UUTISMONITORI
Tänään on torstai, 18. syyskuuta 2014. Sivu on ladattu klo 18:40

Venäjä ei hyväksy turvallisuutensa uhkaamista - Putin

Venäjän asevoimien on annettava nopea ja asianmukainen vastaus kaikkiin Venäjän kohtaamiin sotilaallisiin uhkiin, presidentti Vladimir Putin sanoi torstaina Venäjän sotilaskorkeakoulun valmistujaisjuhlassa.

Lähde: RT
Toimittaja: Janus Putkonen
28.6.2012, Verkkomedia.org

 

Venäjä ei hyväksy turvallisuutensa uhkaamista - Putin

"Valtion sotilaallisen koneiston pitää taata rauha, intressit ja itsenäisyys maallemme. Sen pitää nopeasti ja kunnollisesti vastata kaikkiin uhkiin, riippumatta siitä mistä ne tulevat," Putin sanoi.

Presidentti korosti modernisoidun armeijan ja turvallisuuden takaamisen merkitystä, jotka Putinin mukaan ovat tärkeimpiä prioriteetteja. Hän lisäsi, että Venäjän puolustuspolitiikan pitää keskittyä "viimeisimpään kehitykseen" sotilaallisessa teollisuudessa.

Puheessaan nuorille upseereille Putin teki selväksi, että komentajien tulee pysyä kehityksen mukana ja kyetä käyttämään uusinta aseistusta ja materiaalia sekä opettaa tietämystään alaisilleen. 

 

Toimittajan kommentti:

Tässä suomalaisille tärkeää mietittävää sen jälkeen, kun Venäjän välittämä yhteistyötarjous torjuttiin aiemmin kesäkuussa tylyllä ja epädiplomaattisella tavalla, ja nyt olemme päinvastoin kuulleet pelkkää "yli-imartelevaa" USA-yhteistyön syventämiseen ja Suomen Natottamiseen tähtääviä juhlapuheita Clintonin vierailun yhteydessä.

Enpä pitäisi ihmeenä, että Putin antoi tässä samantien epäsuoran vastineensa Clintonin vierailusta "elähtyneille" suomalaisille - "...riippumatta siitä mistä ne tulevat".

 

Lue myös:

"Hillary Clinton totesi eilen, että sopimus on ”uusi osoitus Yhdysvaltain ja Suomen läheisistä väleistä puolustus- ja turvallisuusasioissa ja edistää sekä maidemme että koko maailman turvallisuutta”."

Janus Putkonen @ 28.6.2012 14:56


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Russia won’t allow threats against it - Putin

The Russian Armed Forces must give a prompt and adequate response to any threats of use of force against the country, President Vladimir Putin has stated.

"The state military machinery must guarantee peace, interests, and sovereignty of our country. It must rapidly and appropriately respond to any threats, no matter where they may come from," Putin told graduates of military academies and universities on Thursday.

The president underlined the creation of modern Armed Forces and the strengthening of security in the country “are our absolute priorities.” He added that in its defense policy Russia will focus on “most up-to-date trends” in the military industry.

Addressing young officers, Putin also pointed out that “a modern commander absolutely must keep abreast of the times”, be able to use the newest weapons and hardware and teach that to subordinates.