ULKOMAAN UUTISET
Tänään on tiistai, 22. heinäkuuta 2014. Sivu on ladattu klo 18:25

Rikoksen rajat madaltuvat

Kuinka demokratia loppuu? "Myrskyisien aplodien kera", sanoi prinsessa Padme elokuvassa Tähtien Sota. Näyttää siltä, että Padme tiesi mistä puhui.

Toimittaja: Riikka Söyring
18.8.2011, Verkkomedia.org

 

Rikoksen rajat madaltuvat

Yhteiskuntakehitys on menossa suuntaan, jossa rikoksen raja madaltuu. Se on globaali megatrendi. Yhdysvalloissa presidentti Obama on jo kaudellaan ehdottanut, että aloitettaisiin käyttämään ehkäisevää vangitsemista (preventive incarceration).
Eli siis vangitsemista ilman rikosta.
 
Yhdysvalloissa on jo käytössä preventive detention eli ehkäisevä pidätys, jossa pidätettyä voidaan pitää määrättömiä aikoja pidätettynä vailla oikeutta vapautumiseen takuita vastaan. Käytössä on myös siirtolaisia koskeva Prolonged Immigration Detention, jossa siirtolaisia voidaan pidätellä määrättömiä aikoja koontikeskuksissa. Koontikeskuksina käytetään pääasiassa yksityisesti omistettuja vankiloita.
 
Erityisen huolestuttavaksi asian tekee rikokseksi ja uhkaksi tulkittavien tekojen laatu. Kotoperäisen terrorismin epäilyn saattaa laukaista esimerkiksi eläinten suojelu, isänmaallisuus, isänmaalliset puskuritarrat, Perustuslailliseen puolueeseen kuuluminen, perustuslakiin vetoaminen ja YK:n toimien arvostelu.

Video - Obama speech
ACLU: Preventive detention
Washington Post
Kentucky lists Constitution Party as a Hate Group
FBI
CRS Report for Congress
FBI Terrorism Manual 1996
 
Lue myös:
Vankityövoima valjastettu aseteollisuuden käyttöön Yhdysvalloissa
Yhdysvalloissa yksityistetään vankiloita
Riikka Söyring @ 18.8.2011 15:50