ULKOMAAN UUTISET
Tänään on keskiviikko, 5. elokuuta 2015. Sivu on ladattu klo 15:27

Käsky Syyrian ilmapommitusten valmistelusta annettu - Venäjän ja Kiinan varoitukset sivuutettu

Raportit  kertovat täysimittaisesta kapinallisten aseistamisesta ja agressioiden eskaloitumisesta. Debka-uutisten mukaan USA:n presidentti on antanut käskyn kiihdyttää Syyrian ilmapommituskampanjan valmisteluja – Venäjän ja Kiinan varoituksista huolimatta. Hyökkäykseen ovat lähdössä myös NATO-maat. 

Toimittaja: Janus Putkonen
11.6.2012, Verkkomedia.org

 

Käsky Syyrian ilmapommitusten valmistelusta annettu – Venäjän ja Kiinan varoitukset sivuutettu 

Israelilaisen Debka.com -tiedustelu-uutispalvelun maanantaina julkaiseman erikoisraportin mukaan Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on antanut käskyn kiihdyttää pian odotettavissa olevan Syyrian ilmapommituskampanjan valmisteluja. Tavoitteena on tietojen mukaan käynnistää rajoitettu hyökkäys presidentti Bashar Assadin joukkoja vastaan sekä lentokieltoalueen perustaminen Syyrian ylle. Libyassa vastaava toimenpide tarkoitti täysimittaisia pommituksia.

Tavoitteena NATO-ilmaoperaation pommituksilla on tuhota presidentti Assadin hallinnon komentojärjestelmä sekä heikentää hallituksen yleistilannetta maassaan. Strategisen pommituksen kohteeksi ovat joutumassa niin armeijan, kuin Syyrian ilmavoimienkin kohteet, jolla pyritään heikentämään niiden toimintakyky minimiin. Pommitusten voimalla tuetaan aseistettujen kapinallisten samanaikaisia toimia hallituksen joukkoja vastaan.

Raportin mukaan USA:n ja Britannian ilmavoimat käyttävät alustanaan Syyrian vastaisille operaatioille Kyproksen saarella sijaitsevaa Akotirin tukikohtaa ja Ranska lähtee hyökkäykseen lentotukialus Charles De Gaullen pommituslennostolla. Yleisoperaation on tarkoitus seurata jo Libyassa nähtyä esimerkkiä. Pääkohteet pommituksille ovat Syyrian ilmavoimien tukikohta Suwaydahissa ja Syyrian hallituksen taistelujoukot Homsin ja Idlin alueella. Lisäksi pommituskohteita ovat mm. presidentin ja armeijan esikunnan rakennukset Qassioun vuorella ja ilmatorjunnan yksiköt. 


Katso Debka-videoraportti 11.6.2012:

 

Yhdysvaltain määrittelemä yleisstrategia Assadin kaatamiseksi

Assadin hallinnon syrjäyttämiseksi Debkan saamien tietojen mukaan harjoitetaan kahden portaan strategiaa:

1. Kapinallisten aseistamisen lisääminen ja niiden organisoiminen hyökkäämään hallituksen armeijaa vastaan. (Tämä nähtiin jo alkavan perjantaina, jolloin noin 600 kapinallisen joukko hyökkäsi armeijan tukikohtaa vastaan Damaskuksessa. Yksi hyökkääjien kohteesta oli myös linja-auto, jossa matkusti venäläisiä sotilasasiantuntijoita - Debka.)

2. Valitaan ryhmä korkea-arvoisia armeijan upseereita, ilmapommituskampanjan painostuksen siivittämänä, jotka ovat valmiita toteuttamaan maassa sotilasvallankaappauksen ja häätämään presidentti Assadin perheineen maanpakoon.

Taktisia toimenpiteitä on tarkoitus kehittää sotilaallisen ja poliittisen yleistilanteen muutosten mukaan. Debkan mukaan Washington ei ole varma siitä miten Moskova tulee reagoimaan, ja hyväksyykö Venäjä lännen painoastaman hallituksenvaihdon sotilashallitukseen.

 

Venäjän, Kiinan ja SCO:n ohitettu, mutta selväsanainen varoitus länsimaille

Mikään ei kuitenkaan viittaa, että Venäjä ja Kiina liittolaisineen olisi antamassa periksi länsimaiden harjoittaman Syyria-painostuksen edessä, vaan aivan pänvastoin. Viime viikon lopulla Pekingissä päättynyt SCO-maiden (Shanghai Cooperation Organization) huippukokous sinetöi turvallisuusliiton tuen Syyrialle – ja myös Iranille, jonka sotilasjohto on ilmoittanut aloittavansa laajennetut sotatoimet, mikäli Syyria joutuu ulkovaltojen hyökkäyksen kohteeksi.

Kaikesta päätellen USA liittolaisineen on siis sivuuttanut SCO:n antamat yhteiset julkilausumat ja painaa nyt Syyriassa kohti sotilaallista ratkaisua kaikista tuoreista varoituksista huolimatta.

Lue VM:n uutiset vain muutaman päivän ajalta:


Toim.huom.

Itselleni osui silmiin Suomea koskevana ja huolestuttavana tietona tuoreesta saksalaislehden kertomasta uutisesta, että länsimaiden sotilasoperaation lietsontaan tuskastunut Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov oli sanonut, ettei Syyrian tilanteesta käytäviin neuvotteluihin ole sijaa "Syyrian Ystävät" -ryhmän toimintaan osallistuneilla mailla. Suomi onkin ollut ensimmäisten joukossa Erkki Tuomiojan johdolla tässä USA:n johtamassa maaryhmässä, joka on koordinoinut apua Syyrian oppositiolle.

Maidemme täysin vastakkaiseksi ajautuneen asetelman voidaankin nähdä olevan ainakin osaltaan syynä Venäjän asevoimien komentaja Makarovin saamaan tylyyn kohteluun Suomen vierailulla. Suomen ja Venäjän intressit ovat pahasti törmäyskurssilla, ja Suomi on toisaalla (NATO) sitoutunut länsimaisiin hyökkäystavoitteisiin Syyriassa ja Iranissa, joita Venäjä vastustaa.

 

Bilderberg-kokous, massamurhat ja kapinallistoimien eskalaatio

Yhdysvaltain Virginiassa Bilderberg-salakokoukseen reilu viikko sitten osallistui myös Syyrian kapinallisarmeijan johtaja Bassma Kodman. Kokouksesta vuodettujen asiakirjojen mukaan Bashar al-Assadin kaataminen kuului kokouksessa siunattujen tavoitteiden joukkoon. Kokouksen jälkeen olemme nähneet nopeaa eskaloitumista Syyrian väkivaltaisuuksissa ja myös entistä enemmän ulkomaista apua virtaa raportien mukaan kapinallisille.

Syyrian Hamassa ja Houlassa tapahtuneet joukkomurhat ja länsimaiden nopea hallituksen syyllistäminen niihin on esitetty jo runsain todistein vähintään kyseenalaiseksi tapahtumaksi, eikä ainakaan ilman kunnollista tutkintaa Syyrian hallintoa voi niistä syyttää. Saatujen raporttien mukaan viimeaikaisten raakojen veritekojen, joita alkoi ilmaantumaan välittömästi Bilderberg-kokouksen aikana ja sen jälkeen, taustalla olisikin ollut Assadin hallintoa vastaan taistelevat aseistetut kapinalliset. 

Israelista saadut uutistiedot osaltaan vahvistavat, että maasodan odotetaan alkavan ainakin kolmelta suunnalta kokolailla samanaikaisesti.

Tietojen mukaan Israel on hyökkäämässä rajoiltaan (ilma- ja maaoperaatiot) Libanoniin ja Syyriaan, kohteenaan Hizbollahin ja Syyrian armeijayksiköt sekä niiden väliset asetoimitukset. Jordaniassa on hyökkäysvalmiina on osasto, johon kuuluu noin 12 000 monikansallista erikoisjoukkojen sotilasta. Turkki valmistelee maaoperaatioita omalta suunnaltaan ja Israelin kerrotaan aloittaneen asetoimitukset mahdollisen neljännen rintaman avaamiseksi kurdialueilta.  

Syyrian kapinallisten aloitettua hyökkäykset viime viikon lopusta lähtien Syyrian armeijan kohteisiin Homsissa ja Damaskuksessa, voimme olettaa näiden operaatioiden kytkeytyvän osaksi pääsuunnitelmia, joista Debkan antamien tietojen mukaan olisi annettu Yhdysvaltain presidentin laatima kiirehtimiskäsky.

Lue Syyrian yleistilanteen VM-raportit lähipäivien ajalta:

 

Uusimmat sähkeet!

Kapinalliset valtasivat ilmapuolustusprikaatin Homsissa

Debkan arviota tulevasta länsimaiden ilmapommituskampanjasta ja sen kohdistumisesta juuri Homsin alueelle tukee uutistiedot eiliseltä sunnuntailta, jonka mukaan kapinalliset ovat vallanneet Homsissa ilmatorjuntaprikaatin tukikohdan. 

 

Israelin presidentti tukee aseistettuja kapinallisia

Israelin presidentti Shimon Peres sanoi tukevansa Syyrian aseistettujen ryhmien toimintaa. Sunnuntaina antamassaan haastattelussa hän kertoi toivovansa heidän voittavan hallituksen joukot.

 

Syyrialaislähde: Israel toimittaa aseita Syyrian kapinallisille Irakin kurdialueiden kautta

Israelin lentokoneiden kerrotaan salakuljettavan aseita Syyriaan Irakin kurdialueiden kautta. Asetoimituksen rahoituksen kerrotaan tulevan ainakin osittain Qatarista. Salakuljetus tapahtuu Irakin kurdialueen presidentin suojelussa, kertoivat syyrialaislähteet.

 

Janus Putkonen @ 11.6.2012 12:55