UUTISMONITORI
Tänään on keskiviikko, 3. syyskuuta 2014. Sivu on ladattu klo 5:14

Satoja mielenosoittajia pidätetty Moskovan mielenosoituksessa - PÄIVITETTY!

Poliisit puuttuvat tapahtumiin Moskovassa järjestetyssä Putinin vastaisessa mielenosoituksessa tänään sunnuntaina. Satoja mielenosoittajia on pidätetty, kuten myös opposition johtohahmoja. Kuvayhteys Moskovaan jatkuu, jossa poliisi on saartanut mielenosoittajat.

Lähde: RIA Novosti, RT
Toimittaja: Janus Putkonen
6.5.2012, Verkkomedia.org

 

Päivitys klo 20.20:

RT:n video levottomuuksista Youtubessa:

 

Päivitys klo 20.10:

Kuvayhteys Moskovaan katkennut. Ennen katkeamista ei viimeiseen pariin kymmeneen minuuttiin näkynyt tai kuulunut jälkeäkään mielenosoituksesta.

Päivitys klo 20.00:

Poliisit tyhjentävät katuja mielenosoittajista. Voimakkaita poliisimuureja seuraa bussit mahdollisia pidätyksiä varten. Harvalukuiset mielenosoittajat väistyvät suosiolla. Kuvaa tauolla olevista mellakkapoliiseista.

Päivitys klo 19.40:

RT on katkaissut kuvalinkin Moskovaan, mutta kuvayhteys on kuitenkin edelleen olemassa. Linkki ei enää kuitenkaan toimi uusiin yhteydenottoihin palvelimelle. Suoran kuvayhteyden perusteella tilanne on paikka paikoin edelleen väkivaltainen ja poliisi jatkaa kansalaisten pidätyksiä. Jatkamme uutiskuvista kertomista jatkuvina päivityksinä niin kauan kuin kuvayhteys säilyy.

Päivitys klo 19.32:

Tilanne Moskovassa näyttää kuvayhteyden perusteella suurimmalti osin hiljentyneen. Vielä noin 20 minuuttia sitten poliisivoimat tyhjensivät äänekkään monisatapäisen joukon mielensosituspaikalta "sillan yli" erittäin määrätietoisella poliisimuurilla - nyt levottomuudet näyttävät siirtyneen toiseen paikkaan ja poliisi ottaa edelleen paikka paikoin yhteen mielenosoittajien kanssa.


 

Satoja mielenosoittajia pidätetty Moskovan mielenosoituksessa - levottomuudet jatkuvat

RT:n uutiskanava on seurannut suorana tapahtumia Moskovasta, jossa "Miljoonan ihmisen marssiksi" nimetty Putinin hallinnon vastainen mielenosoitus on äitynyt paikoin väkivaltaiseksi ja satoja on pidätetty. (Päivitys: Julkinen kuvayhteys on poikki, mutta Verkkomedialla vanha kuvayhteys säilyy edelleen monitorikoneessa!) Mielenosoitus on kuivunut enimmillään vain arviolta parin kymmenen tuhannen ihmisen kokoiseksi - nyt paikalla on enää muutama tuhat henkilöä, joita uutiskuvien mukaan mellakkapoliisit painostavat voimakkaasti ja tilanne tuntuu olevan viranomaisten hallinnassa. 

Levottomuudet alkoivat kun mielenosoittajat yrittivät mielenosoitusluvan vastaisesti tunkeutua väkivalloin poliisimuurin läpi lähemmäs Kremlin muuria, kertoo RIA Novosti. Mielenosoituksen johtaja Sergei Udaltsov johti käskyillään marssia Kremliä kohti. Myös Udaltsov pidätettiin.

Pidätettyjen joukossa olivat myös äärioikeistolaisesta kannastaan tuttu marginaalisen oikeistoryhmän johtaja Boris Nemtsov ja blogisti Alexei Navalny.

Mielenosoittajat olivat hyökänneet myös valtiollisen NTV-uutiskanavan toimittajien kimppuun, kertoivat poliisilähteet.

Oppositio on väittänyt tämän päivän mielenosoitukseen osallistuneen jopa 50 000 - 100 000 ihmistä, kun poliisin arvio on ollut 8 000 osallistujaa. (Oma arvioni alueelta seuratun uutiskuvan mukaan voisi olla 15 000 ihmisen luokkaa, siis tämä parhaimmillaan.) 

Myös Putinin puolesta on kokoonnuttu tänään Moskovassa. Järjestäjät kertovat Putinia tukeneeseen mielenilmaukseen osallistuneen noin 50 000 ihmistä. (Tietoa ei ole voitu vahvistaa.)

Lähteitä:

 

Janus Putkonen @ 6.5.2012 19:17


              
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Russian Police Break up Anti-Putin Rally

MOSCOW, May 6 (Alexey Eremenko, Marc Bennetts, RIA Novosti) – Police cracked down on an anti-Putin rally in Moscow on Sunday, making arrests after hundreds of demonstrators broke through their lines in a bid to take their protest to the Kremlin walls.

“Fascists!” shouted protesters as police reformed and clashes continued. “You are breaking the law!”

Police said a number of officers were injured by protesters armed with bottles and stones. A number of police helmets floated in the Moskva river after being torn from officers.

Violence flared after protest leader Sergei Udaltsov led a mass sit-in and demanded to be allowed to march directly to the Kremlin and for President-elect Vladimir Putin’s victory at the disputed March 4 presidential polls to be annulled.

Udaltsov, leader of the Left Front movement, was among those detained. Well-known blogger and anti-corruption activist Alexei Navalny and Yeltsin-era deputy prime minister Boris Nemtsov were also arrested.

"Don''''t leave!" Navalny urged protesters in a Twitter post after being detained. "Stay for as long as it takes!"

Protesters have erected three tents at Bolotnaya Square, where Sunday’s rally was planned to conclude.

Read full article:

http://en.rian.ru/russia/20120506/173266773.html