ULKOMAAN UUTISET
Tänään on tiistai, 13. lokakuuta 2015. Sivu on ladattu klo 10:10

'Mitä kuulet Syyriasta on valhetta' - länsimaiden invaasio odotettavissa kesän lopussa

'Kaikki on pelkkää valhetta', sanoo Syyriassa pitkään työskennellyt toimittaja Ankhar Kochneva, joka kertoi omaavansa todisteet siitä, että länsimaiden invaasio Syyriaan on odotettavissa kesän 2012 loppuun mennessä. Haastattelu antaa monipuolisia näkökulmia Syyrian vastaisesta kampanjasta.

Haastattelu, videoraportit: RT
Vapaa suomennos: Janus Putkonen
9.7.2012, Verkkkomedia.org

 

'Mitä kuulet Syyriasta on valhetta' - länsimaiden invaasio odotettavissa kesän lopussa

RT: Vieraillessani turkissa syyrialaisten pakolaisten leireissä, minulle sanottiin että Syyrian armeija olisi ampunut heitä.

Kochneva:

On olemassa runsaasti videomateriaalia näistä leireistä, joissa näkee ihmisten kävelevän suorin vartaloin, eikä kyyristellen, vaikka voit kuulla ampumista nauhoitusten taustalla. Mahdollisuudet ovat, että ääni on lisätty näihin videoihin jälkeenpäin tai ihmiset tiesivät ammuskelun tapahtuvan ilmaan, ilman tarkoitustakaan siihen, että mahdollisuutta olisi osua heihin.

Syyrian armeijalla ei ole syytä ampua näitä leirejä, ja Syyrian armeija tekee myös kaikkensa takaakseen näille ihmisille mahdollisuuden palata koteihinsa. Tosiasiassa he ovat tehneetkin juuri näin, jos tarkastat Syyrian julkaisemat viralliset tiedot: 16 500 ihmistä on palannut koteihinsa. Mutta samaan aikaan Turkilla ja Syyrian oppositiolla on vahva tarve ylläpitää näitä leirejä, sillä jos pakolaisleirejä ei olisi, kuka uskoisi hallinnon verityöväitöksiin, joita oppositio väittää tapahtuvan?

Monien leirien asukkaiden on täytynyt paeta leireihin juuri niiden väkivaltaisuuksien takia, joita rikollisjoukkiot ovat aiheuttaneet. Esimerkiksi Jish ash-Shugurin kaupungissa, joka on Turkin rajalla, 120 poliisimiestä sekä suuri määrä siviilejä murhattiin tappavassa tapahtumassa viime kesänä.

Kaikilla syyrialaisilla on iso lukumäärä perheenjäseniä, jotka elävät kautta maan suurissa ja tilavissa taloissa. Kun heillä on ongelmia kotonaan, he menevät mieluummin asumaan sukulaistensa luokse, kuin leireille vieraihin maihin. Rikolliset kuitenkin ovat sulkeneet tiet, paitsi ne jotka johtavat Turkkiin, joten ihmiset ovat jääneet loukkuun. Aivan samoin kuin israelilaiset loivat palestiinalaisille käytävän, joka muodosti heille käytävän Jordaniaan.

 

Syyriassa ja lähialueella pitkään oleskelleen toimittaja Ankhar Kochnevan mukaan kapinallisten muodostama ns.  Vapaan Syyrian Armeija on ainoastaan joukko vaarallisia, tappavia rikollisia. 

 

RT: Mihin pakolaiset ovat sijoittuneet, koska vain 20 000 heistä on päätynyt Turkkiin ja heitä on kuitenkin paljon enemmän.

Kochneva:

Suurin osa pakolaisista asuu sukulaistensa luona tai vuokratuissa asunnoissa. On nimittäin erittäin vaikea löytää asuntoa Damaskoksesta, Tartusista tai Latakiasta. Esimerkiksi Homsissa, kouluvuosi keskeytyi ja ihmisten piti muuttaa toisille alueille, jossa heidän lapsensa pääsevät kouluihin. Me näemme, että ihmiset hakeutuvat Syyrian hallituksen suojiin, mieluummin kuin pakoon hallitukselta etsiessään turvaa.

Näiden ihmisten asuttaminen on suuri haaste valtionvarainministeriölle, koska uusia kouluja on perustettava, toimitettava ruokaa, terveydenhuoltoa ja muuta sadoille pakolaisiksi jääneille ihmisille. Ja tämä on se mitä hallinto tekee. Mukana on suuri joukko vapaaehtoisia, jotka työskentelevät ihmisten parissa heidän asettuessa uusiin paikkoihin.

Ihmiset palaavat myös Homsiin, niille alueille, jotka on putsattu rikollisista. Armeija vartioi heidän kotejaan.

 

"Minulla on kuvia sotilaista, jotka ovat siirtäneet kukkia sisältä taloista ulos pihoille, ja he kastelevat näiden talojen kukkia, jotta ne selviäisivät siihen saakka kunnes talojen asukkaat palaavat kotiin. Kenelläkään näistä sotilaista ei ollut mitään ennakkokäsitystä, että paikalle saattaisi ilmaantua toimittajia. Yllätimme siis heidät kuin salama kirkkaalta taivaalta kukkien kastelupuuhista."

 

RT: Miksi kutsut näitä ihmisiä, jotka taistelevat Syyrian hallintoa vastaan, rikollisiksi?

Kochneva:

Koska olen nähnyt mitä he tekevät kidnappaamilleen ihmisille. Olen ollut kidutuskammioissa. Olen nähnyt äitejä, jotka ovat nähneet lastensa tapettavan. Koko maa on nimennyt heidät rikollisiksi. Eikä ole pahempaa kuin tulla oman kansansa nimeämäksi rikolliseksi. He tappoivat Muftin pojan, he tappoivat kristityn papin - he kidnappaavat ja kiduttavat lapsia.

Muutama päivä sitten he tappoivat kaksi vanhempaa veljestä viisi vuotiaalta pojalta, käyttääkseen nuorta poikaa sitten runonlukijana kokoontumisissaan. He joukkosurmasivat kansanedustajan koko perheen. Olen käynyt kodeissa, joista on tehty rikollisten piilopaikkoja. Olen nähnyt tyhjät viinapullot; ja kuinka se sopii käsitykseen islamisteista?

Olen käynyt kirkoissa, jotka nämä rikolliset ovat tuhonneet Homsissa.

Olen ollut heidän tulituksen alla, kranaattien pudotessa aivan viereeni. Olen ollut tarkka-ampujien tulituksessa, jotka hyvin näkevät minun olevan nainen, enkä mikään sotilas. Viereisellä kadulla jossa asuin, lähellä markkinapaikkaa, he räjäyttivät muutaman auton. Miksi räjäyttää ilmaan siviilejä, jotka ovat ostamassa ruokaa?

 

Uutinen kapinallisten suorittamista murhista 9.7.2012:

 

RT: Oppositio ja kapinalliset ovat koittaneet vakuuttaa minut siitä, että kaikki mitä tapahtuu on vankilasta vapautettujen kriminaalien tekosia, jotka Syyrian valtio on palkannut. Kapinalliset myös väittivät, että julkisilla paikoilla tapahtuneiden räjähdysten takana olisi Syyrian hallinto.

Kochneva:

Tämä teoria on naurettava. Hallinto on ilmoittanut yhdeksästä armahduksesta rikollisille ja opposition aktivisteille, jotka eivät olleet osallistuneet murhaamiseen. Nyt hallintoa siis syytetään näistä armahduksista! Muistutan, että nämä rikolliset sytyttäisivät ensimmäisenä tuleen oikeuden arkistot, jotka käsittelevät rikostutkintoja ja salakuljetusta. Muutamat heidän hyökkäyksistään ovat jo suuntautuneet rakennuksiin, joissa säilytetään tiedustelu ja poliisitutkintamateriaalia. Esimerkiksi joulukuun 23. päivä 2011 itsemurhapommittaja sytytti tuleen tutkintamateriaaleja ennen itsensä räjäyttämistä autossa.

 

Kochnevan mukaan Syyrian MIG-hävittäjän kaappaus Jordaniaan ja pari päivää sen jälkeen tapahtunut Turkin ilmavoimien hävittäjän ilmatilaloukkaus ja alasampuminen liittyvät  mitä ilmeisimmin toisiinsa. Kysymys oli koneen tunnistusjärjestelmien koodien testaamisesta.

 

RT: Onko Syyrian lentäjän pakenemisella Jordaniaan ja Turkin hävittäjän alasampumisella yhteys toisiinsa?

Kochneva:

Kun Syyrian ilmavoimien lentokone kaapattiin kesäkuun 21. päivä olin Beirutissa, Al Mayadinin TV-asemalla, jota johtaa Ghassan Bin Juddu, entinen Al Jazeeran Libyan toimiston johtaja. Hän oli siis se, joka aiheutti sensaation lopettamallla TV-kanavan palveluksessa, koska Al-Jazeera on lähettänyt valheita viimeiset puolitoista vuotta. Tuona päivänä, tämä kanava oli ensimmäinen joka raportoi suihkukoneen kaappauksesta Jordaniaan.

Ensimmäinen kysymys oli, kuinka nopeasti Jordania luovuttaisi lentokoneen takaisin Syyrialle, joka olisi kuulunut tapahtua kansainvälisen lain mukaan. Kysymys ei niinkään ollut lentokoneesta itsestään, mutta lähinnä ystävä/vihollinen koodijärjestelmän paljastumisesta ulkomaille. Sotilasasiantuntijoiden mukaan järjestelmän purkamiseen olisi mennyt noin viikko.

Tosiasia, ettei Jordania palauttanut lentokonetta välittömästi antaa syyn epäillä, että Jordania olisi ollut asiassa puolueeton. On syytä epäillä, että tapahtuma oli läpeensä järjestetty. 23. kesäkuuta Turkin tiedustelukone lensi erittäin matalalla Syyrian ilmatilaan, ja jotkin asiantuntijat epäilivät sitä jo silloin, että Jordania olisi luovuttanut tunnistusjärjestelmän koodit Turkille, ja tämä sai Turkin kokeilemaan niiden käyttämistä.

 

RT: Turkki kiistää, että kone olisi lentänyt Syyrian alueella. Mitä siihen sanotaan Syyriassa?

Kochneva:

Lentokone lensi kilometrin korkeudessa. Se suoritti tarkoituksella useita kaartoja neutraalilla alueella meren ja maan yllä. Se ammuttiin alas aseella, jonka kantama ei ylittäisi 3 000 metriä, siis konekivääriä käytettiin, eikä torjuntaohjusta, kuten maailman media välittömästi ja virheellisesti väitti. Syyria esitti heti välikohtauksen jälkeen, että maat muodostaisivat yhteisen tutkimuskomission tutkimaan välikohtausta, mutta Turkki kieltäytyi tarjotusta yhteistyöstä.

Ja nyt olemme tulleet jo siihen pisteeseen, että Syyriaa syytetään siitä, ettei se olisi halunnut tätä tapahtuvan. Asia on kuitenkin jopa vieläkin huvittavampi. Turkki sanoo nyt, ettei se anna Syyrian provokaatioiden tapahtua enää sen vastaamatta niihin. He tuovat lukemattomia määriä panssaroituja ajoneuvoja rajalleen, vaikka provokaatiot, aseiden salakuljetus ja sotilaalliset rajanylitykset tapahtuvat Turkin puolelta, Turkin hallinnon suostumuksella.

 

 Siviilejä kuvassa? Suomen valtamedia toistaa länsimaista propagandaa ja esittelee nämä kranaatteja laukaisevat kapinalliset "siviileinä".

 

RT: Raporttien sanovat Burkhan Ghalioun, Syyrian oppositiojohtaja on ylittänyt rajan ja menneen Syyriaan, ja että siellä olisi alueita Latakiassa ja Homsissa, jotka ovat jo Damaskoksen hallinnan ulkopuolella.

Kochneva:

Benghazin skenaario (Libya) on mahdoton Syyriassa. Tämän vuoksi ja oikeuttaakseen intervention, kapinalliset levittävät sensaationomaista väärää informaatiota. Vasta vähän aikaa sitten media lopetti levittämästä harhatietoa Al Rastanin ilmatukikohdan valtauksesta. Videoraportissa jopa väitettiin, että presidentinpalatsi Damaskoksessa olisi tukikohdan ohjusten tähtäimessä.

Seuraavana päivänä olin Homsissa, joka on vain kymmenen kilometrin päässä Al-Rastanista. Kun kysyin vallatusta tukikohdasta, upseerit vitsailivat asiasta ja tarjosivat minulle teetä, ja samalla kun maakunnan kuvernööri piti konfrenssia alueen jälleenrakennuksesta sekä avun toimittamisesta asukkaille.

Jos tiedot vallatusta tukikohdasta ja aseista olisivat olleet totta, he olisivat olleet huolissaan vallatun tukikohdan palauttamisesta heidän haltuun, eikä puheet olisi käsitelleet alueen tuhottujen kotien kompensaatioita.

Tämä on harhaanjohtamista. Kun kuulet, että presidentinpalatsi on ammunnan alla, uskot sen, koska sinut on jo aivopesty siihen, että heillä olisi aseistusta tulituksen aloittamiseksi. He käyttivät samaa metodia ennaltavalehtelemisessa jo tammikuussa. Ensin he sanoivat vihollisuuksien syttyneen Damaskoksen keskustassa - kun siellä ei tapahtunut mitään. Sitten he loivat huhuja, että presidentti olisi evakuoinnut perhettä turvaan Syyriasta.
 

"Mitä tulee alueiden hallintaan, tulee pitää mielessä, että alue Homsissa on jaettu kolmeen osa-alueeseen armeijan toimesta. Alueella on jopa 10 000 rikollista, arvioivat sotilasasiantuntijat. Armeija on pysynyt ulkona näiltä alueilta ja pidättyneet taisteluoperaatioista YK:n vaatimuksesta."


Kapinalliset ovat pitäneet noilla alueilla ihmiskilpenään noin 2 000 siviiliä, mukaanlukien naisia ja lapsia. Moni heistä tarvitsisi välitöntä lääkinnällistä huoltoa. YK ja kylien vanhimmat neuvottelevat heidän evakuoinnistaan, mutta tämä ei ole kapinallisten intressien mukaista.

Tämä onkin yksi esimerkki siitä, miten armeija pyrkii välttämään uhreja. Muutoin he olisivat eliminoineet tämän pesäkkeen jo aikoja sitten. Mutta kun kapinalliset aloittavat provosoimaan sotilaita ja tulittamaan ympäröiviä alueita, armeijankin on reagoitava.

Hallitus on ehdottanut kuuden eri avustusväylän avaamista ja ihmisten saattamista turvaan punaisen ristin ajoneuvoilla, mutta kapinallisilla ei ole mitään halua päästää heitä pois alueelta, koska moni heistäkin haluaisi astella ulos siviilien mukana.

Latakia on täysin hallituksen valvonnan alla. Metsäiset vuoret antavat militanttiryhmille suojaa, josta he hyökkäävät kaupunkeihin ja jättävät pommeja kaduille, jotka muuten juuri tappoivat kaksi teini-ikäistä lasta.

 

Venäjän presidentti Putin arvostelee ankarasti lännen "ilmapommitus-demokratiaa" (9.7.2012): 

 

RT: Onko totta, että kenraalit, upseerit ja kokonaiset armeijan yksiköt olisivat siirtyneet kapinallisten puolelle?

Kochneva:

Tämä on valhetta. Kaikki armeijassa ovat naureskelleet näille viesteille. Luonnollisesti he ovat houkutelleet ihmisiä tähän, ja maksaneet joillekin. He ovat pakottaneet jotkin valitsemaan upseerin ja perheen kunnian välillä, mutta 90% videoista, jotka kuvaavat loikanneita upseereita ovat kaapattuja sotilaita. He ovat lukeneet tekstejä, jotka muut ovat kirjoittaneet.

En koskaan unohda sotilaslentäjää, jonka kädet olivat sidottu ja kaksi tusinaa kapinallisia seisoi hänen takanaan. Jos he ovat sitoneet hänen kätensä, se kuvaa hänen kamppailleen tosissaan vastaan. He kidnappaavat sotilaita kotoaan, he hyökkäävät heidän autoihinsa ja kaappaavat matkustajat. Joskus kapinalliset pysäyttävät tavallisia linja-autoja ja ottavat sotilashenkilöitä panttivangeikseen.
 

"Ensin he väittävät näitä sotilaita loikkareiksi, sitten he kiduttavat heitä ja lopulta tappavat heidät esittäen, että he olisivat armeijan aiheuttamia uhreja."


Kidnappaukset ovat isoa bisnestä näille niin sanotuille vallankumouksellisille. Vastikään he kidnappasivat 12 libanonilaista siirtotyöläistä, jotka olivat matkalla kotiinsa sekä kaksi iranilaista kuljettajaa siinä samalla.

Oppositio väittää, ettei kansa tue hallintoa, jonka takia sen täytyy käyttää palkkasotilaita Iranista ja Hizbollahista. Väitetään, että Syyriassa olisi 15 000 sotilasta, mutta toistaiseksi oppositio on onnistunut näyttämään ainoastaan yhden videon, jossa on viisi iranilaista sähkömiestä. He ovat todennäköisesti tappaneet kuudennen houkutellakseen muut videoon.

Odottakaapa, kohta näemme "iranilaisia palkkasotilaita" esittävän "paljastusvideon" ja väitöksen kahdestatoista "Hizbollahin palkkasotilaasta", kuten näitä kidnapattuja ihmisiä käytetään informaatiosodassa.

Olen nähnyt mitä he tekevät kaappamilleen sotilaille. Tämä on se hinta, jonka he joutuvat maksamaan valitessaan tuon työn. Armeija on hyökkäysten yksi pääkohteista. Heidät voidaan tappaa ainoastaan univormun pitämisestä. Miksi vaihtaisimme hallinnon sellaisiin, jotka voivat tappaa ainoastaan univormun pitämisestä?

 

Syyrian kapinalliset ovat tappaneet kristityn papin ja tuhonneet, häväisseet ja ryöstäneet kristittyjä kirkkoja - tässä lännen tukemaa kapinallistoimintaa!

 

RT: Onko tilanne edelleen Damaskoksen hallinnassa

Kochneva:

Mitä tulee sitoumukseen vähentää tulivoiman käyttöä, armeija on sitä hieman hiljentänyt. Mutta jos se on tarpeen, kaikki alueet voidaan nopeastikin palauttaa Damaskoksen hallinnan alle. Rikolliset "ohjaavat" nyt paikkoja, joista armeija on vetäytynyt YK:n antamien käskyjen mukaisesti. Joten nämä alueet eivät ole miehitetty sotilasoperaatioiden tuloksena. He eivät pysty, eivätkä tiedä miten armeijaa vastaan taistellaan.

"Minulla on tietoa, että länsimaiden sotilaallinen interventio Syyriaan on odotettavissa elo-syyskuussa."

Mutta Syyriassa on tuskin yhtään syytä, joka oikeuttaisi tämän invaasion. He ovat etsineet tälläista syytä koko vuoden, mutta he eivät ole antaneet aiemmin mitään tarkkaa tietoa operaatioiden aikarajasta. Nyt sellainen on annettu.

Meidän tulee odottaa uusien provokaatioiden ja informaation ilmaantumista jäljellä olevalla ajalla. Jos maailma uskoo nämä valheet, se antaa voiman näille agressioille.

 

RT: Millaista tietoa on koskien tätä ja miten Syyriassa siihen reagoidaan?

Kochneva:

En aio paljastaa lähteitäni, mutta minulla ei ole epäilyä niiden luotettavuudesta. Syyriassa ei ole syntymässä paniikkia tällaisesta hyökkäyksestä. Ihmiset Jugoslaviassa, Libyassa ja Irakissa eivät uskoneet tällaisen hyökkäyksen mahdollisuuteen, kuin vasta viimeisessä vaiheessa.

Yksi epäsuoria todisteita joita minulla on liittyy tietoihin, joita edelleen valheellisesti uutisoidaan, ja joka koskee sitä, että Venäjä ja Kiina olisivat hyväksyneet Assadin suistamisen vallasta. Tämä on valhetta kuten kaikki muukin mitä media myy yleisöilleen.

 

 

 Kuvia ja todisteita, dokumentteja ja tutkintamateriaalia ulkomaisesta kapinallisten aseistamisesta on levinnyt koko vuoden ajan. Taustalla mm. Ranska, USA, Saksa, Saudi-Arabia, Israel ja Qatar. Vilkkaimmat salakuljetusreitit Libyasta Irakin ja Libanonin kautta Syyriaan.

 

RT: Kuka ottaa osaa Syyrian painostamiseen ja miten se tapahtuu?

Kochneva:

Erityisesti Irak, jonka noin 2 miljoonaa asukasta asuu Syyriassa, tukevat tätä toimintaa ja osallistuvat salakuljetukseen. Libanon auttaa taistelussa salakuljetusta vastaan, mutta Saad Harririn Mustaqbal-liike on yksi suurimmista pelureista Syyrian vastaisessa kampanjassa. Tämä henkilö rahoittaa militantteja, aseistaa heitä ja toimittaa taistelijoita Syyriaan. Hänen omistamansa valtamedian lähteet käyvät informaatiosotaa Syyriaa vastaan.

Vähän aikaa sitten todistimme ikävyyksiä Beirutissa. Harririn joukot koittivat vetää joukkoja pois rajalta aiheuttamalla levottomuuksia pääkaupungissa, kun armeija oli saamassa hallintaan koko aseiden salakuljetuksen.  

Mitä tulee Jordaniaan, toisaalta maa on riippuvainen suhteistaan Syyriaan - taloudellisesti, ruokatuotannon ja logistiikan takia, mutta toisaalta, jos Jordania ei ole muuta kuin kuuliainen USA:n ja NATO:n liittolainen, kuningas tuskin tulee säilyttämään valtaansa kansan "heräämisen" tapahtuessa.

Sisällissota ja epävakaus on erittäin tuottoisaa Israelille. Erikseen tilanteesta, kukaan ei nosta enää pöydälle aihetta Golanin ja Jerusalemin palauttamisesta. Tilanteen kuvaan kuuluu, että Israelin valtamedia luo sensaatiomaisia uutisia. Mitä tulee Qatariin, voimme puhua pitkäaikaisesta agressoiden aiheuttajasta, joka toimittaa aseita ja rahallista tukea yrityksissään ratkaista omia sisäisiä ongelmiaan. 

Alkuperäinen artikkeli:

Haastattelija: Nadezhda Kevorkova, RT


Janus Putkonen @ 9.7.2012 20:36