ULKOMAAN UUTISET
Tänään on keskiviikko, 7. lokakuuta 2015. Sivu on ladattu klo 11:19

Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on rikollinen!

Yhdysvaltain yliherruuden alla Uusi Maailmanjärjestys on kääntänyt kansainvälisen lain ylösalaisin. USA määräilee ICC:ssa kuin mafiapomo. Afrikkalaiset ja serbit ovat ainoita, jotka pidätetään, ja suuret rikokset ihmisyyttä vastaan naamioidaan humanitaarisiksi interventioiksi - 'vain voimattomia koskaan rangaistaan', kirjoittaa Margaret Kimberley.

Teksti: BlackAgendaReport, Margaret Kimberley
Suomennos: Riikka Söyring
23.4.2012, Verkkomedia.rg

 

Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on rikollinen!

Yhdysvaltain yliherruuden alla Uusi Maailmanjärjestys kääntää kansainvälisen lain ylösalaisin ja sijoittaa rikollisten ostamia hylkiöitä tuomarinpenkille.

Yhdysvallat, joka ei kuulu edes sen sopimuksen allekirjoittajiin, jolla kansainvälinen rikostuomioistuin ICC, International Criminal Court, perustettiin, määräilee silti ICC:ssa kuin mafiapomo. Afrikkalaiset ja serbit ovat ainoita, jotka pidätetään, ja suuret rikokset ihmisyyttä vastaan naamioidaan humanitaarisiksi interventioiksi.

 

"Vain voimattomia koskaan rangaistaan"

Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on, huolimatta nimestään, oikeusistuin, joka edistää rikollisuuden asiaa. Se toimii yhteistyössä maapallon voimakkaimpien kansakuntien kanssa, ja sallii niiden aggressiiviset rikokset miljoonia ihmisiä kohtaan ympäri maailmaa. Vain voimattomia koskaan rangaistaan, ja hyökänneet osapuolet käyttävät oikeusistuinta esiintyäkseen, kuin he itse olisivat olleet loukattu osapuoli.

Maailma näkee tämän instituution, ICC:n, siunauksellisena valona, ja olettaa että sen tarkoitus on suojella ihmisiä korkeilla palleilla istuvien pahantekijöiden oikuilta.

Yhdeksän vuotta perustamisensa jälkeen ICC on onnistunut syyttämään enimmäkseen vähän tunnettuja afrikkalaisia diktaattoreita ja muutamaa serbiä, jotka viskattiin sekaan kaupan päälle.

Ironista kyllä, sen jälkeen kun Yhdysvallat oli vastustanut ICC:n perustamista ja kieltäytynyt ratifioimasta sopimusta, jolla ICC perustettiin, Yhdysvalloista on tullut nyt ICC:n suurin huutosakinjohtaja.

Bushin hallitus oli kauhuissaan siitä, että amerikkalaisia, mukaan lukien Bush itse, varapresidentti Cheney ja muita saman koplan kätyreitä, yritettäisiin rangaista heidän ympäri maailmaa tekemistään rikoksista ja virkavelvollisuuden rikkomisista.

On outoa, että sen jälkeen kun he olivat määränneet tuhansien ihmisten tappamisen Irakissa, ei George W. Bushilla tai Englannin silloisella pääministeri Tony Blairilla kummallakaan ole mitään pelättävää siitä, että heidät joskus tuotaisiin oikeuden eteen.

He matkailevat ympäri maailmaa, rangaistusta pelkäämättä, pitävät puheita, kirjoittavat kirjoja, tahkoavat rahaa, eikä heillä ole huolen häivää sen suhteen, että joskus joutuisivat vastaamaan teoistaan.

Vielä vähemmän pelättävää heillä on ollut sen jälkeen, kun Barack Obama seurasi heitä virkaan. Tehokkaampana ilkiönä Obama tiesi, että hänen täytyy karttaa Bushin hallinnon nakkisormimenetelmiä kansainvälisissä suhteissa. Samaan aikaan, kun pidättäytyi ratifioimasta sopimusta, jolla ICC aikanaan synnytettiin, Obama & co toistuvasti tarjoavat valikoimaa ehdokkaita asetettaviksi syytteeseen Haagissa.

Viime vuonna Barack Obama, brittien David Cameron ja Ranskan Nicholas Sarkozy päättivät kovertaa Libyan, käyttäen NATO:a hoitamaan likaisen työn, tappaen lukemattomia siviilejä siinä sivussa - eikä heidänkään tarvitse pelätä joutuvansa syytteeseen.

ICC:n pääsyyttäjä, Luis Moreno-Ocampo sanoi niin, ajankohtana jolloin rikosta suoritettiin, ja otti avoimesti länsivoimien puolen.

Moreno-Ocampo valehteli maailmalle, väittäen että Libyan hallitus syötti Viagraa sotilaille, jotta nämä käyttäisivät raiskausta "sota-aseena". Syytös oli väärä. Jos olikin ollut olemassa jotain häveliästä teeskentelyä ICC:n puolueettomuudesta, Moreno-Ocampo itse hälvensi sellaisen kuvitelman.

Kaikkea muuta kuin puolueeton syyttäjä esiintyy nyt viimeisimmässä Kony 2012-videossa, tehden lopun spekuloinnista sen suhteen, onko tuolla teeskentelevällä, verkostoitumisahneella ärsykkeellä mitään jalansijaa todellisuudessa tai totuudessa.

 

"Kun palestiinalaiset pyysivät ICC:ta tutkimaan Israelin Gazassa tekemiä sotarikoksia, heidät käännytettiin pois."

Parhaillaan Obama ja Clinton yrittivät upottaa Kofi Annanin  rauhanneuvottelusuunnitelmia Syyrian suhteen, ja vihjailevat, että Syyrian vaaleilla valittu presidentti Assad pitäisi asettaa syytteeseen ICC:ssa - ja ICC osoittaa todelliset värinsä.

Kun palestiinalaiset pyysivät ICC:ta tutkimaan Israelin Gazassa tekemiä sotarikoksia, palestiinalaiset käännytettiin pois.

Moreno-Ocampo päätti, että koska YK:n yleiskokous ei ole tunnustanut Palestiinaa valtioksi, sillä ei ole sellaista asemaa, että se voisi hakea oikeutta niille 2000 ihmiselle, jotka Israel murhasi vuosina 2008 ja 2009.

Tekopyhyys on räikeää, ja todistaa, että Yhdysvallat liittolaisineen ovat suurin uhka rauhalle maailmassa.

Kansallisen yhdistyneiden sodanvastaisten järjestöjen liiton UNAC:in (United National Antiwar Coalition) konferenssissa tämän kirjoittaja kysyi professori ja kirjailija Vijay Prashadilta, miksi ICC syyttää afrikkalaisia ja satunnaisesti serbejä, mutta ei koskaan uhkaa ketään Washingtonissa, Lontoossa, Pariisissa tai Jerusalemissa. Prashadin vastaus oli yksinkertainen: "Se on vain kansainvälistä rasismia. Tuskin on muuta tapaa selittää asiaa."

George Orwell sanoi: "Poliittinen kieli on suunniteltu saamaan valheet kuulostamaan totuudenmukaisilta ja murha kunnialliselta."

Nuo sanat ovat yhä totta. Humanitaariset tehtävät ja "velvollisuus suojella" ovat vain kiertoilmaisuja, joilla on tarkoitus edistää vanhaa kunnon imperialismia. Tosiasia on, että Yhdysvallat, Israel ja niiden eurooppalaiset liittolaiset eivät koskaan suojele ketään. Ne tekevät sitä samaa, mitä ne ovat tehneet vuosikymmeniä: päättävät, kuka on hankala, ja sen vuoksi poistettava.

On tietenkin olemassa ihmisiä ja kansoja, jotka aiheuttavat muille ihmisolennoille suurta kärsimystä tässä maailmassa. Heidät tulisikin pysäyttää, heidät kaikki.

Joseph Kony on tosiasiassa tappanut vähemmän ihmisiä kuin Ugandan presidentti Yoweri Museveni, mutta Museweni on Yhdysvaltain ystävä, joten yhtään kampanjaa sosiaalisessa mediassa ei ole aloitettu eikä ohjata sen varmistamiseksi, että Museweni saataisiin ICC:n eteen.

Ennen kuin maailmassa on enemmän oikeutta, tarkoittaen että ennenkuin rikkailla kapitalistimailla on joku vertaisensa vallassa ja voimassa, ehkäpä oikeusistuin, joka olisi omistautunut rankaisemaan ihmisoikeusrikkomuksista, olisi harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Nyt ICC on täysin hyödytön, koska sitä eivät luoneet tavalliset ihmiset, eikä sitä luotu rehellisin tarkoituksin.

Tai kenties nimenvaihdos olisi paikallaan. Miltä kuulostaa Kansainvälisten rikollisten tuomioistuin? Tai Rikollinen kansainvälinen tuomioistuin?

Silloin - kerrankin - poliittinen kieli olisi rehellistä, ja George Orwell väärässä.

 

Lähde:

BlackAgendaReport, Margaret Kimberley: ICC is Criminal

Toimittaja ja kolumnisti Margaret Kimberley elää New Yorkissa, ja edustaa mustaa vasemmistoa.

 

Suomentajan kommentti:

ICC tunnetaan myös nimellä World Court, maailman oikeusistuin.

Kanadalainen professori Michael Mandel, joka työskentelee Torontossa Yorkin yliopiston Osgoode Hall -lakikoulussa, on arvostellut ICC:ta jyrkästi aina Jugoslavian sodasta asti.

Vuonna 1993 perustettiin ICTY, The International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia, eli Haagin kansainvälinen rikosoikeustuomioistuin, jonka perusti YK:n turvallisuusneuvosto.

Kesäkuussa 2004 hollantilainen päivälehti NRC Handelsblad julkaisi artikkelin ICTY:ssa alusta asti työskennelleestä, apulaispääsyyttäjä Graham Blewittista. Artikkelissa Blewitt kertoo mm. NATO:n ja ICTY:n läheisistä suhteista, ja mainitsee NATO-maiden käyttävän sotarikostuomiosituinta poliittisena välineenä.

Blewitt kertoo myös Bosnian serbistä, Dusko Tadic´ista, jonka ICTY tuomitsi 20 vuodeksi vankeuteen: "Tadic ei ollut mikään iso rikollinen, eikä häntä normaalisti olisi tuotu tribunaalin eteen... Instituutio tarvitsi nopeasti jonkun, jonka tuomita tullakseen uskottavaksi yleisön silmissä. Dusko Tadic toimi enemmänkin symbolina".

Samassa artikkelissa Blewitt kertoo aivan avoimesti, että NATO maksoi ja Washington määräsi tribunaalin toimintaa - ja että ICTY lopetettiin, koska se tuli liian kalliiksi.

Siis kalliiksi: ei mistään oikeasta syystä kuten ICTY:n harjoittamasta todisteiden salailusta ja hävittämisestä - joista Blewitt avoimesti kertoo - tai siksi, että toiminta oli äärettömän moraalitonta.

Professori Mandel, kirjan How America Gets Away With Murder, Illegal Wars, Collateral Damage and Crimes Against Humanity, tekijä valottaa kirjassa, kuinka tribunaali oli oleellinen osa sotakoneistoa: instituutio, joka palveli NATO:n tarkoitusperiä legitimoimalla jälkikäteen NATO:n toiminnan. Samalla Mandel pöllyttää ihmisoikeusjärjestöjä - kuten Amnesty International ja Human Rights Watch - niiden selkärangattomasta asenteesta, ja siitä kuinka ne ovat nielleet kaiken NATO:n propagandan kakistelematta.

Vuonna 1999 Mandel esitti ICC:n silloiselle johtajalle Arbourille kokoelman todistusaineistoa NATO:n Jugoslaviassa tekemistä sotarikoksista, jossa yksityiskohtaisesti selvitettiin, miksi tapaukset ovat sotarikoksia kansainvälisten lakien mukaan.

Sekä Arbour että syyttäjä Carla del Ponte vitkuttelivat Mandelin aineiston kanssa yli vuoden, kunnes Del Ponte lopulta ilmoitti, ettei 500 uhria riitä rikosaineistoksi tai syyksi tutkinnan avaamiseen, vaikka Del Ponte langetti tuomion 3 viikossa Serbian Milosevicille 340 uhrin perusteella.- joiden tapausten aineisto tuli Yhdysvalloillta ja Iso-Britannialta.

ICTY:n seuraajaksi tuli ICC, ja näytäntökausi toisella estradilla alkoi.

Kaikki israelilaiset eivät jaa hallituksensa näkemyksiä Palestiinan suhteen harjoitetusta politiikasta. Israelissa on parhaillaan meneillään mielenosoituksia.

Lähdeviitteissä muutama videoklippi aiheesta.

 

Kommentin lähteet:

 

Z Magazine, Edward S. Herman: Michael Mandel on "How America Gets Away With Murder"

Targets, Nico Varkevisser: Graham Blewitt: Washington controls, and NATO pays for the ICTY (Sept. 2004)

 IPA, Institute for Public Accuracy: International Criminal Court Rejects Israeli War Crimes Probe, Court Called "Hoax"

PCHR: A Dark Day for International Justice: ICC Office of the Procecutor decides not to open investogations into situation of Palestine

 Full Amnesty International Press Release, 3 April 2012 

Amnesty International: Questions and Answers 

AIC: Kaksi israelilaista teiniä - Noam Gur ja Alon Gurman - ovat "refusniks", aseistakieltäytyjiä. He kieltäytyivät menemästä Israelin armeijaan koska Israel miehittää Länsirantaa.Ramat Ganin sotilastukikohdan edessä järjestettiin tukimielenosoitus, jossa samalla vastustettiin miehitystä sekä hyökkäystä Gazaan. Noam Gur, nuori tyttö, on nyt vankilassa

Israelilaiset mielenosoittajat syyttävät hallitustaan natseiksi ja fasisteiksi

AIC: 

Activism News: "I can´t take part in these crimes" Israeli refusenik Noam Gur interviewed

Riikka Söyring @ 23.4.2012 19:47