ULKOMAAN UUTISET
Tänään on tiistai, 5. toukokuuta 2015. Sivu on ladattu klo 8:10

Racak ja Korisa, Jugoslavia 1999 - Houla ja Tremseh, Syyria 2012

NATO oikeutti vuonna 1999 tekemänsä laittoman hyökkäyksen Jugoslaviaan ns. Racakin joukkomurhalla, josta syytettiin Jugoslavian hallitusta ja presidentti Slobodan Milosevicia. Yhteys Racakista ja Korisasta Houlan ja Tremsehin tapahtumiin Syyriassa ei ole kaukaa haettu.

Toimittaja: Heikki Sipilä
16.7.2012, Verkkomedia.org

 

Racak ja Korisa, Jugoslavia 1999  

Suomalaisen oikeuslääkäri Helena Rannan johtaman tutkimusryhmän loppuraportin pohjalta ei kuitenkaan voitu löytää mitään yhteyttä Racakista löydettyjen paikasta toiseen siirrettyjen ruumiiden ja Jugoslavian hallinnon tai minkään mukaan tahon välillä. Asiaan liittyi paljon vaikenemista ja salailua. Mm. Suomen ulkoministeriö yritti estää ko. raportin pääsyn julkisuuteen Suomessa, vaikka se oli mm. Saksassa ja Kanadassa jo julkistettu.

Naton rypälepommi-iskussa 14.5.1999 entisen Jugoslavian alueella sijaitsevaan Korisan kylään kuoli 113 albaanisiviiliä. Iskun tarkoituksena oli alunperin lavastaa Jugoslavian ilmavoimat syylliseksi tapahtumaan, jolla taas pyrittiin oikeuttamaan Naton tuleva maahyökkäys Jugoslaviaan.

Maahyökkäystä ei kuitenkaan tarvittu, vaan Nato sai Jugoslavian hävittämiseen tähdänneen sotansa päätökseen raunioittamalla maan ilmapommituksin.

Korisan tapauksessa Nato jäi kiinni teostaan. Jugoslavian sotilastiedustelu oli saanut tiedon Naton pirullisesta suunnitelmasta ja varoittanut siitä laajalti, mutta tuo varoitus ei kantautunut Naton paikalliseen esikuntaan tai siitä ei piitattu ja tuhoisa isku tehtiin.

Varoitus lähti laajaan jakeluun ainakin KOMINFORMin EUnetin sähköpostiosoitteesta vuorokautta ennen Naton iskua. Muutama tunti sen lähettämisen jälkeen EUnetin Helsingin palvelin ikäänkuin sattumalta kaatui.

Korisan verilöylystä kerrottiin venäläisissä lehdissä ja muutamissa länsimedioissakin sekä erityisesti eräillä EUnet-palvelimen verkkosivustoilla, joita tuolloin toimi Jugoslaviassa ja Suomessa.

Sittemmin EUnetin itsenäinen toiminta päättyi kokonaan. Samalla valitettavasti katosi myös suuri osa entisen Jugoslavian alueen prosessien dokumentoinneista.

 

Balkanilta Lähi-itään

Ajatuksellinen yhteys Racakista ja Korisasta Houlan ja Tremsehin tapahtumiin Syyriassa ei ole kaukaa haettu.

 

Houla ja Tremseh, Syyria 2012

Houlan joukkomurha - josta media syyllisti Bashar al-Assadin hallinnon, osoittautui sittemmin hallitusta vastustavien terroristien tekemäksi. Mm. Franfurter Allgemeine Zeitung kirjoitti asiasta faktapohjaisen artikkelin, jota Suomen valtamedia ei tietenkään ollut huomaavinaan, vaikka siihen viitattiin muissa länsimedioissa.

Sittemmin Houlan joukkomurhaa väitetään länsitahoilla tutkitun, mutta "tutkimuksen" tuloksia ei tiettävästi ole näkynyt.

Tremsehin joukkomurhasta ei tässä vaiheessa tiedetä paljoa. Tiedämme, että Syyrian media on kieltänyt hallituksen joukkojen osallisuuden tapahtumaan. Tiedämme myös, että kiinni jääneet terroristit ovat tunnustaneet syyllisyytensä. Varsinaista sylttytehdasta ei suoralta kädeltä voi nimetä, joskin on selvää, että ainakin Yhdysvallat, Israel ja Persianlahden monarkiat ovat vastuussa aseiden toimittamisesta Syyrian hallitusta vastaan taisteleville terroristiryhmittymille.

Kaikissa näissä tapauksissa kyse on hirmuteoista, joilla Nato yrittää oikeuttaa Yhdysvaltain ja sen liittolaisten maailmanhegemoniaan tähtääviä sotatoimia suvereeneja valtioita vastaan.

Länsimedia tuntuu pitävän lähes itsestäänselvyytenä, että vastuussa Syyrian kriisistä olisi maan presidentti Bashar al-Assad ja hänen hallintonsa aivan samalla tavalla kuin aikanaan syyllistettiin Balkanin tapahtumista Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevicia, joka sittemmin kuoli hoitamattomaan sairauteensa "Kansainvälisen sotarikostuomioistuimen" (ICTY) vankilassa Haagissa.

Muistettakoon myös, että Nato sieppasi Milosevicin kotoaan rikkoen kaikkia mahdollisia niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin lakeja. Milosevicin ainoaksi "rikokseksi" jäänee se, että hän yritti säilyttää Jugoslavian liittovaltion yhtenäisyyden ja riippumattomuuden.

Bashar al-Assad on pitkälti samassa tilanteessa. Hän ei tingi Syyrian suvereniteetista eikä alueellisesta koskemattomuudesta, kuten itseään kunnioittavan valtionpäämiehen kuulukin tehdä.

USA/Nato sen sijaan haluaa liittää Syyrian osaksi omaa maailmanhegemoniapeliänsä samaan tapaan kuin se menetteli Libyassa.

 

 

Tällaisessa vastakkainasettelutilanteessa ei länsi kaihda mitään keinoja, ei myöskään omalta kannaltaan tarkoituksenmukaisia väkivaltaisuuksia, joissa ihmishengellä ei ole mitään arvoa. Ne tehdään rankan mediamanipuloinnin perustaksi, jota läntiset mediamonopolit sitten kuuliaisesti toteuttavat.

Yhdysvallat on jopa itse ennakoinut massiivisten väkivaltaisuuksien syntymistä Syyriassa. Ei varsinaisesti vaikea ennustus, kun muistetaan, että Yhdysvallat itse osallistuu ainakin välillisesti aseiden toimittamiseen Syyriassa toimiville terroristijoukkioille.

Tulemme todennäköisesti näkemään USA/Naton hyökkäyksen Syyriaan. YK:n mandaattia sille ei saada, joten hyökkäys on  yhtä laiton ja törkeä  kuin hyökkäys Jugoslaviaan vuonna 1999.

Ja sekin on vasta välivaihe.

USA/Naton tie Iraniin kulkee Syyrian kautta. Entä sen jälkeen?

 

Lähteitä ja viitteitä:

Racak & Korisa


 Houla & Tremseh

 

Heikki Sipilä @ 16.7.2012 1:33