UUTISMONITORI
Tänään on maanantai, 21. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 3:06

Egyptin johtava presidenttiehdokas: '9/11-iskut ovat USA:n salaliitto'

Egyptin presidenttikilpaa johtava islamistisen puolueen ehdokas Abdel-Moneim Abolfotoh pitää syyskuussa 2001 Yhdysvalloissa tapahtunutta terrori-iskua 'false-flag' -valehyökkäyksenä, jonka takana oli Yhdysvaltain hallituksen salaliitto. Asiasta uutisoi Washington Times.

Lähde: Washington Times
22.5.2012, Verkkomedia.org

 

Egyptin johtava presidenttiehdokas: '9/11-iskut ovat USA:n salaliitto'

Presidenttiehdokas on entinen Muslimiveljeskunnan johtohahmo, ja hänellä on laskettu olevan 32% kannatus pian alkavissa presidentinvaaleissa. 9/11-tapahtumia kohtaan esittämänsä kritiikin hän toi esille haastattelussaan egyptiläisen tutkijan, Eric Targerin, kanssa.

"Se oli liian suuri ollakseen operaatio.... He (Yhdysvallat) eivät tuonneet tätä rikosta USA:n oikeuskäsittelyyn ennen kuin nyt. Miksi? Koska se on osa vallitsevaa salaliittoa," hän sanoi.

Tutkija Trager arvioi Abolfotofin mahdollisen valinnan johtavan väistämättä kiristyviin suhteisiin Israelin kanssa, hänen kannattaessa ajatusta Israelin kanssa solmitun rauhansopimuksen uudelleen tarkastamisesta. Myös Yhdysvaltojen intressien nähdään olevan vaarassa mikäli Abolfotof tulee valituksi.

Egyptissä järjestetään ensimmäinen presidentinvaalikierros ensi keskiviikkona ja torstaina vallasta suistetun Hosni Mubarakin vallasta suistamisen jälkeen. Mikäli yksikään ehdokkaista ei saa enemmistöä, järjestetään toinen vaalikierros.

 

Päätoimittajan kommentti:

Tässä kohden on muistettava, mikä liittyy "pelkoihin" Abolfotofin valtaannoususta, että vaikka retoriikka on kovaa, ja se varmasti uppoaa tuskastuneeseen Egyptin kansaan, Muslimiveljeskunnan on toisaalla todettu olevan suurin rahoituksen saaja esimerkiksi Syyrian, Libyan ja nyt myös Libanonin hajautuksissa. Rahoitus ja tuki Muslimiveljesjärjestön organisoimille kapinallisille valuu suoraan myös Yhdysvalloista ja Israelista.

Toisaalta Abolfotof, joka on järjestön yksi perustajista, on vuosi sitten tapahtuneen Muslimiveljeskunnasta eroamisen jälkeen esittänyt varsin toisenlaisia linjauksia, kuin mitä järjestön suunnalta on kuulunut. Mene ja tiedä, mielipiteeseen on kuitenkin turha kiirehtiä hänen tapauksessaan. Hänen edustamansa voimakaslinjainen "oppositio" voi hyvinkin olla syntynyt samoissa käsissä Egyptin hallintopiireissä.

Janus Putkonen

 

Lue myös muut tuoreet 9/11-aiheeseen liittyvät artikkelit Verkkomediasta:

 

Toimitus @ 22.5.2012 17:22


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
9/11 ‘truther’ leading Egyptian presidential race

An Islamist who believes that the 9/11 terrorist attacks on the United States were an American conspiracy is the front-runner in Egypt’s presidential race, a new poll shows.

Abdel-Moneim Abolfotoh, formerly a leading figure in the Muslim Brotherhood, led the field of 13 candidates with 32 percent of the vote in a survey released Monday by the Washington-based Brookings Institution.

Mr. Abolfotoh expressed his views on the Sept. 11, 2001, attacks on theWorld Trade Center and the Pentagon in an interview last year withEgypt scholar Eric Trager.

Mr. Trager, now with the Washington Institute for Near East Policy, quoted Mr. Abolfotoh as saying:

“It was too big an operation …. They [the United States] didn’t bring this crime before the U.S. justice system until now. Why? Because it’s part of a conspiracy.”

Egyptians will vote Wednesday and Thursday in their first presidential election since the toppling of Hosni Mubarak last year. If none of the candidates wins a majority, the two top vote-getters will compete in a runoff next month.

Read more: