UUTISMONITORI
Tänään on keskiviikko, 16. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 22:50

Venäjä kiistää tiedot suursotaharjoituksesta ja joukkojen keskityksistä Syyriassa

Venäjän puolustusministeriö on kiistänyt lehtitiedot siitä, että se olisi lähettämässä laivastovoimiaan Syyriaan, ja että valmisteilla olisi Kiinan, Venäjän ja Iranin yhteinen suursotaharjoitus Syyriassa.

Lähde: RIA Novosti
Toimittaja: Janus Putkonen
20.6.2012, Verkkomedia.org

 

Venäjä kiistää tiedot suursotaharjoituksesta ja joukkojen keskityksistä Syyriassa

Suuresta Kiinan, Venäjän ja Iranin yhteisestä sotaharjoituksesta Syyriassa uutisoitiin eilen - nämä tiedot Venäjän puolustusministeriö on nyt kiistänyt. Raporttien mukaan Venäjä olisi lähettämässä Syyrian edustalle vahvoja laivastovoimia, mutta puolustusministeriön mukaan tiedot Venäjän sotilaallisista keskityksistä Syyriassa ovat perättömiä.

Venäjän puolustusministeriön mukaan käynnissä ei siis ole massiivista Venäjän sotilaallista operaatiota Syyrian suojaamiseksi ja tukemiseksi.

"Ei ole mitään suunnitelmaa osallistua kauaskantoisempiin keskityksiin", puolustusministeriöstä sanottiin. Puheita suuresta sotaharjoituksesta kommentoitiin kuvailemalla niitä "yrityksiksi edelleen eskaloida tilannetta Syyriassa."

Myös Syyrian hallinnon edustajat ovat kiistäneet tiedot ulkomaisesta väliintulosta Syyriassa. "Mikään ei voisi olla kauempana todellisuudesta," sanoi presidentti Assadin neuvonantaja Buseina Shaaban.

Venäjä on kiistänyt, että sen maihinnousulaivat olisivat matkalla Syyrian Tartusin laivastotukikohtaan.

 

Toimittajan kommentti:

Hyvin odotettu ja myös toivottavakin ilmoitus Moskovasta, sillä diplomaattiset keinot on käytävä huolellisesti loppuun ennen asevoimien minkäänlaista osallistumista kehityksen kulkuun. Panokset Lähi-idässä ovat muutenkin korkealla. Mikäli nämä hurjat sotilaalliset tiedot olisivat vahvistuneet tosiksi, maailma olisikin ajautumassa maailmansodan ja ankaran taloussodan partaalle jo ilman "kylmän sodan vaihetta" - aivan liian nopeasti.

Mutta tietojen saapumisella julkisuuteen juuri Meksikon ja Moskovan kokouksen alla ei voi jäädä arvelematta, että "totta toinen puoli" - vaikka suunnittelusta onkin vielä pitkä matka niiden toteutukseen. Totuus selvinnee, kun aika menee eteenpäin ja tapahtumat kehittyvät eteenpäin. Mielenkiintoinen episodi kaikesta huolimatta, joka kannattaa muistaa tulevina aikoina. 

 

Janus Putkonen @ 20.6.2012 8:44


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Moscow Denies Sending Warship to Syria

The Russian Defense Ministry denied on Tuesday media reports that it is sending a warship from the Baltic Sea Fleet to Syria and it also dismissed reports of upcoming foreign military exercises in the Middle Eastern country.

Media reports said the Kaliningrad, a Ropucha II Class Large Landing Ship, was en route to the Mediterranean and the Syrian port of Tartus.

“The only right thing about these reports is that the Kaliningrad is indeed part of the Baltic Sea Fleet,” a Defense Ministry spokesman said.

Read more: