ULKOMAAN UUTISET
Tänään on perjantai, 25. heinäkuuta 2014. Sivu on ladattu klo 1:59

Israel keskittää armeijaa Syyrian vastaiselle rajalle - Syyriaa uhataan lähes kaikilta suunnilta

Uutisoimme aiemmin Turkin sotavoimien keskityksistä Syyrian rajalle. Torstaina keskitykset ovat entisestään kiihtyneet. Samaan aikaan Israel ilmoittaa keskittävänsä omia sotavoimia Syyriaa vastaan. Länsimaiden ja niiden liittolaisten sotavoimat uhkaavat muistakin suunnista – katso karttatilanne!

Toimittaja: Janus Putkonen
28.6.2012, Verkkomedia.org

 

Israel keskittää armeijaa Syyrian vastaiselle rajalle – Syyriaa uhataan lähes kaikilta suunnilta

Israel sanoo keskittävänsä joukkoja Syyrian vastaiselle rajalle sillä perusteella, että se pelkää Syyrian kehittyneemmän aseistuksen päätyvän käsiin, joissa ne muodostaisivat suoran uhan Israelin turvallisuudelle. Syynä armeijan aloittamille keskityksille sanotaan olevan myös mahdolliset pakolaisvirrat, joita Syyrian tilanne voi aiheuttaa heikentyessään.

Tietoa Israelin suorittamasta joukkojen keskityksistä antoi Israelin armeijan 36. divisioonan kenraali Tamir Hyman, joka esitteli torstaina tilannetta Golanin kukkuloilla vierailleille toimittajille. 

Israelin nyt tapahtuva joukkojen keskitys Syyrian rajoille ei ole tullut yllätyksenä. Uutisoimme kuukausi sitten toukokuun lopussa Israelin komentavan kenraalin antamasta lausunnosta ja muista asiaan liittyvistä tiedosta, joiden mukaan Israel valmisteli altiivisesti Syyrian ja Libanonin vastaista sotaa.

Lue lisää: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=3891

Uutisoimme aiemmin viime yönä Turkin armeijan aloittamista joukkojen keskityksistä Syyrian vastaiselle rajalle. Torstaipäivän aikana näitä tietoja on edelleen vahvistettu ja tiedot joukkojen määristä ovat jatkuvasti lisääntyneet. Turkki ilmoittaa keskittävänsä maiden vastaiselle rajalle mm. voimakkaita ilmatorjuntayksiköitä. Raja-alueelle kerrotaan matkaavan telatykkien ja panssarivaunujen lisäksi raketinheittimiä sekä muita sotilasjoukkoja. Käytännössä sotajoukot sisältävät täysimääräisten taisteluprikaatien keskitykset Syyrian rajalle.

Tiedot Turkin joukkojen keskityksestä Syyrian rajalle on vahvistettu medialle Turkin armeijan esikunnasta. Mukana keskityksissä on ainakin Turkin armeijan 5. panssariprikaati. Sotajoukkojen rajalle siirtämät kalustomäärät ovat mittaluokaltaan niin suuria, että tiet Syyrian rajoille ovat olleet torstaina suljettuna muulta liikenteeltä. Turkin poliisi saattaa armeijan yksiköitä kohti raja-alueita.

 

Tilannetiedotus – Syyrian vastaiset armeijakeskitykset

Toim. huom. Tilannetiedotus perustuu satoihin Verkkomediassa uutisoituihin tietoihin Syyrian vastaisen sotakampanjan valmisteluista. Kaikkiin väitteisiin ja kertomiin on uutislähteet taustanaan. (Lisätietoja löydät uutisarkistosta ja googlaamalla Verkkomedia+hakusana.) 

Iranilla, Syyrialla ja Libanonilla on ollut voimassa maiden väliset sitovat turvallisuussopimukset jo vuodesta 2006 saakka. Jo vuosia on arveltu, että lännen sota Syyriassa tarkoittaisi väistämättä sotaa myös Libanonissa – tosin sen on arveltu tarkoittavan myös sotaa Iranissa – ja siten koko Persianlahdella. Myös palestiinalaisten kansannousun (Intifada) on odotettu osuvan samalle hetkelle, mikäli vihollisuudet Lähi-idässä puhkeavat.

Olemme viime aikoina nähneet, että Syyrian aseistettujen kapinallisten toiminta on ulottunut verisinä taisteluina myös Libanonin alueelle ja samalla köysi Iranin kaulalla on jatkanut kiristymistään. Uhkana on siis pelätty suursota Lähi-idässä.

Venäjällä on laivastotukikohta Tartusissa, jossa sillä on mm. voimakasta ja modernia ilmatorjuntakalustoa, tutkakalustoa sekä Venäjän armeijan henkilökuntaa. Venäjä on vastikään ilmoittanut, ettei sillä ole aikomustakaan luopua satamansa toiminnoista Tartusissa, joka on Venäjän laivaston ainoa Välimeren tukikohta. Viime aikoina liikkuneet tiedot Venäjän sotilaallisen läsnäolon poikkeuksellisesta lisääntymisestä on kuitenkin kiistetty. Venäjä kuitenkin jatkaa sopimusten mukaisia asetoimituksia Syyrian hallinnolle, vaikkakin S-300 -ilmatorjuntaohjusten kohtalo on avoinna. 

Myös Iran operoi Syyriassa ja antaa liittolaishallinnolleen sopimusten mukaista turvallisuusapua sekä taistelumateriaalin että sotilasjoukkojen muodossa. Iranin sotilaiden ja kaluston lukumäärät Syyriassa ovat kuitenkin tuntemattomia. Iranilla, Libanonilla ja Syyrialla on käytössä yhteiset komentokeskukset monitoroimassa tilanteen kehittymistä kaikissa maiden pääkaupungeissa, mikä tarkoittaa, että sotilas- ja tiedusteluyhteistyö on maiden välillä jatkuvaa ja mahdollisimman saumatonta.
 

Kartta: Janus Putkonen

 

Karttaselitykset:

1. Jo noin vuoden ajan uutisissa on pidetty todennäköisenä skenaariona Turkin johtamaa maahyökkäystä Syyriaan, jota sitten tukisivat muut NATO-maat. Perusteena interventiolle on esitetty "humanitääristä puskurivyöhykettä" ja keinona osittaista Syyrian maa-alueen valtausta sekä "lentokieltoaluetta". Turkki on ollut jatkuvasti avainasemassa tarjotessaan Syyrian kapinallisarmeijalle sen tarvitsemia tukikohtia, koulutusapua ja materiaalitoimituksia raja-alueiltaan. Uusimpien tietojen mukaan Turkin taisteluprikaatit keskittyvät Syyrian rajoille ja Turkissa toimivat Britannian ilmavoimien yksiköt ovat saaneet käskyn valmistautua Syyrian vastaisiin operaatioihin.

2. Mereltä käsin Syyriaa uhkaa Kyproksella toimiva Britannian ilmavoimien tukikohta pommituslennostoineen. NATO-sotasuunnitelman mukaan Kyproksen ilmatukikohta on avainasemassa asetettaessa voimaan "lentokieltoaluetta" Syyrian taivaalle. Tähän operaatioon osallistunee Ranskan lentotukialus Charles De Gaulle. Yhdysvalloilla on alueella kolme pinta-alusta suojaus- ja tiedustelutehtävissä ja Välimerelle on saapumassa lähiaikoina Nimitz-luokan lentotukialus USS Eisenhover taisteluosaston kanssa. On kuitenkin epäselvää, jääkö Eisenhover Välimerelle vai jatkaako se suoraan kohti Persianlahtea. Muita NATO-maiden pintalaivoja mm. Espanjasta, Italiasta ja Kreikasta ehtii Syyrian merisaartoon lyhyellä varoitusajalla, mikäli operaatio alkaa. Turkin merivoimat ovat huomattavan voimakkaat ja tietoja niiden keskittymisestä Syyrian vastaiselle merialueella on jo saatu. Syynä Turkin laivastokeskitykselle sanotaan olevan "kadonneiden lentäjien etsintäoperaatio".

3. Israel on jo vuosia kertonut kansalaisilleen valmistautuvansa tulossa olevaan "monen rintaman sotaan", ja sotilastoimia samanaikaisesti sekä Libanonin Hizbollah-armeijaa että Syyriaa vastaan on pidetty esillä nyt useamman kuukauden ajan. Syynä valmisteluille on sanottu olevan Israelin kokema huoli Syyrian asetoimituksista Libanonin valtapuolueen Hizbollahin ylläpitämälle armeijalle. Toukokuun alussa Israelissa suoritettiin mittava liikekannallepano, jota länsilehdistö ei uutisoinut lainkaan. Kokonaisen ylimääräisen mekanisoidun divisioonan kutsumisen palvelukseen epäiltiin merkitsevän valmistautumista sotaan. Odotettavissa on siis Israelin hyökkäys sekä Libanoniin että Syyriaan samanaikaisesti. Myös Iranin ja palestiinalaisalueiden vastaisen sodan on odotettu syttyvän samalla hetkellä näiden maiden ja kansojen keskinäisten turvatakuiden ja sopimusten takia.

4. Jordanian ja Syyrian rajatapahtumien tuorein keskitystilanne on melko tuntematon. Mutta vasta kesäkuun alussa loppui suuri 12 000 erikoisjoukkojen sotilaan "Eager Lion" -yhteisharjoitus, johon osallistui mm. USA:n, Saudi-Arabian ja Jordanian armeijan erikoisjoukkoja. Harjoitusta jatkettiin välittömästi uusilla lisäharjoituksilla ja ilmeisesti erikoisjoukkojen keskitykset Jordaniassa ovat harjoituksien avulla saatu luonteeltaan melko pysyviksi. USA:n armeijan joukkojen keskityksistä Jordanian ja Syyrian väliselle rajalle saatiin tietoja heti vuodenvaihteessa 2012, kun USA siirsi Irakista joukkoja uusille painopistealueilleen. Tiedotetut joukkojen lukumäärät ovat kuitenkin epämääräisiä, koska Jordanialla ja Yhdysvalloilla ei ole virallisia sopimuksia joukoista Jordanian maaperällä. USA on esimerkiksi luvannut huolehtia ilmakuljetuksilla monikansallisten joukkojen liikuttamisesta Syyrian rajalle sekä takaa joukkojen varustamista ja koulutusta.

5. Israel, USA ja muut länsiliittolaiset ovat ponnistelleet Syyrian kurdien saamiseksi mukaan Syyrian hallinnon vastaiseen taisteluun. Tietojen mukaan kurdijohtajat ovat neuvotelleet Yhdysvalloissa ehdoista, joilla ns. neljäs rintama saadaan avattua Syyrian hallintoa vastaan ja kurdit osallistumaan kapinallisarmeijan taisteluun. Israelin kerrotaan toimittavan aseistusta kurdialueille Pohjois-Irakin autonomisen kurdialueen kautta, mutta toistaiseksi Syyrian kurdialueet ovat pysyneet suhteellisen rauhallisena. Kenties siellä odotetaan enää NATO-intervention alkamista? 

 

Viimeinen vaihe ennen H-hetkeä

Israelin ja Turkin samanaikainen sotavoimien keskitys Syyrian vastaiselle rajalle viittaa länsimaisen hyökkäyssuunnitelman olevan hyvin lähellä toteutusvaihetta. Vain parin päivän päästä astuu voimaan Iranin vastainen öljysaarto – tapahtumat Syyriassa ja Iranissa eivät ole toisistaan erillisiä, vaikka länsimedia onkin tuon oleellisen tosiasian jättänyt tarkoituksellisesti liittämättä raportteihinsa. 

Koko alkuvuoden 2012 uutiset ovat viitanneet siihen, että sotavalmistelut Syyriaa ja Irania vastaan ovat luonteeltaan "kun", eivätkä "jos".

Vielä 30.6. Genevessä haetaan Venäjän vaatimuksesta diplomaattista ratkaisua Lähi-idän tilanteeseen, mutta kaikesta nähdystä päätellen lännen aseille on jo annettu ratkaisuvalta Syyriassa. Venäjä on tosin kyennyt Kiinan kanssa estämään jo lähes vuoden ajan NATO-ilmaoperaatioiden syttymisen, mutta uusin tekosyy armeijoiden keskittämiseksi Syyrian rajalle saatiin aikaiseksi Turkin tiedustelukoneen alasampumisella, vaikka lentokone tosiasiassa rikkoi Syyrian ilmatilaa ja syöksyi lopulta alasammuttuna kauas Syyrian aluevesille.

Turkin suorittama provokaatio käsitellään kuitenkin lännessä Syyrian "hyökkäyksenä".

Länsimaiden ja niiden arabiliittolaisten harjoittama Syyrian kapinallisten tukeminen ja aseistaminen sekä siitä kertovat uutiset ovat olleet jatkuvasti esillä viime vuoden elokuusta saakka. (paitsi sotaa masinoivassa lännen valtamediassa) Myös ulkomaisten palkkasotilaiden pidätykset ja menehtymiset Syyrian hallituksen vastaisessa taisteluissa ovat tulleet tutuksi. Israelin ja Yhdysvaltojen salainen sota, kuten myös Britannian, Ranskan ja Saksan operaatiot Syyrian maaperällä, on monin tavoin uutisoitu ja todistettu kuluneiden kuukausien aikana.

Kaikesta huolimatta esimerkiksi Suomen valtamedia jaksaa edelleen toistaa valheellista mantraansa, jonka mukaan "Syyrian hallitus tappaa siviilejä", vaikka aseistettujen ääriryhmien veriteot ja taistelu raskaillakin aseilla hallituksen joukkoja vastaan on ollut tosiasia levottomuuksien alusta alkaen 15 kuukautta sitten.

Todettakoon, että "onhan Suomenkin poliisilla voimankäyttöoikeus, kun sitä vastaan hyökätään aseellisesti."

Hyökkäyssotaan jälleen yhtä suvereenia maata vastaan ollaan ryhtymässä valheellisin perustein ja suuren mediasotapropagandan siivittämänä. Kenties ohjelmassa on vielä jokin raaka ja masinoitu joukkomurha – tai ehkä uusi hämärä rajaselkkaus, joka sitten laukaisee lopullisen tapahtumavyöryn liikkeelle? Nyt ajetaan jo panssariprikaateja lähtöasemiin – niin lännen vasallivaltiossa Turkissa kuin koko Syyria-masinoinnin takana olevassa Israelissakin: "Tie Teheraniin käy edelleen Damaskon kautta".

 
***

Lue myös:

Jos kuvittelette, että Syyrian (tai muidenkaan Lähi-idän tai lähialueiden sotien) taustalla olisi jokin kaunopuheinen "humanitäärinen velvollisuus", erehdytte varsin. Se on vanhaa tuttua angloamerikkalaista imperialismia. Kyse on vallasta, taktikoinnista ja lopulta ryöstämisestä. Puheet ja tekosyyt tarjoillaan yleisölle, agendan mukaan toimitaan. Lännellä ei ole mitään diktatuureja ja joukkomurhaajia vastaan, kunhan nämä antavat vapaat kädet ryöstää maataan lännen eduksi.

Teksti: Tony Cartalucci, Land Destroyer 2.6.2012
Toimittanut: Olli Kingelin
14.6.2012 verkkomedia.org

 

Uudet uutislähteet (28.6.2012):

 

Janus Putkonen @ 28.6.2012 21:38