli kaapata Serbian eteläisen maakunnan suuret luonnonvarat. Kosovossa on suuria hiiliesiintymiä. Geologien mukaan siellä on muitakin mineraaleja.

Öljymarkkinat ovat epävakaita ja mustan kullan varannoillakin on loppunsa. Asiaintuntijat suosittelevat synteettisiä polttoaineita, jotka voidaan valmistaa myös hiilestä. Kosovon hiilivarannot arvioidaan 16 miljardiksi tonniksi, mikä on liki 70 % kaikista Serbian varannoista.

Öljy on kuitenkin maailman arvokkain raaka-aine energialähteenä. Tapahtumat kehittyivät kuten USA:n puolustusministeriö suunnittelikin: Irak, Somalia, Libya. Vain Syyrian tapauksessa suunnitelma ei ole onnistunut. Syyrian hallitus haluaa kehittää demokratiaa ilman länsimaiden apua. Myös Iran aiheuttaa vaikeuksia. Mutta taloudelliset strategiasuunnittelijat ovat kärsivällisiä.

Kenraalit ovat aina valmiita investoimaan valloittamiinsa maihin.

 

Stimme Russlands / KOMINFORM

Heikki Sipilä @ 29.6.2012 12:28


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Kosovo-Business von Wesley Clark

Der ehemalige Befehlshaber der NATO-Streitkräfte im Kosovo, der US-General a. D. Wesley Clark, will in die Wirtschaft des Kosovo mehr als 5 Milliarden Dollar investieren. Die ihm gehörende Firma „Enviditi“ ersuchte die Behörden des Kosovo um eine Genehmigung für die Kohlenförderung im Westen der Provinz.

Serbien erklärte, es beabsichtige, einen Schutz der dem Staat gehörenden Naturressourcen zu fordern. Aber natürlich hat keiner vor, Belgrad zu fragen. Timur Blochin erläutert die Situation...