ULKOMAAN UUTISET
Tänään on keskiviikko, 24. syyskuuta 2014. Sivu on ladattu klo 1:22

Kansalaiset huolissaan ilmastonmuokkauksesta ja rikin sumuttamisesta ilmaan

Meneillään olevat ilmastonmuokkauskokeilut ovat saaneet yli 50 huolestunutta ympäristö- ja kansalaisjärjestöä kirjoittamaan avoimen kirjeen Ison-Britannian hallitukselle ja sen ympäristöministeri Chris Kuhnelle, jotta Kuhne hylkäisi SPICE-kokeilut liian vaarallisina.

Toimittanut Riikka Söyring, Olli Kingelin
30.9.2011 Verkkomedia.orgIlmastonmuokkauskokeiluista nousemassa kansainvälinen kohu ja huoli

Tällä kertaa esiin on noussut SPICE-ohjelman (Stratospheric Particle Injection for Climate Engineering) aloittaminen. SPICE:ssä testataan erilaisten aerosolien sumuttamista stratosfääriin tarkoituksena Maa-planeetan ilmaston viilentäminen. SPICE-kokeiluun osallistuu neljä yliopistoa, kolme eri tutkimusryhmää, useita hallituksen osastoja sekä yksityinen yritys Marshall Aerospace.
 
Ilmastonmuokkaus eli planeettatekniikka on valikoima keinoja, jolla maapallon ilmastoa pyritään säätelemään.

Ilmastonmuokkaustekniikat jaetaan pääasiassa kahteen kategoriaan: CDR-tekniikat eli hiilipäästöjä vähentävät (Carbon Dioxide Removal) sekä SRM-tekniikat (Solar Radiation Management). SRM-tekniikoilla pyritään vähentämään Auringon säteilyn pääsyä maapallon pinnalle. Erilaisia ilmakehän ruiskutusohjelmia ovat mm. Care Program, TAP Program ja GAW Aerosol Program.

Britanniassa ilmastonmuokkausta edistää voimakkaasti The Royal Society, jonka rahoittajia ja tukijoita ovat Britannian ulkoministeriö, Euroopan komissio, OPEC, OECD, UNESCO, Bill Gatesin omistama Microsoft, Maailmanpankki, EDF (Environmental Defense Fund) sekä useat YK:n alajärjestöt. The London Royal Society Influencing policy mainitsee kumppaneikseen myös tiedeakatemiat eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvaltoja, Kiinaa, Intiaa sekä eri maiden kuten Italian ja Ruotsin hallitukset sekä kansainväliset järjestöt. Amerikassa ilmastonmuokkausasioista on tiedottanut ainakin American Meteorological Society.

Yhdistyneet kansakunnat (YK) kielsi planeettatekniikoiden käytön Japanin Nagoyassa vuoden 2010 lokakuussa pidetyssä ympäristöasioita käsitelleessä CBD-kokouksessa (Convention on Biological Diversity).

Järjestöjen mukaan YK:n yleiskokoukselta toivotaan nyt päätöslauselmaa, joka kieltää kaiken ilmastonmuokkauksen. Perusteena on mm. vuonna 1977 Genevessä allekirjoitettu ja vuonna 1978 voimaantullut ENMOD-sopimus (Environmental Modification Treaty).

Huolestuneet järjestöt toivovat voivansa pysäyttää myös SPICE-kokeilun ajoissa. Järjestöt vastustavat kokeiluja, koska niiden seurauksista ei ole olemassa mitään arvioita, joita voitaisiin pitää kokonaisuuden huomioivana ja seuraukset tunnistavina.
Koe on tarkoitus aloittaa lokakuun 6. päivänä ja sen on tarkoitus päättyä 23. päivänä.

Suomessakin ollaan sumuttamassa

Suomessa ilmastonmuokkauksen tutkimuksesta ja kokeista vastaa Ilmatieteen laitos. Kuopion yksikkö kertoo: "Pienhiukkasten terveysvaikutuksiin liittyen tutkimme ulkoilman ja asumisen vaikutuksia sisäilman laatuun. Lisäksi kehitämme tutkimusmenetelmää, jolla ilman epäpuhtauksien haitallisuutta voidaan tutkia kokeellisesti soluilla todellista altistumista vastaavissa olosuhteissa. Nämä tutkimukset toteutetaan yhteistyössä mm. Itä-Suomen yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusryhmien kanssa."

Suomen Ilmatieteen laitos koordinoi myös COOL-projektia, joka tutkii ilmaston viilentämistä aerosoliteknologioilla. Hankkeen tarkoituksena on verrata kolmea "nopeaa" ratkaisua ilmaston viilentämiseksi. Ensimmäinen näistä on mustan hiilen (noen) päästöjen vähentäminen, toinen sulfaattiaerosolien (rikin) sumuttaminen stratosfääriin ja kolmas valtamerellisten pilvien "valkaiseminen" tuottamalla merivedestä pilvien ydinhiukkasia.

SPICE-kokeesta aiemmin Verkkomedia.org'ssa.

***

Ongelma, reaktio, ratkaisu?

"Katastrofaalinen ilmastonmuutos" on etenemässä hallinto- ja bisneskoneistoissa jo vaarallisen pitkälle. Ensin poliittisella agendalla ainoaksi tieteen ääneksi rajatut ja rajattomasti medianäkyvyyttä ja valtaa saaneet pienen pelotteluklikin edustajat luovat lietsotun hysteriansa mukana kasapäin pimeitä hallinnon sisäisiä ohjelmia ja lakeja, jotka alkavat elää omaa elämäänsä.

Mukaan liittyy lobbareita, joiden kaupalliset asiakkaat tarjoavat erilaisia "teknisiä ratkaisuja". Mahdollisesti jopa osa hallinsta siirtyy kaupalliselle puolelle pitäen tietenkin kiinni arvokkaista kontakteistaan saadakseen oman bisneksensä suosituimmuusasemaan (ja mahdolliset kilpailijat pois), sen jälkeen tiedot leviävät pörsseissä ilmastofutuureilla kasinopelejä pelaaville "sijoittajille", jotka saavat pankeilta tyhjästä tehtyä rahaa hankkeisiinsa.

Kun on pelattu jonkin aikaa, kupla on valmis, ja kansalaisia vaaditaan ottamaan rahoittajapankeilta tyhjästä loihdittuja lukuja velaksi korollisesti ("rahaa"), jotta kirjanpito saadaan täsmäämään.

Ja media tietenkin pitää järjissään olevan tiedeyhteisön poissa näkyvistä, jottei se pääse sotkemaan katastrofiuutisten myymistä ja hallinto-/bisnes-/rahoituspiirien iloista itsetyöllistämis- ja pyramidipeliä ("taloudellista kasvua").

Näin on syntynyt kasapäin myrkytyslentoihin tarvittavan lentokoneiston patentteja, myrkky- ja saastesietoisten geenilajikkeiden patentteja, päästöpörssejä, valtion tukiaisilla eläviä "huolestuneita ympäristöjärjestöjä", näennäisesti hienoa ja neutraalia korkeakoulu- ym. tutkimusta ja ties mitä.

Eikä olisi mitenkään ihme, jos joukkoon osuisi sen verran psykopaatteja, joilla on omien piiriensä agendat ja valtaan päästyään alkavat lisäillä virallisiin tavoitteisiin esimerkiksi eugenistisia lisätasoja. Eugeniikka elää ja voi hyvin vallan kulisseissa. Odottakaapa vain, kun "ilmastonviilennyskemilkaalien" haittavaikutuksiin ruvetaan tarjoamaan THL:n reippaalla patistuksella suurten lääkevalmistajien "ratkaisuja", joiden "sivuvaikutukset" ulottuvat vammautumisesta sterilisaation kautta kuolemaan.

Tässä sitä sitten ollaan, odottamassa myrkkypilviä, happosateita ja alumiinihuuruja.

Pahoittelut poliittisen korrektiuden mahdollisesta vajeesta.

Olli Kingelin

***

Mutta sillä pirulaisella oli hippu jää yhdeksää termospullossaan, ja kun arkku loiskahti mereen, kuului valtaisa AHUUM, kuin maasta taivaaseen ulottuvat ovet olisivat sulkeutuneet.

Kurt Vonnegut, Kissan kehto

lähteet

Riikka Söyring @ 30.9.2011 20:11