ULKOMAAN UUTISET
Tänään on keskiviikko, 16. huhtikuuta 2014. Sivu on ladattu klo 18:59

USA:n kongressi avasi mahdollisuuden Iranin vastaiseen sotaan!

Yhdysvaltain kongressi on hyväksynyt päätöslauselman, joka vie USA:n erittäin lähelle Iranin vastaista sotaa. Päätöslauselma mitätöi jo ennalta ensi viikolla käytävien P5+1 maiden Iran-neuvottelutuloksen. Asiantuntijat ja diplomaatit varoittavat Yhdysvaltojen olevan valmiina sotaan!

Toimittaja: Janus Putkonen
18.5.2012, Verkkomedia.org
janus.putkonen@verkkomedia.org 

 

USA:n kongressi avasi mahdollisuuden Iranin vastaiseen sotaan!

USA:n kongressin hyväksymä päätöslauselma (H.Res.568) mitätöi jo ennalta Iranin kanssa käytävät ns. P5+1 maiden neuvottelut, jotka pidetään 23.5. Irakissa Bagdadissa. USA:n on tarkoitus ottaa osaa neuvotteluihin, joita sotaa haluavat tahot ovat sabotoineet. Päätöslauselma hyväksyttiin ylivoimaisella äänten enemmistöllä 411 puolesta ja 11 vastaan. Asiasta uutisoi perjantaina 18.5. mm. RT-uutiset ja AFP.

Hyväksytyn kongressin päätöslauselman voit lukea: täältä.
 


Ennen äänestystä demokraattien kongressiedustaja Dennis Kucinich, päätöslauselman ankara vastustaja ja yksi harvoista joka äänesti päätöstä vastaan, varoitti USA:n valmistautuvan nyt sotaan Irania vastaan. 

Päätöslauselma vaatii Yhdysvaltoja hyökkäämään Iraniin sen saadessa kapasiteetin ydinaseen valmistamiseksi. Päätöslauselman halutunlainen tulkinta täyttää jo nykytilanteessa päätöksen vaatimukset Iranin kohdalla, kuten myös minkä tahansa muun maan kohdalla, jolla on olemassa siviilisektorin ydinohjelma, kuten Brasilialla, Japanilla ja vaikkapa Hollannilla, toteaa RT-uutisille Dennis Kucinich.

Eversti Lawrence Wilkerson, entinen ulkoministeri Collin Powellin esikuntapäällikkö varoittaa, että "tämä päätöslauselma sisältää samanlaisen musiikkikappaleen, joka johti Irakin vastaiseen sotaan, ja voi nyt olla myös Iranin sodan alkusoitto. Tämä on tehokkaan hienovaraisesti luotu siunaus sodalle."

Päätöslauselmassa lukee, että se "voimakkaasti tukee Yhdysvaltain politiikkaa estääkseen Iranin hallintoa saamasta haltuunsa ydinasemahdollisuutta, hyläten kaiken Yhdysvaltain politiikan, joka mahdollistaisi Iranin ydinasevaltana." Kongressin päätös kehottaa Yhdysvaltain presidenttiä "varmistamaan se, ettei Irania tulla hyväksymään ydinasevaltana ja vastustamaan kaikkea politiikkaa, joka luottaisi mahdollisuuteen sallia tällainen menettely Iranin ydinuhkaa vastaan."

Kongressiedustaja Kucinich uskoo asiakirjan muodon osoittavan merkittävää muutosta Yhdysvaltain politiikassa, koska se jo sanallisestikin kieltää Obamaa jatkamasta nykyistä tilannetta ylläpitävää linjaa. Asiakirja mitätöikin varmasti uuden neuvottelukierroksen Iranin ydinohjelmasta, sanoo kongressiedustaja, ja toteaa, että 23.5. haettava diplomaattinen ratkaisu tulee epäonnistumaan.

Lisäksi tehty USA:n hallinnon päätös on luotu estämään kaikkien diplomaattisten ratkaisujen mahdollisuudet, ja vaatii kaiken lisäksi Yhdysvaltoja siirtämään yhä suurempia sotavoimia Lähi-itään sotavalmistelujen kiihdyttämiseksi.

Päätöslauselman esitteli aviomiehensä kautta amerikansuomalaiseen taustaan kuuluva kongressiedustaja Ileana Ros-Lehtinen, joka on puhemiehenä kongressin ulkoasiainneuvostossa. Päätöslauselman kannattajat sanovat, ettei kyseessä ole mandaatti mihinkään tarkkaan toimenpiteeseen Yhdysvaltain hallinnon toimesta.

Mutta Yhdysvalloilla on sotasuunnitelma pöydällä - valmiina, kuten Yhdysvaltain suurlähettiläs Dan Shaphiro ilmoitti Israelissa (katso uutinen alla). USA:n armeija ja hallinto on siis valmiina Iranin vastaiseen sotaan, josta viimeksi eilen torstaina antoi vakavan varoituksen Venäjän pääministeri Medvedev (katso uutinen alla).

Yhdysvallat ja muutamat muut maat syyttävät Irania laittomasta ydinaseohjelmasta - syyte, jonka Tehran voimakkaasti kiistää. Iran muistuttaa sitoututuneensa ydinaseiden leviämistä koskevaan IAEA:n sopimukseen, ja sanoo maansa ydinohjelman olevan täysin siviilitekninen.

Iran on varoittanut mahdollisten iskujen sen ydinlaitoksiin johtavan täysimittaiseen sotaan, joka tulisi leviämään kauas Lähi-idän ulkopuolelle. Talousasiantuntijat ovat puolestaan varoittaneet ankarasti jo useiden vuosien ajan, että sota Irania vastaan aiheuttaisi maailmanlaajuisen talouskatastrofin.

Lähde: RT, 18.5.2012

AFP

 

Venäjän pääministeri varoittaa 'täysimittaisista sodista' - myös ydinsodasta

RIA Novosti kertoo Venäjän pääministeri Medvedevin varoituksesta, jonka mukaan sotilaalliset interventiot itsenäisten maiden sisäisiin asioihin saattavat johtaa täysimittaisiin sotiin, myös ydinsotaan. Pietarissa torstaina pitämässään puheessa Medvedev viittasi tilanteeseen Syyriassa ja Iranissa.

Lähde: RIA Novosti17.5.2012, Verkkomedia.org

Lue lisää:

 

Monikansalliset joukot keskitetty Jordanian ja Syyrian rajalle - sotaharjoitukset käynnistyneet

19 maata on keskittänyt sotajoukkoja Syyrian vastaiselle rajalle Jordaniassa. Tiistaista lähtien alueella on käyty suurta Yhdysvaltain johtamaa 'Ahne Leijona' - 'Eager Lion' - sotaharjoitusta. Samaan aikaan Syyrian kapinallisten aseistusta on parannettu ja hyökkäykset ovat kiivastuneet.

Toimittaja: Janus Putkonen17.5.2012, Verkkomedia.org

Lue lisää:

 

'USA:n sotilaalliset keinot Irania vastaan valmiina' - Yhdysvaltain Israelin suurlähettiläs

Yhdysvaltain Israelin suurlähettiläs Daniel Shaphiro sanoi USA:n olevan valmis sotilaallisiin keinoihin Irania vastaan suljetuin ovin käydyssä tapaamisessa tiistaina Israelin pääkaupungissa Tel-Avivissa. Lausunnon toi julkisuuteen Israelin media.

Lähde: Channel 10, The Times of Israel17.5.2012, Verkkomedia.org

Lue lisää:

 

Wall Streetin pankeilla maailman suurin yksityisarmeija 

Wall Streetin pankit ovat kaikessa hiljaisuudessa ottaneet haltuunsa USA:n aseteollisuuden, ammustehtaat ja maailman suurimmat palkkasotilaspalveluita tarjoavat yhtiöt. Pankit ovat luoneet maailman suurimman yksityisarmeijan, jolla on laillinen oikeus suorittaa poliisioperaatioita Yhdysvalloissa.

Lähde: Alexander Higgins17.5.2012, Verkkomedia.org

Lue lisää:

 

"Ei sotaa Irania vastaan" -ryhmä Facebookissa:

Janus Putkonen @ 18.5.2012 21:04